Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 201313 yıl comment_142895 Ford Mondeo / Fusion parçalarının küresel platformda ortak parçanın çoğunluğu ford için kritik rol oynamaktadır CD4 platformu üzerine kurulmuş olan Mondeo abd'de Fusion ismi ile satılmaktadır. Ford, Mondeo için 32 ülkeden 234 tedarikçi ile çalışmaktadır Aşağıda tedarikçilerin birkaçını aktaracağım; Firma: Autoliv Parça: Hava yastıkları (Ön, arka, perde, yolcu) Firma: Autoneum Parça: Döşeme halısı, izolasyonu ve gövde trimi Firma: Bosch Parça: Powertrain kontrol ünitesi, Emniyet kontrol ünitesi Firma: Brose Parça: Cam Regülatörü Firma: Continental Parça: Fren parçaları, ABS, karoser kontrol modülü, motor kontrol ünitesi, gösterge kümeleri Firma: Delphi Parça: EDS, evaporatif emisyon kutusu Firma: Denso Parça: Klima (A/C) kompresörü, HVAC ünitesi, yakıt dağıtım modülü, alternatörler Firma: Faurecia Parça: Egzoz sistemi Firma: Flex N Gate / Ventra Parça: Karoser kalıplama, menteşeler, kapı kontrol kolları, Firma: GKN Parça: Güç aktarım ünitesi, ön miller Firma: Grupo Antolin Parça: Tavan kaplaması Firma: IAC - Interna. Autom. Components Parça: Gösterge paneli, döşeme sert zemin konsolu, kapı pervazı Firma: IFA - Rotorion Parça: Propshafts / driveshafts (AWD) (çekiş kontrol) - Mil - Firma: Inalfa Roof System Parça: Panaromik Cam tavan ve Sunroof Firma: JCI Parça: Aküler Firma: Kautex Parça: Yakıt Tankı Firma: Key Safety Systems Parça: Emniyet kemerleri Firma: Lear Parça: Koltuk Modülleri Firma: Mann + Hummel Parça: Hava endüksiyon sistemi Firma: Martinrea Parça: Süspansiyon bağlantısı, yakıt hatları, hortumlar, dolgu boruları Firma: Panasonic Parça: Ses Firma: Takata Parça: Direksiyon simidi ve sürücü hava yastığı Firma: Thyssen Krupp Parça: Direksiyon Kolony Firma: Toyoda Gosei Parça: Dinamik sızdırmazlık Firma: Trelleborg Parça: Motor ve şanzıman bağlantısı Firma: TRW Parça: Anahtarlar (düğme), diz hava yastığı Firma: ZF Parça: Elektrik destekli direksiyon dişlisi, kontrol kolu Not: Kaynak belirtmeksizin alıntı yapılamaz. Focus için --> Kuga için --> Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 201313 yıl comment_142909 Vay Canına... Firmaların milliyetlerini göremedim. Bu arada Mondeo'da Sony Sony diye tutturmayın boşuna Panasonic gelecekmiş! Yalan olacak Sony'ler... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 201313 yıl Yazar comment_142924 Aslında bunu eksik yayınlamışlar kuga'daki gibi olur sony'ye devam Firma: Sony Parça: Kontrol paneli, amplifikatör, hoparlör ve subwoofer içeren premium ses sistemi Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 201313 yıl comment_148585 Bildiğim firmaların menşeilerini yanlarına ekledim. Ford Mondeo / Fusion parçalarının küresel platformda ortak parçanın çoğunluğu ford için kritik rol oynamaktadır CD4 platformu üzerine kurulmuş olan Mondeo abd'de Fusion ismi ile satılmaktadır. Ford, Mondeo için 32 ülkeden 234 tedarikçi ile çalışmaktadır Aşağıda tedarikçilerin birkaçını aktaracağım; Firma: Autoliv - Fransız Parça: Hava yastıkları (Ön, arka, perde, yolcu) Firma: Autoneum Parça: Döşeme halısı, izolasyonu ve gövde trimi Firma: Bosch - Alman Parça: Powertrain kontrol ünitesi, Emniyet kontrol ünitesi Firma: Brose Parça: Cam Regülatörü Firma: Continental - Alman Parça: Fren parçaları, ABS, karoser kontrol modülü, motor kontrol ünitesi, gösterge kümeleri Firma: Delphi - Amerikan Parça: EDS, evaporatif emisyon kutusu Firma: Denso - Japon Parça: Klima (A/C) kompresörü, HVAC ünitesi, yakıt dağıtım modülü, alternatörler Firma: Faurecia - Fransız Parça: Egzoz sistemi Firma: Flex N Gate / Ventra Parça: Karoser kalıplama, menteşeler, kapı kontrol kolları, Firma: GKN - İngiliz Parça: Güç aktarım ünitesi, ön miller Firma: Grupo Antolin Parça: Tavan kaplaması Firma: IAC - Interna. Autom. Components Parça: Gösterge paneli, döşeme sert zemin konsolu, kapı pervazı Firma: IFA - Rotorion Parça: Propshafts / driveshafts (AWD) (çekiş kontrol) - Mil - Firma: Inalfa Roof System Parça: Panaromik Cam tavan ve Sunroof Firma: JCI Parça: Aküler Firma: Kautex - Alman Parça: Yakıt Tankı Firma: Key Safety Systems Parça: Emniyet kemerleri Firma: Lear - Amerikan Parça: Koltuk Modülleri Firma: Mann + Hummel - Alman (Eski firmam : Parça: Hava endüksiyon sistemi Firma: Martinrea Parça: Süspansiyon bağlantısı, yakıt hatları, hortumlar, dolgu boruları Firma: Panasonic - Japon Parça: Ses Firma: Takata - Japon Parça: Direksiyon simidi ve sürücü hava yastığı Firma: Thyssen Krupp -Alman Parça: Direksiyon Kolony Firma: Toyoda Gosei - Japon Parça: Dinamik sızdırmazlık Firma: Trelleborg - İsveç Parça: Motor ve şanzıman bağlantısı Firma: TRW - Amerikan Parça: Anahtarlar (düğme), diz hava yastığı Firma: ZF - Alman Parça: Elektrik destekli direksiyon dişlisi, kontrol kolu Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 20, 201511 yıl comment_293448 Aşağıda tedarikçilerin birkaçını aktaracağım; Konuyu dün gece farkettim,otomobil sanayiinde farklı firmalarla çalışıldığını biliyordum fakat böylesine yaygın bir ağ olduğunu bilmiyordum,bu tür bilgilere sadece yurt dışı kaynaklarda rastlanılır sanırdım,sizi tebrik etmek lazım bu tür konularda meraklılara bilgileri derlediğiniz için,ayrıca şunu belirteyim Bilgi = Güven = Daha fazla Endorfin Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 20, 201511 yıl comment_293507 Bu başlık neden kırmızı? 18- girmesin diye Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 20, 201511 yıl comment_293524 bu ne ki? ancak short list olur ... ana liste var ya ... uUuUuUu en az 100 sağlayıcı daha çıkar (bkn.sağlam bi silkelesen...) örnek mi? boya? saç? montaj malzemeleri? akü? lastik? kayışlar? kablolama sistemleri? kaynak malzemesi? ana montaj dalgası alt sağlayıcıları ... mesela bilyalar, fren kaliperleri, balatalar, ampüller , sigortalar , röleler ... vs.vs.vs. İmalat lojistiği ve hat için doğru parçanın doğru anda temin'i var ya, çılgın bir iş ... özel yazılımlar ve iç+dış satın alma uzmanları ile yürütülen ve yüzlerce kişinin başını kaşıyacak zamanı olmadığı cinsten bir iştir bu. Mesela Gölcük Courier fabrikası ilk "Forklift Free" üretim hattıdır (Ford için ve dünyada bunu becerebilen bir kaç fabrikadandır) yani fabrika içinde yarı-mamül / mamül ürün taşıyan forkliftler ve/veya robot taşıyıclar dolaşmaz. Hattın her yanında ara ambarlar vardır ve lojistik o ambarları doğru mal ile doldurur. Hat işçisiyseniz montaj noktanızın arkasındaki deponun kapısını açar ve oradan çıkardığınız ekipmanı araca takarsınız ... sonra kapıyı kapatırsınız ama lojistikçi diğer kapıdan sizin ihtiyacınız olan kadar malı hem de ihtiyacınız olmadan kısa bir süre önce oraya (dış kapıdan) doldurur. Tam bir çılgınlıktır ve düzgün işletildiğinde çok ama çok verimlidir. (bir o kadar da zordur) Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 20, 201511 yıl comment_293570 Mesela Gölcük Courier fabrikası ilk "Forklift Free" üretim hattıdır (Ford için ve dünyada bunu becerebilen bir kaç fabrikadandır) yani fabrika içinde yarı-mamül / mamül ürün taşıyan forkliftler ve/veya robot taşıyıclar dolaşmaz. Hattın her yanında ara ambarlar vardır ve lojistik o ambarları doğru mal ile doldurur. Hat işçisiyseniz montaj noktanızın arkasındaki deponun kapısını açar ve oradan çıkardığınız ekipmanı araca takarsınız ... sonra kapıyı kapatırsınız ama lojistikçi diğer kapıdan sizin ihtiyacınız olan kadar malı hem de ihtiyacınız olmadan kısa bir süre önce oraya (dış kapıdan) doldurur. Tam bir çılgınlıktır ve düzgün işletildiğinde çok ama çok verimlidir. (bir o kadar da zordur) Çılgınlık derken? Neden çılgınlık olsun ki, metro gross market bunu senelerdir yapabiliyor, hemde hiç çılgına benzemiyorlar Böyle bir fabrikada bulunmak ordaki havayı solumak ve sağı solu kurcalamak isterdim Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 20, 201511 yıl Yazar comment_293587 Turbo? 1.0 eb için Continental 1.5 eb ve 2.0 eb için Borg Warner 1.5 dizel Honeywell VGT 1.6 dizel Garrett fixed geometry turbocharger ama focus 1.5 eb'de de Continental var. Bu başlık neden kırmızı? 2 sene önce başlığı açarken önemli gördüğüm için Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın