Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 201312 yıl comment_206119 Normal, gerçek 100 km verisi değil çünkü bu. Trafik yoğun dur kalk yapıyorsunuz 7.5 çıkması normal 200 250 km daha yol yaptıkan sonra bakmak lazım geçekten çok trafik vardı .ortalama hızda zaten 18-19 km araba çalıştıktan 5 dakika sonra trafikteydik motorun soğukluğuda etkili olmuştur Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 201312 yıl comment_206126 geçekten çok trafik vardı .ortalama hızda zaten 18-19 km araba çalıştıktan 5 dakika sonra trafikteydik motorun soğukluğuda etkili olmuştur Bir çok etken var bu konuda. Bende depoyu doldurdum göstergeyi sıfırladım çıktım 6. vitese kadar 4k da vites değiltirdim ortalama 13 14 lerde geziyordu :kop: Her zaman aynı yerden alıyorsanız mazotu, depoyu doldurun pompacı tabaca attıktan sonra üstünü tamamlamasın göstergelerin hepsini sıfırlayın depoyu bitirdikten sonra aynı benzinlikten aynı pompadan depoyu fulleyin yine tabanca attıktan sonra mazot koyulmasın sonra deponun aldığı litreyi yaptığınız km ye bölün Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 201312 yıl comment_206321 Ben dun izmir icinde bucadan Seferihisar a gittim geldim vede sehir ici dahil bayagi yol yaptim 4.3 ile 5.3 arasi yakti.su an 5.3 gosteriyor.syg Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201412 yıl comment_210268 Merhaba; 5 Aralikta arabamı galeriden teslim aldım. Bu güne kadar 1550 km civarı mesafe katettim ama araç şehir içinde 100 km de ortalama 6.4 yakıyor araç yeni olduğu içinmidir yoksa dizel focuslar genelde bu oranlarda mı yakıt tüketiyor normal de ortalama ne kadardır acaba? Bilgisi olan varmıdır? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201412 yıl comment_210286 Merhaba; 5 Aralikta arabamı galeriden teslim aldım. Bu güne kadar 1550 km civarı mesafe katettim ama araç şehir içinde 100 km de ortalama 6.4 yakıyor araç yeni olduğu içinmidir yoksa dizel focuslar genelde bu oranlarda mı yakıt tüketiyor normal de ortalama ne kadardır acaba? Bilgisi olan varmıdır? Coşkun kardeşim tam 28 sayfa bu konu yazılmış çizilmiş, hala bu soru geliyorsa ne demek lazım bilemiyorum, biraz inceleyin lütfen. Bilmemkaçıncı kez yazıyorum: 1. Ortalama tüketim kullanım tarzı, trafik yoğunluğu, güzergah özellikleri, eğim, iklim ve bakım durumundan etkilenir. Bu nedenle asla birimizin elde ettiği değeri diğeri tarafından elde edilebilir diye bir kural olmaz. 2. Fabrika verileri farklı araçları kıyaslama için bir değer sağlasa da günlük kullanımda çok nadiren ulaşılabilir olurlar. Kabaca fabrika verisi + %20'yi üst sınır gibi görmek lazım. Bu durumda 1.6TDCi için 5,7+1,14=6,8L/100km şehiriçi için kabul edilebilir üst değer olacaktır. 3. YB verisi ne zaman sıfırlandıktan sonraki 50 km sonrasında ve uzun süre sıfırlanmadan kullanılmışsa güncel tüketimi doğru yansıtmayabilir, ayrıca kalibrasyon hataları da olabilir. Bu nedenle mutlaka depoyu tam doldurmadan tam doldurmaya katedilen yola bölerek sağlamasını yapmak gerekir. 4. Dizellerde genelde 5.000 km'den sonra bir miktar düşüş saptanmışsa da bu çok anlamlı olmaz. Sonuçta ben anormal bir tüketim görmedim aracınızda... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201412 yıl comment_210287 Cem Bey teşekkürler bilgileriniz aydınlatıcı oldu verdiğim geçici rahatsizliktan dolayı ayrıca özür dilerim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201412 yıl comment_210289 Cem Bey teşekkürler bilgileriniz aydınlatıcı oldu verdiğim geçici rahatsizliktan dolayı ayrıca özür dilerim. Rica ederim, yardımlaşmak forumun misyonlarından biridir, konu rahatsızlık değil, o kadar yazılmış şey varken neden bu bilgilerden kendinizi mahrum bıraktığınızı anlamakta zorlanıyorum sadece. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201412 yıl comment_210291 Ben aslında yazılanları okudum ama bi nevi özel anlamda teyit amaçlı sormak istedim forumda yeniyim dünden beri forumu kurcaliyorum bilgi ediniyorum zamanla size ayak uydurmayı ümit ediyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201412 yıl comment_210292 Ben aslında yazılanları okudum ama bi nevi özel anlamda teyit amaçlı sormak istedim forumda yeniyim dünden beri forumu kurcaliyorum bilgi ediniyorum zamanla size ayak uydurmayı ümit ediyorum. Güzel kardeşim senin değerlerin yine iyi ben aracı ilk aldığımda şehiriçi 7.5 L nin altına düşmemiştim. şu an araç 20.000 e yaklaştı ve ortalama 6 L yakıyorum. Hele uzun yolda 4.6 L ye kadar düşüyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201412 yıl comment_210296 Güzel kardeşim senin değerlerin yine iyi ben aracı ilk aldığımda şehiriçi 7.5 L nin altına düşmemiştim. şu an araç 20.000 e yaklaştı ve ortalama 6 L yakıyorum. Hele uzun yolda 4.6 L ye kadar düşüyorum. O zaman fazla sesimi çıkarmayayım ben Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201412 yıl comment_210297 Ankara şehir içi kış şartlarına göre vakumlu lastikle dizel yakıt tüketimim 6.7 Litre Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201412 yıl comment_210306 48000 km de, kışlık lastikler ve karma kullanımda yol bilgisayarı ortalaması şu an 5.3. Yaz aylarında ise bu 4,6 ya kadar düşebiliyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201412 yıl comment_210316 Merhaba; 5 Aralikta arabamı galeriden teslim aldım. Bu güne kadar 1550 km civarı mesafe katettim ama araç şehir içinde 100 km de ortalama 6.4 yakıyor araç yeni olduğu içinmidir yoksa dizel focuslar genelde bu oranlarda mı yakıt tüketiyor normal de ortalama ne kadardır acaba? Bilgisi olan varmıdır? Yakıt ortalamanız güzel bence daha da düşer bu ortalama yol yaptıkça. 45k da araç şu an şehir içi 6.6, 6.7 gidip geliyor o arada Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201412 yıl comment_210319 O zmn bnde bombanin pimini cekip atayim , bnm degerim 5.4 istanbul ici ))) Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201412 yıl comment_210329 O zmn bnde bombanin pimini cekip atayim , bnm degerim 5.4 istanbul ici ))) Zor olur yahu? Kaç kilometrede tutulmuş ortalama bu. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın