Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Alp Kaya

Üye
  • Toplam İleti

    147
  • Katılım

  • Son ziyaret

Alp Kaya Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    izmir
  • Arabam:
    C max 2012 1.6 benzin lpg
  • Meslek:
    tekniker
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Alp Kaya's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

46

Toplam Beğeni

2

Forum Yanıtları

  1. bende ilk defa gördüm bu motoru.ileride daha üst model alırsam bilgim olsun.yalnız su yedeğine giden geri dönüş borusu eksikmi yoksa bunlarda sistem farklımı serkan bey?
  2. slm aracınızda gaz kelebeği yok onun yerine hava girişini düzenleyen akışmetre var.onu temizleyebilirsiniz.hava filtresinden çıkan havanın debisini ölçerek motora giren havayı düzenler.temizleme işinide balata spreyi ile yapabilirsin.ben eski focusumda yapmıştım faydası olmuştu.
  3. slm.benim aracımda 4 silindir tekleme hatası verdi.benim araçta sorun siboptaymış.ama aracım lpgli.silindirlerin kompresyonunu ölçtürüp kaçıran sibop varmı baktırabilirsiniz.siboplar sağlamsa ateşleme bobini olabilir.
  4. slm arkadaşlar. aracımın kaloriferinden motor sıcakken fanı açınca 2-3 saniye beyaz duman geliyor.sonra kesiliyor.kokusu antifiriz kokusunu andırıyor.paspaslarda ıslaklık yok.araç 1000 km de bir su bardağı su eksiltiyor.lpg var.ama hortumlarda kaçak görülmedi.kalorifer peteğinde küçük bir deilk olabilir dediler.sizlere sorum şu olacak. Würth Radyatör Sızıntı Kaçak Önleyici kullansam sorunumu çözermi.araçta lpg olduğu için karar veremedim kullanan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim.
  5. eski aracım 2007 trend modeliydi.o soket aracımdada vardı.ne işe yarar bilmem.aux bağlantısına gelince izmir yeşilovada bir elektronikçiye 30 tl yaptırmıştım.5 yıl önce teybin arkasına bakıp ordan bağlamıştı.google haritalara 5181. Sk. No:8 bornova yazarsanız diye orada AD müzik elektronik dükkanı var.orada yaptırabilirsiniz.
  6. arkadaşım çıkan boru turbo valfine giden hava borusu olabilirmi diye düşündüm.motorun arka kısmındaki valften turbonun altındaki valfe gelen bir hortum olacak.eğer çıkarsa veya delinirse aracın belli bir hızı geçemez.misal 5 viteste 90 km civarı kalır yokuşlarda çekmez.tam fotoğrafı olmadığı için bu kadar yorum yapabiliyorum
  7. slm.benimde başıma gelmişti C Max Sübap Yanması şeklinde forumda aratırsanız bilgi sahibi olursunuz.orada yapılan işlemleri yazmıştım.geçmiş olsun
  8. iyi akşamlar.bendede c max var.aracı 105000 de aldım lpgli.aldıktan sonra yokuşlarda çekişten düştüğünü farkettim.ayrıca ilk çalıştırmada tekleme yapmaya başladı.sonrasında arızalandı.siboplardan birisi erimiş.aracı sadece motor test revizyon yapan bir yerde yaptırdım.şimdi eskisine göre çok farklı.siboplar değişti.aracı 107 binde yaptırdım.araç arıza lambası yanıp sönerken ustaya gittim.derdimi anlattım usta araca baktı ilk söylediği söz zamanı gelmiş dedi.neyin dedim,bu sibop değişiminin dedi.bildiğim kadarıyla yeni nesil benzinli araçların sibopları eski araçlar gibi çelik değil. mağnezyum alaşımlı.sibopların durumunu öğrenmenin en iyi yolu bujiler sökülüp kompresyonları ölçülecek ve kaçırma varmı bakılacak.yarım saatlik bir işlem.ilk önce bunu yaptırmanızı tavsiye ederim.lpgnin yüksek yanma ısısı ve sürekli lpgde kullanımla yüksek devirlerde aşırı kullanım birleşince bu tarz sibop erimelerine sebep oluyormuş.biraz uzun oldu.umarım sorunu çözersin
  9. Arkadaşlar araçta 2 adet katalizör vardı.eksoz ölçüm değeri standardın 0,2 üzerinde olduğu için böyle bir çözüm buldum.emisyonum 3-4-5 vb. çıksaydı zaten ikisinide degistirecektim..amaç emisyon düşürüp testten geçmekti.birde işin mali tarafı var.bu şekilde 600 liraya maloldu.normal şartlarda eksozu komple alma durumum yok.
  10. Evet orijinal haliyle.araç LPG'li.lpgde geçiyor benzinde geçmedi.daha önce siboplari değişti.zannedersem katalizöre zarar vermiş.aracı 6 ay önce almıştım.
  11. selam arkadaşlar bigi olsun diye yazıyorum aracım eksoz muayeneden geçmedi.katalizör dediler.normal değer 0,30 benim aracın değeri 0,34 le kaldı.izmirde bir eksozcuya gittim.aracıma 3 cü bir katalizör taktırdım.sorun çözüldü.
  12. Az daha kombo yapacaktım.az farkla kaçtı
  13. sağolun arkadaşlar sorun halloldu.şimdilik sorunsuz kullanıyorum.
  14. merhaba arkadaşlar.bu konuyu bilgi amaçlı yazıyorum.geçtiğimiz günlerde.aracımın yedek su deposunda seviye artışı farkettim.kapağını açtığımda suyun içinde yağ olduğunu farkettim.aracıma daha önce subap yaptırdığım için ilk aklıma işçilik hatası geldi.aracımın yağ seviyeside eksilmişti.ama yağı temizdi.aracın yedeğini boşalttım.aracı daha önce yaptırdığım ustayı arayıp onay alarak götürdüm.aracın yağ soğutucusu arızalı dedi.sonucunda yağ suya karışmış.0,5 litre civarı.yağ suya ilk karıştığı anda fark ettiğim için şanslıydım.sonuçta yağ filtresi yağ soğutucusu,antifiriz değişti.radyatörler ve tesisat özel bir sıvı ile temizlendi.şimdilik sorun yok.olmasında zaten.
  15. sizede geçmiş olsun halil bey.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.