Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kışın Karlı Havada Araç Bakımı & Temizliği Hakkında Önerileriniz ?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
 silecek kaldırmanın en büyük yararı size bu olabilir 

Bkz. iki önceki mesaj... 

Bu kaldırma merakı hayra alamet değil.

Cem Boneval tarafından düzenlendi

• Yanıt 65
  • Görüntüleme 15,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mehmet Demir
    Mehmet Demir

ben çok fazla şey yapılabileceğini düşünmüyorum.. yapabileceğiniz iki şey var biri ön cam eriyene kadar silecekleri çalıştırmayın, iyice kazıyın buzu..görüşü açmak için.. iki cam suyunuzu hiç olmazs

• çağlar çetinkaya
    çağlar çetinkaya

karlı bir günde aracınıza binerken ,hem sileceklerin cama yapışmasını önlüyor hemde  sileceklerin ömrü uzuyor ,sürekli olarak karda cama yapışırsa silecekler lastiklerin ömrü bitiyor.  buğu gider

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Ekledim focus 3 lerde silecekleri dik tutabilirsiniz.Aşağıda kalmasından iyidir Kar kayar, eriyen kar orada donmaz.

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
Birde farları manuelde bırakmak gerekiyor aksi halde sabah araç çalıştırıldığında sileceklerde  (yağmur sensörü) çalışıyorki büyük sıkıntı ve masraf çıkabilir...

silecek kolunu bi tık yukarda değil de en alt seviyede tutarsan çalışmıyor sensörler...

Yanıtlama zamanı:

Arabadan inerken tüm sensörleri; klimayı, radyoyu; silecekleri; farları elektrikli ne varsa elle kapatırım.

Araca binice ne lazımsa (Farları otm. konuma alırım) onu çalıştırırım. Mesela radyo ve havalandırmayı kapatmadan araçtan indiğim görülmemiştir :)

Yanıtlama zamanı:
Arabadan inerken tüm sensörleri; klimayı, radyoyu; silecekleri; farları elektrikli ne varsa elle kapatırım.

Araca binice ne lazımsa (Farları otm. konuma alırım) onu çalıştırırım. Mesela radyo ve havalandırmayı kapatmadan araçtan indiğim görülmemiştir :)

Abi ne övdün yalnız kendini yaw! :muha:

Yanıtlama zamanı:

demekki sakin bir hayatınız var : :nazar:

Yanıtlama zamanı:

birde otobüs bileti. :) Bu sabah arabayı iyice temizledim. baktım diğer arabalar kayıyor. bu gün otobüsle gideyim dedim. O yüzden otobüs bileti de önemli. 

Yanıtlama zamanı:
varsa tavsiye alalım :) silecek ile gitmesin konu :)

Bu silecek işinde şöyle bir teoride var;

Silecekleri kaldırmak lastikleri koruyor gibi gözüksede silecek yayının gergide durmasına ve deforme olmasına sebep olur.

Buda sileceğin zamanla cama baskı yapamaması sonucunu doğurur ki lastikden daha masraflıdır. 

Hadi bakalım...  :)

Yanıtlama zamanı:

silecek yayının gergide durmasına

sende 2 günde o gergi bozulmaz ...    bolu , bursada yaşanmıyorsa tabiki ... 

Yanıtlama zamanı:

ben sürekli kaldırırım karlı günlerde, hemde soğuk,karlı bir memlekette yaşıyoruz bugüne kadar ne silecek yayı bozuldu ne de deforme oldu...ama lastikler cama yapışırsa o zaman esas deforme olmuş olur...ayrıca buralar bayağı soğuk karlı ,sileceği kaldırmasak sabah arabaya binince ancak 10 dk da silecek ayrılır camdan ,ısıtmalı ön cam yoksa . ,neden kolayı varken zoru yapayım ki,sileceği camdam ayırmak için boşu boşuna 10 dk klima mı çalıştıracagım .zaten araba ısınana kadar bir sürü vakit geçer heleki dizellerde daha çok bekleriz...Son olarak: İsteyen klimasını kullansın öyle camdan ayırsın sileceğini isteyen kaldırsın sileceğini ama ben her zaman karlı günlerde sileceği kaldıracağım karlı günlerdeki tecrübelerime dayanarak!

Yanıtlama zamanı:

Farlarla alakayı çözemedim

Hocam aracı aldığımda kullanım kitapcığını incelerken far ayarının otm. konumda  olması durumunda silecek sensörününde aktif olduğunu okuduğumu hatırlıyorum, buna istinaden yazmıştım..

Yanıtlama zamanı:
Hocam aracı aldığımda kullanım kitapcığını incelerken far ayarının otm. konumda  olması durumunda silecek sensörününde aktif olduğunu okuduğumu hatırlıyorum, buna istinaden yazmıştım..

Ters hatırlıyorsun:

Farlar otomatikte iken gündüz de olsa eğer yağmur sensörü silecekleri sürekli çalışır konuma getirirse farlar da yanacaktır.
Yani yoğun yağmurda far yakıyor araç, far yaktığında silecek çalıştırmıyor.... 
Yanıtlama zamanı:

far sensörü açıksa silecek çalıştığında silecek far sensörünün her önünden geçtiğinde farları yakıp söndürecektir. Sanırım kitapçıkta bundan bahsediliyordu.

Yanıtlama zamanı:

Aracınızı uzun süre kirli bırakmayın,yollara atılan tuzlar boyayı ve kaportayı mahfedere,ayrıca çamurluk içlerini ve davlumbazları çok iyi yıkatın,tuz doğrudan çürütür ....

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.