Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Aykut Kaya

Üye
  • Toplam İleti

    6
  • Katılım

  • Son ziyaret

Aykut Kaya tarafından yazılan her şey

  1. Aykut Kaya

    Turbo Sorunu

    yan sanayi değil..
  2. Aykut Kaya

    Turbo Sorunu

    patlayan hortum bu .. 20 günde 2. patlayışı .. ilki 6 yıllık ilk boruydu.patlaması normal dedim ama yenisi orjinal yan sanayi filanda değil 20 günde (resimdeki) patlaması.. servisteki elemanın abi bu boru öyle kolay kolay patlamaz turbondaki basınç çok fazla o patlatır demesi üzerine sıkınıtı turbo olduğuna karar verdirdi..arabada ciddi çekiş kaybı var 100 den sonra hızlanması ciddi zaman alıyor
  3. Aykut Kaya

    Turbo Sorunu

    merhaba arkadaşlar..aracımın turbosu 1 ayda 2 kere hortumu patlattı. ilk patlatmasını umursamadım ama değiştikten sonra yenisini 20. günde ikinci defa patlatınca servise götürdüm .turbodaki basınç bayağı sert plastikten olan hortumu resmen yarmıştı ilk patlamasından daha büyük bir yarık ile.. servis çalışan turbocuya baktırmamı söyledi tamir olursa 600 tl yenisi 1200 tl civarında dedi.. turbo işinde ustalık çok önemli tavsiye edeceğiniz usta servis var mıdır istanbul avrupa yakasında .
  4. Aykut Kaya

    Güç Kaybı

    cevap yazan her arkadaşa tesekkur ederim..bugun aracı ikitelli sanayii ye götürcem iş yerime yakın diye .. burada tavsiye edeceğiniz servis usta var mı ? --35 dakika sonra eklendi-- kaputu açım motor muhafaza kapağının üstünde alt kısımda yağ gibi bişey akmış sağ sola da sıçramış :((
  5. Aykut Kaya

    Güç Kaybı

    dpf iptali yapılmış önceden araçta .. baskı balata da yeni değişti ..nette biraz araştırdım nedenleri için ön görülenler turbo sorunu - yazılımsal sorun - yakıt filtresi kötü yakıt - hava basıncı kablosu gibi nedenler yazılmış..
  6. Aykut Kaya

    Güç Kaybı

    merhaba.. 2010 tdci focusum var 95 bin km de dün otoban yolunda 190 km ye cıktım sonra araba 360 derece değişti .. araba hızlanmadı tork kaybı mı turbonun devreye girmemesi mi herhangi bir parcanın tıkanması gibi seyler düşündüm gaz pedalımda cok hissiz oldu.. boş bir pedal halini aldı pedaldaki tork gücü yok olmuş resmen..10 dk dip gaz yaptım araba hızlanmıyor..3. vites 80 km ile giderken 4 e atıyorum aheste aheste gidiyor. araç herhangi bir uyarı vermiyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.