Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Erdal Acar

Üye
  • Toplam İleti

    19
  • Katılım

  • Son ziyaret

Erdal Acar tarafından yazılan her şey

  1. Hocam merhabalar. Aynı ses (1. Problem) benim arabada (2008 dizel collection focus) ve babamın arabada (2011 dizel collection Focus) de bir anda peyda oldu. Gösterdiğim tüm ustalar triger kayışı gergi rulmanı dedi. Sonunda dayanamadım ve triger setini değiştirdim. Ses tamamen gitti ve sorun kalmadı. Tavsiyem kafana çok takılıyorsa git triger setini değiştir. Bu iş için iyi bir usta (Ford ustası) bul çünkü gerdirme iyi yapılmazsa tekrar bu ses gelir.
  2. Muhtemelen o tiz ses direksiyonun elektrik motorundan geliyor ve normal bir ses. Direksiyonu durduğunuz yerde sağ sol yapın (araba çalışıyorken) o tiz ses hafif artarak direksiyon hareketlerine tepki veriyorsa dediğim gibi normal. Yani elektrik motorundan geliyor. Diğer problem için Bir fikrim yok. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlar. İyi bayramlar.
  3. Bu soruna benzer sorunu ben turbo selenoid valfini değiştirerek çözdüm. Serviste PC ye bağlandı. Yol testine çıkıldı. Servisteki mastertech e göre turbo basıncı 2.3 bar üzerine çıkmamalıymış. Ama rampada tam gazda 2.7 barları gördük. Mastertech in dediğine göre motor o 2.3 bardan sonra kendini korumaya alıp gaz kesiyormuş. Bu döngü bu şekilde bas çek olayına dönmüş. Selenoid valfe serviste 600 civarı fiyat çıkardılar. Ben sanayide orijinalini 165 TL ye alıp 20 TL de işçilik ödeyerek hallettim. Çok şükür sorunsuz biniyorum. Belki aynı sorunu yaşayan olursa diye buraya yazıyorum. Herkese iyi forumlar.
  4. Aynı sorun bende de var. Takipteyim.
  5. Benim bir arkadaşın kizdirma bujileri arıza verdiğinde araba hiç gitmiyor ve motor arıza ışığı yanıyordu. Sanayide yaptırsan bujiler max 200 TL çıkar diye tahmin ediyorum.
  6. Bende f2 var. İlk aldığımda bana da garip gelmişti elektriği kesmemesi ama f2 de çakmak elektriği hiç kesilmiyor. F3 de de belki aynı durum sözkonusudur. Not: bu sadece benim arabaya ait bir özellik olabilir tabi.
  7. Hocam bahsettiğin kadar az sızıntı varsa sıkıntı olmaz. Dediğin gibi düzenli kontrol et yeterli. Bir sıkıntı olmaz yani.
  8. Bir video koyabilseniz sorun çok daha kolay anlaşılır. Bu anlatımla sonuca ulaşmak çok zor.
  9. Hocam o bahsettiğin ses bende vites boşta olduğunda debriyajı tam kavrama noktasında tutunca geliyor. Ama vitesteyken öyle bir ses olmuyor. Ama nedenini merak ettim. Takipteyim.
  10. Hocam akdeniz sanayide traşoğulları rot balans var. 5011sokakta. Daha önce 4 kez orda rot balans yaptırdım ve hepsinde de adamlar çok iyi iş çıkardılar. Hatta kayimpederin jant yamuktu onu da yaptılar. Tavsiye ederim.
  11. Sallanarak geç stop etmesi bende de var hatta arkadaşın Focusda da var. o kısmının normal olduğunu düşünüyorum. Yüksek devir olayı da ilk iş triger değişmeli yukarıdaki arkadaşın dediği gibi zamanı gelmiş.
  12. Erdal Acar

    Güç Kaybı

    Turbo hortumu başlanması gereken yer. Aynı şey eski Focusumuzda da olmuştu. Sorun hortum çıktı. Orası değil ise arkadaşların saydıklarına bakılmalı. Kolay gelsin.
  13. Hocam değişirken foto çekip buraya atma şansın olursa çok iyi olur. Zira ben de aynı şeyi yapmayı planlıyorum. Şimdiden kolay gelsin.
  14. Hocam sorunla ilgili bir gelişme var mıdır acaba?
  15. Aynı sorun bende de mevcut son 3 haftadır. Takipteyim. Benim araba da 2008 tdci 109 hp. Bu arada Sivas merkezde bunu gösterebileceğim, tavsiye edebileceğiniz bir yer bilen var mıdır?
  16. Benzer bir sorunu ben de geçenlerde yasamistim jantlarin göbeğindeki bilezik denen bir parça daki boşluktan dolayı olduğu gittiğim 3. Rot balansci buldu. Ortalama 5 TL lık bir parçaydı. Çelik jantlarda oluyormuş. Kontrolü yapılmadıysa bakılabilir.
  17. Aynı durum benim başıma da gelmişti. Hatta benimkinde bakıma 5 bin km vardı daha. Sadece hava filtresini yeni takıp tekrar soktum dynoya. Sonuç çok şaşırtıcı. %99 motor gücü çıktı. Eski filtreyle %85 çıkan motor sadece hava filtresi ile tavan yaptı. Turbolu arabalarda hava filtresi çok önemli. Bu tecrübeden sonra her 5 bin km de bir hava filtresi degistiririm. Tabi ki ille de filtre diyemem ama filtre yada bakımın yaklaşmış olması büyük etkendir.
  18. Genelde internette PDF şeklinde bulunuyor kitapçıklar. Benim eski arabamda da yoktu netten buldum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.