Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ünal Ercan

Üye
  • Toplam İleti

    50
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ünal Ercan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    FocusIII tdci Titanium
  • Meslek:
    asansörmühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Ünal Ercan's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

9

Toplam Beğeni

  1. Anladım doğrudur ,yalnız sizin aracınız 2010 , bizimki yeni focus. bunların motorları turbosu filtresi sensörleri vs her şeyi farklı. Sorun farklı olabilir. Aynı da olabilir. Garantide araç sorun çıkmaz umarım.
  2. Egr değil o egsoz gazıyla alakalı. Bu turbo basıncı. Serviste (istanbul) bilgisayara bağlıyorlar bütün seceresi çıkıyor arabanın, hepsinde böyle değil mi zaten?
  3. focus 3 tdci. 115hp. aracın en versyonu yüklü. Neye göre yapıyor anlamış değilim bu silkemele sorunu ciddi problem. Sanki araba bozulacakmış gibi tekliyor bazen farklı devirlerde 1700 -2000- 2500. Motor arıza ışığı yandı. Ertesi gün sönüyor falan. Servise götürdüm kayıtta yüksek turbo basıncı hatası veriyor. EVR valfi garantiden değişecek sanırım. Bakalım umarım düzelir.
  4. sizin giderebileceğiniz bir şey değil o sorun. bazı focus ve fiesta araçların koltuklarındaki üretim hatasıymış. komple koltuğu söküyorlar alt taraftaki sac bir parça yüzünden o sesi yapıyor. bende de vardı aynı sorun servis biliyor zaten hiç sormadan söktü hallettiler tamamen düzeldi . öyle yağlamakla falan geçecek bir şey değil servis tek çözüm.
  5. sadece subwoofer alırsanız hiçbir işe yaramaz bence. basslar iyileşir ancak orjinal hoparlörler rezalet.zaten sesi açamıyorsunuz zırıldamaya başlıyor ve standart ses kalitesi çok kötü. tizler baş ağrıtıyor. 4 çıkışlı anfi + bagaja subwoofer + ön kapılara crossoverli güzel bir mid takımı öneririm.
  6. şahsuvaroğlu'nda güncellediler 1. viteste kalkış ataklaştı. vites geçişleri yumuşadı. araba bir şeye benzedi... güncelleme öncesi gidişat acemi şoför izlenimi yaratıyordu.
  7. kalifiye teknik eleman yoktur serviste. yüklemek istemiyordur başına bela alır diye. bir sorun olsa araba çalışmaz. güvenilir bir serviste yükletin bence ...
  8. Otomatik park sistemi çalışmasıyla alakalı yazılım güncellemesi vardı. Bazen saçma sapan hareketler yapıyordu. Güncellemeden sonra gayet güzel park ediyor. Yakın zamanda yayınlandı zannedersem 27 temmuzda güncelleme bulunmuştu serviste yüklemişlerdi.
  9. Çağlar Bey oldukça faydalı güzel bir konu açmışsınız 25watt'lık hoparlörler acaba her donanımda aynı mı¿ orjinal sony sistemli Focus3'ün ses sistemi vasat. Eski Sony sistemin yanından geçemiyor ünite iyi olabilir ama hoparlörler zayıf sanırım. Hatta kötü bile diyebilirim. O derece. Burda nasıl bir sistem kullanılmış komponent mi oluyor? daha uygun bir iyileştirme yapılabilir mi? Araç üzerindeki hoparlörlerin rms değerini nerden öğrenebiliriz, ünite Sony max çıkış kaç wattı destekliyor bu bilgileri kim bilir acaba?
  10. Rodaj süresinde aynı devirde uzun süre kullanmayın. Yüksek devirlere çıkmayın(3500 üstü). Çok düşük devirde kullanmayın (1750 altı) Düşük devirde giderken birden gaza yüklenmeyin. Hatta sonuna kadar gaza hiç basmayın. Birisi güzel bir açıklama yapmış aynen kopyala yapıştır yapıyorum; "Rodaj, hız ile değil, devir ile ilintilidir. Silindirlerin içindeki pistonların 4 zamanı (emme, sıkıştırma, ateşleme, boşaltma) tamamlarken maruz kaldıkları direnci yenecek bir devirde kullanılmasını anlatır. Piyasa değimiyle " baygın" kullanmamak gerekir. Yani gerekenden düşük devirde kullanıldığında, pistonlar gereği gibi kesintisiz iniş-çıkış yapamazlar. Bu, silindir çeperinde düzensiz aşınmalara ve piston sekmanlarının ömrünün kısalmasına yol açarki, orta vadede kompresyon düşüklüğü ve yağ tüketimi, uzun vadede ( öngörülenden önce ) motor yenileme anlamına gelir. Ancak, aşırı devirde kullanmakta aynı olumsuz sonuca neden olur. Birbirine alışmamış parçalar yüksek devirde kullanıldığında, öncelikle krank boşluğu olumsuz etkilenir. İlk vereceği sinyal motorun ilk çalıştırılmasında duyulacak, ana yatak vuruntusu olur. Yatak ve gaydlara alışmamış siboplarda ise, kol eğilmesi, yatak çatlaması ya da egzantrik milinde sibop ayarı tutturmayı imkansız kılacak düzensiz aşınma yaratabilir. Kısaca, yeni motor pistonların her aşamada kesintisiz bir güçle yukarı-aşağı hareket edebileceği bir devirde kullanılmalıdır ki, yana doğru bir güçle silindirlere baskı uygulamasın."
  11. devirli kullanımdan sonra yakma olduğunda camı açarasanız yanık kokusu geliyor. endişe etmeyin. arada bir (max.ayda 1 olabilir) , 3 bin devir üzerinde 4 bin devire çıkacak şekilde agresif kullanımla 10dk'lık bir yolculuk yeterli gibi. sürekli düşük devir yüksek vites ve sürekli sakin kullanan biriyseniz 20dk en az yol gitmeniz lazım. Yoksa filtre çabuk tıkanırmış.
  12. yeni focus manual vites yağ gibi akıyor. yumuşacık, hızlı, sessiz. Eskisinden bariz üstün. Dişli kalitesi yüksek. Sürtünme daha az. bu performansı da etkiliyor tabi. Ayrıca çok da estetik. Hyundai, kiayı ve diğerlerini zaten geçtim. Gidin 2013 seat leon 5 vites manual şanzumana bakın. Vites geçişlerine ve çıkardığı sese bakın. vitesin sapına bakın. Tipe bakın. Sonra gelin arabanızı öpün Golfe detaylı bakmamıştım ama hatırladığım bundan iyi değildi.
  13. Focus'un fiyatları çok yüksekti sadece Mayıs ayına özel geçici bir indirim yaptılar (söylenen). Focusun satışlarını arttırmak için yapılan özel bir durum. Eskisi kadar çok satamıyordu çünkü. Mayıs ayının başında araçların çoğunu bitirdiler şimdi araç azaldığı için ve talep çoğaldığı için tekrar yükselttiler. O yüzden fiyatta 3e 5e bakmayın araç yok zaten. Euro artıyor alın gitsin. Eğer görüştüğünüz bayi otosana önceden sipariş geçtiyse max.2 - 3 haftaya gelir yoldadır o zaman fiyat sabitleyebiliyorlar. Bayilerin Otosan'ın parkında(gölcükte) de araçları olabiliyor. Birbirleri arasında araçları göremiyorlar. O yüzden bayileri tek tek arayın mümkünse stoktaki bir aracı bulmaya/almaya çalışın.
  14. Arkadaşlar Focus 2 ghia standart Sony ses sistemi , Focus 3 smart paketli Sony'den çok daha üstündü maalesef. Ses kalitesi , ses gücü , ...vb bütün kriterlerde eskisinin gerisinde. Çok kötü değil ama eskisini aratıyor. Ön konsola teybin üstüne basit bir subwoofer koymuşlar. ( yine de diğer araçlara göre çok çok iyi tabiki ) genel olarak hoparlörlerin rms değerleri eskisine göre düşük. Belki de aracı kullananın kulak sağlığı için sesi abartmasın kısık sesle temiz müzik dinlesin diye düşündüler.... Eskisinde hem temizdi hem de açtıkça açabiliyordun. Bu yüksek sese gelmiyor.
  15. Cem Bey günaydın, Bu grafik focus2 tdci 110hp için resim aldatıyor, eski aracımda superchips yazılımı vardı çok da memnundum hiç bir sorun yoktu. focus III 115hp tdci 'lerin beyine erişilmiyor şuan çalışmalar sürüyormuş. mercedes C ....her neyse ona da erişememişler onla aynı anda yazılım gelir muhtemelen diyorlar. araç çıkalı 2 sene oldu hala remap çıkartmadılarsa başka yazılımları bedava yükleseler kullanmam. Amatör yazılım kullanacak kadar cesur(!) değilim. Hatta emin olmak için tekrar bir sorup size döneyim dediler. Döndüler, yazılım yokmuş yapan başka firmalara/şahıslara da pek sıcak bakmıyorlar şimdilik. F3 dizel kullanıcılarının telefonlarını bir yere kaydediyorlarmış yazılım çıkınca herkesi arayacaklarmış.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.