Yanıtlama zamanı: Ekim 26, 20178 yıl comment_444759 Selamun aleykem dostlar ford focus titanyum 2010 Dizel 1. sorunum motorun sol taraftan kayışların olduğu bölümden uğultu şeklinde gelen bir ses var videoyu izlerseniz anlarsınız kime götürdüysem çözüm bulamadı servis bile şu parçadan yapıyor diyemedi zaten kırşehirin serviside çalışanlarıda elden ayrı tipler yarımdımcı olursanız çok sevinirim. 2. sorunum ise araç sıcak soğuk fark etmiyor 30 derece'de 90 derece'de aynı şeyi yapıyor 2 3 km yol gittiğimde bazen fan çalışmaya başlıyor servise gittim durumu anlatıp yardım istedim adamın bana verdiği cevap fan açması iyidir ulan fan açmanın iyi olduğunu bende biliyorum lakin 2 3 km fan açıyorsa bu durumdan işkillenir sorun ararım sanayideki ustalarda aynı şeyi söylediler ne yaptıysam yok bir cevap alamadım kırşehirdeyim zamanım ve yer açısında çok kısıtlı bir yer başına gelen sorunu çözen varmı 3. sorum ise araç soğuk havalarda giderken ani fren yaptığımda motor rolantisi düşüp yükseliyor yazın böyle bir durum yok genelde kışın yapıyor ve gene bir çözüm bulmadım arkadaşlar bu sorunu yaşan veya duyan sorunu çözüme kavuşturan varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 20178 yıl comment_444778 1. Sorunuzdaki aynı problem bende de var. 2 senedir öyle kullaniyorum. Ama bende motor sogukken yapmiyor motor tam ısınınca yapiyor. Hatta benim eksantirik milleri üst kalak horozlar ve bir çok şey değişti. Motor ciddi oranda sessizlesti ama o ses gitmedi. Çözüm bulursanız buraya yazarsanız sevinirim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 20178 yıl comment_444842 Aynı ses aracimda da var. Ustam trigerden geldiğini söyledi. Çok can sıkıcı bir ses. 1 yıldır çekiyorum bu sesi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 20178 yıl comment_444843 Bu sesi 1.6 tdci motorların kronik sorunu galiba Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 20178 yıl comment_444844 Kesinlikle. Cok duyuyorum bu sesi. Hatta gecenlerde bir citroen c4 te duydum evlerden uzak Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 20178 yıl comment_444845 Aynı sesi 2004 c max tan duymuştum ve bu ses triger kayışı ve bilyaları yeni değiştikten sonra başlamıştı. Ustalar da 20-30 bin km sonra da kısmen azabileceğini ama bu sesin tamamen kesilemeyeciğini söylemişlerdi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 20178 yıl comment_444858 Merhaba sedar bey sorunlari siralamisiniz elimden geldikce bildiklerimi soylemek isterim.1.sorun icin ben olsam.once egzos manifoldunun contalarina baktirim ama bu sesi yerinde incelemk gerekir.3.sorun ise gazi kestiginiz anda rolantinin dusup cikmasinin sebebi arac benziyliyse once atesleme bobinlerine baktirmaniz lazim veya dizel ise hava akis sensoru var buna baktirmaniz bunlardan sonra gaz kelebegini temizletmeniz gerekir.gaz kelebegini degistirebilirsiniz ama masraflidir oncelikle temizlemek bence yapilmasi gerekir.ondan sonra gazkelebegini optimize etmeniz gerekir2.sorun ise aracinnfan acmasi konusu eger fan actiginda hararet gostergesi normal seviyede duruyor ise yani hararet artmamissa termostadiniz gorevini tam yapmiyordur degistirmeniz gerekiyor. hararet artisiyla fan aciyorsa aracta tikaniklik var sogutma borularinin komple bakilmasi gereklidir.son olarak bunlari ister yaparsiniz ister yapmazsiniz ben olsam sizin yerinizde bunlari baktirirm.isinize yarayacagina eminim yardimci olabilirsem ne mutlu bana:) Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 20178 yıl comment_444871 https://www.youtube.com/channel/UCCnY8X96zGpPPcnfZ6Yfu8w --0 dakika sonra eklendi-- Bu da benim aracimdaki ses Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 20178 yıl comment_445185 Hocam merhabalar. Aynı ses (1. Problem) benim arabada (2008 dizel collection focus) ve babamın arabada (2011 dizel collection Focus) de bir anda peyda oldu. Gösterdiğim tüm ustalar triger kayışı gergi rulmanı dedi. Sonunda dayanamadım ve triger setini değiştirdim. Ses tamamen gitti ve sorun kalmadı. Tavsiyem kafana çok takılıyorsa git triger setini değiştir. Bu iş için iyi bir usta (Ford ustası) bul çünkü gerdirme iyi yapılmazsa tekrar bu ses gelir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 20178 yıl comment_445216 Hocam merhabalar. Aynı ses (1. Problem) benim arabada (2008 dizel collection focus) ve babamın arabada (2011 dizel collection Focus) de bir anda peyda oldu. Gösterdiğim tüm ustalar triger kayışı gergi rulmanı dedi. Sonunda dayanamadım ve triger setini değiştirdim. Ses tamamen gitti ve sorun kalmadı. Tavsiyem kafana çok takılıyorsa git triger setini değiştir. Bu iş için iyi bir usta (Ford ustası) bul çünkü gerdirme iyi yapılmazsa tekrar bu ses gelir. Hangi marka set kullandınız acaba? Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın