Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Güç Kaybı

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

merhaba.. 2010 tdci focusum var 95 bin km de  dün otoban yolunda 190 km ye cıktım sonra araba 360 derece değişti .. araba hızlanmadı  tork kaybı mı turbonun devreye girmemesi mi herhangi bir parcanın tıkanması gibi seyler düşündüm  gaz pedalımda cok hissiz oldu.. boş bir pedal halini aldı pedaldaki tork gücü yok olmuş resmen..10 dk dip gaz yaptım  araba hızlanmıyor..3. vites 80 km ile giderken 4 e atıyorum aheste aheste gidiyor.  araç herhangi bir uyarı vermiyor. 

• Yanıt 32
  • Görüntüleme 7,5k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Serkan Karakoca
    Serkan Karakoca

bir çok neden var intercooler ve  borularından başlayıp turbo selenenoidleri turbo wasgate kontrol edilmeli bir ihtimal egr dpf de olabilir ...

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Bu doğru bir bilgi değil. Son hız kavramı da tartışılır.

• çoook, izmir-ankara yolunun bazı kısımları (gece belli bir saatten sonra boş oluyor) ankara-istanbul otoyolu izmir-denizli-afyon yolunun bazı kısımları zaten en son yarım saat dip gaz g

Yanıtlama zamanı:

bir çok neden var intercooler ve  borularından başlayıp turbo selenenoidleri turbo wasgate kontrol edilmeli bir ihtimal egr dpf de olabilir ...

Serkan Karakoca tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Otomatik Mesaj

Bu konu, Focus II > Ford Garajı > Mk2- Genel Bilgiler kategorisinden Focus II > Ford Garajı > Mk2- Sorular ve Sorunlar kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

dpf iptali yapılmış önceden araçta .. baskı balata da yeni değişti ..nette biraz araştırdım nedenleri için ön görülenler  turbo sorunu - yazılımsal sorun  - yakıt filtresi kötü yakıt - hava basıncı kablosu gibi nedenler yazılmış..

Yanıtlama zamanı:

Turbo basıncının düşmesi neden olmuş olabilir. Turbo bağlantılarından başlamak gerek. Bu modellerde turbo hortumu yırtılması genelde oluyordu diye hatırlıyorum.

Yanıtlama zamanı:

Yukarıda yazılanlara ilave olarak; partikül filtresi de tıkanmış olabilir.

Yanıtlama zamanı:

Turbo hortumu başlanması gereken yer. Aynı şey eski Focusumuzda da olmuştu. Sorun hortum çıktı. Orası değil ise arkadaşların saydıklarına bakılmalı.
Kolay gelsin.

Yanıtlama zamanı:

Geçenlerde benim de 2010 tdci focusumda benzer sorun ortaya çıkmıştı, servise götürdüm, wasgate(turboya giden hava miktarını ayarlamaya yarayan ünite) arızalanmış, değişim yapıldı problem çözüldü.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

cevap yazan her arkadaşa tesekkur ederim..bugun aracı ikitelli sanayii ye götürcem iş yerime yakın diye .. burada tavsiye edeceğiniz servis usta var mı ? 

--35 dakika sonra eklendi--

kaputu açım motor muhafaza kapağının üstünde alt kısımda yağ gibi bişey akmış sağ sola da sıçramış :(( 

• 2 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Üstünden çok zaman geçmiş ama yine de yazayım istedim bu sorunun çözümü oldu mu? Şu anda benzer bir sorun benim 2008 tdci aracımda da mevcut?

--15 dakika sonra eklendi--

Arkadaşlar biraz daha açarak anlatmam gerekirse aracım ile yaklaşık bir yıldır bu güç kaybı sorunu ile boğuşuyorum. Araçta tüm turbo hortum ve bağlantı tesisatı yenisi ile değiştirildi. Turbo ile alakalı sensör değişimleri yapıldı. Partikül filtresi temizlendi. ,enjektör bakımı ve tanımlaması 2 sefer yapıldı. Külbütör kapağında ufak bir çatlaktan kaynaklanan sızıntı yeni kapak değişimi ile giderildi ancak neler yapıldıysa yapılsın bir süre sonra araç tekrar güç kaybına uğruyor.  Düz yolda giderken gaz pedalı hissizleşsede yavaştan ivmeleniyor. Ara hızlanmalar ise tamamen berbat. 4. ve 5. Viteste ara hızlanma tam bir çile. Rampalarda ise araç hızını koruyamıyor ve giderek yavaşlıyor. Vites düşürmek bile uzun rampalarda yetersiz kalabiliyor.  Çok severek ve hevesle aldığım focusumdan resmen soğudum. Ne yapsam bir türlü sorunu çözemedim. Bu arada 3 usta ile aracı kontrol ettim ancak sonunda elimizden gelen bu dediler sonuca ulaşamadık. Lütfen kıymetli tecrübe ve bilgilerinizi yardımcı olmak adına paylaşırsanız beni çok mutlu edersiniz. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Yanıtlama zamanı:

Aracı arıza tesbiti için orijinal cihaza bağlatın. Arıza lambası yanmasa da beyine hata düşmüş olabiliyor. Sübap erimesi de olabilir, sensör arızsı da. Doğru teşhis için araç beynindeki değerler kontrol edilmeli.

Yanıtlama zamanı:

İnanın orjinal cihaza en az 3-4 sefer bağlandı ancak orada herhangi bir hata kodu çıkmıyor. Bu arada ihtimal dahilinde diye egr valfini orjinaliyle değiştirdim. Bir süre (yaklaşık bir ay) düzelir gibi oldu ancak sonunda tekrar aynı sıkıntı baş gösterdi.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.