Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Motor Yağları ve Tavsiyesi Listesi (Focus 1, Focus 2, Focus 3 ve Focus 4)

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Aldığım kişi son Bakımı Yetkili Serviste yaptırmamış ama hala garantisi devam ediyormuş bende yağ ve yağ filtresini değiştirsem garanti kapsamı dışına çıkar mı? Mesela 5W-30 koydurtsam?

Koydurt tabi ne olacak 

• Yanıt 701
  • Görüntüleme 552,6k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ve İngiltere'den yağımız el konulmadan geldi. Acaba uçakta bir sorun olur mu diye endişelerim vardı ama sorunsuz ulaştı. Yaklaşık 120 TL'ye mal oldu. Hadi bakalım Otosan, 300 TL'ye yağ satarsın demek

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Bir zamanlar öyle idi. Sonra Mayıs 2008'de Ford Otosan şöyle bir bülten yayınlamış. Sanırım sorularına da cevap olacaktır... ------------------------------------------------------------

• Daha önce de yazmıştım, DPF üniteleri külle tıkanmasın diye sülfat külü, fosfor ve sülfür (SAPS) artıklarından fakir yağ kullanımı önerilir.  Bu yağlar da ACEA C grubunda tanımlanır. Bu yağların tem

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Yılmaz bey  mobil üretim tesisleri İstanbul dadır, Castrol madeni yağlar üretim tesisleri Bursa Gemlikte dir iki firmanın ortak hiç bir üretimi yoktur.  Ford tüm dünyada castrol ile işbirliği içersindedir ilk dolum yağı olarak castrol markasını tercih etmiştir. Ford  motor tasarım aşamasından itibaren castrol ile birlikte haraket etmektedir.

http://www.castrol.com/castrol/sectionbodycopy.do?categoryId=9042028&contentId=7075653

Benim aldığım yağın üzerinde mobil tesislerinde üretilmiştir ibaresini okudum. Kendim okumasam belki diyebilirdim.

2 yıl önce aldığım bir yağdı.

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

sanırım castrol ürünlerinin üzerinde okuduğunuz yazıyı yanlış hatırlıyorsunuz .

ambalajı tekrar incelerseniz bana hak vereceksiniz. 

Mete SARAÇ

YAĞ-PET A.Ş.

444 5 924 

Yılmaz bey  mobil üretim tesisleri İstanbul dadır, Castrol madeni yağlar üretim tesisleri Bursa Gemlikte dir iki firmanın ortak hiç bir üretimi yoktur.  Ford tüm dünyada castrol ile işbirliği içersindedir ilk dolum yağı olarak castrol markasını tercih etmiştir. Ford  motor tasarım aşamasından itibaren castrol ile birlikte haraket etmektedir.

http://www.castrol.com/castrol/sectionbodycopy.do?categoryId=9042028&contentId=7075653

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

sanırım castrol ürünlerinin üzerinde okuduğunuz yazıyı yanlış hatırlıyorsunuz .

ambalajı tekrar incelerseniz bana hak vereceksiniz. 

Mete SARAÇ

YAĞ-PET A.Ş.

444 5 924 

Üyeliğinizi size formalite icabı gelmeyen özel mesaja bakarak tamamlayın lütfen aksi halde üyeliğiniz sona erecektir.

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

ben dün aracın kaputunu açıp şöle bi göz gzdirdim yağ kapağında tavsiye edilen yağ castrol yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.bu arada yağ çubugunu çekip yağına baktım çok uyduruktu çubuk göstergeside çubukta.çubugu haznenin içine sokmak bi mesele.araç fiesta

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Motor yagini ford un standartlarini karsilayan bir yag olmak sartiyla disaridan temin etsek servis o yagi kullanir mi?

Ben onunla ugrasamam ama merak ettim.

Kriter sağlanır ise kullanılar.

Yanıtlama zamanı:

Motor yagini ford un standartlarini karsilayan bir yag olmak sartiyla disaridan temin etsek servis o yagi kullanir mi?

Ben onunla ugrasamam ama merak ettim.

uğraşılcak birşeyi yok ki marketlerde bile satılıyor.

Fikirlerine ciddi değer verdiğim Cem abi markanın önemi olmadığını söylüyor ancak kendi adıma bir daha opet yağ koydurtmam. castrol yada mobil artık hangisi denk gelirse.

Yanıtlama zamanı:
Fikirlerine ciddi değer verdiğim Cem abi markanın önemi olmadığını söylüyor ancak kendi adıma bir daha opet yağ koydurtmam. castrol yada mobil artık hangisi denk gelirse.

Hangi deneyimine dayanarak bunu yaşadığını bilmiyorum.

Ancak meslea auto, motor und sport dergisinin yürüttüğü bir testte Castrol Edge ile şimdiye kadar ismini bile duymadığımız 13 ucuz yağ kıyaslanmış, üç kategoride değerlendirilmiş, etiket bilgilerinin yeterliliği ve doğrulu, katkıların özellikleri ve viskozite. Toplam 14 yağın 12'si önerilir, ikisi sınırlı önerilir bulunmuş, bu ikisinde sülfat külü oranı göreceli yüksek bulunduğu için DPF'nin daha çabuk tıknamasına neden olabileceği yazılmış.

Motoroele-Bewertung-Urteil-fotoshowImage

Ana fikir; yağ, üreticinin öngördüğü standartları karşılıyorsa güvenle kullanılabilir.

Yağlar arasında kalite farkı varsa da normal kullanım koşullarında bunun motor ömrüne anlamlı bir etkisini, olumlu ya da olumsuz kanıtlayan bir çalışmaya ben rastlamadım. Yeni nesil yağlarda yakıt tüketimini azaltma iddiası var ama istatistiksel değeri olan bir düzeyde.

Ekstrem koşullarda (Çoğunlukla -20 derece altındaki ısılarda çalışma, motorun sürekli üst devir limitinde ve sıcak ortamda kullanılması gibi) kuşkusuz tam sentetik yağ kullanmak düşünülebilir, bunun dışında standartı karşılayan yağın ucuzunu tercih ederim kendi adıma.

Bu arada bazı servislerde varil yağ olarak kullanılan Opet'in Fullmax 5W-30 ürünü de standartları fazlası ile karşılıyor: http://www.opetoil.com.tr/cms/content/documents/TBF_FULLMAX_5W30.pdf

Ayrıca bakınız: 

Cem Boneval tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Gidip çok alakasız bir yağ kullanılmadığı sürece kısa vadede yağın etkilerinin görülebileceğini ben de pek düşünmüyorum. Uzun vadede de işin içine çok fazla etken girdiğinden yağın etkisinin ne kadar olduğunun tespitini yapabileceğimizi de zannetmiyorum. Mantıklı olan üreticinin önermiş olduğu yağ, denemeden, uygunluğu kontrol etmeden önermez diye düşünüyorum.

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

castrol edge
SAE 5W-30,
    ACEA C3,
    MB-Approval 229.31/ 229.51,
    Porsche C30.

arkadaşlar bu yag aldım dizel yazıyo üstünde 1.6ghia benzinli focus kullanabilirmiyim

Sercan Yaşin tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.