Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ön Fren Balataları

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bu sitede birçok yeni bilgi öğreniyorum. Bundan önce yıllardır başka bir sitede (tahmin etmesi zor degil) yazıyordum. Orada Focus'la ilgili herkese yardımcı oluyordum ama buraya gelince ogrenmedigim ne kadar cok şey oldugunu fark ettim. Bu nedenle katkısı olan herkese teşekkür ederim.

• Yanıt 82
  • Görüntüleme 20,8k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kahraman Karaçoban
    Kahraman Karaçoban

Bu sitede birçok yeni bilgi öğreniyorum. Bundan önce yıllardır başka bir sitede (tahmin etmesi zor degil) yazıyordum. Orada Focus'la ilgili herkese yardımcı oluyordum ama buraya gelince ogrenmedigim n

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Başka yerlerden de atmayacağı ne malum? Ben takmam...

• Ümit Vaysaloğlu
    Ümit Vaysaloğlu

Lastikleri sökmüşlerdi. Çalışan elemanların emeklerine acıdım.  Arabadan bir ses geliyordu. Ama her zaman değil. Sert fren kullanımının akabinde sağa dönüşlerde metal metale sürter gibi ilginç bi

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

hocam parayı ödemişken tadını çıkarın artık bir sonrakini ona göre değerlendirirsiniz?

Yanıtlama zamanı:

Yakın zamanda ön fren balatalarını değiştirmem lazım, Orjinal balatalar 120TL civarında(Motorcraft) fakat TWR, Bosch, Delphi gibi bilinen markalar 60 tl civarına bulunabiliyor. İşin garibi benim eski arabam Megan II ive orjinal balataları TWR marka idi, 110tl civarına almıştım sadece ön balataları. Benim aklıma orjinal ürün adı altında fahiş fiyata mı satılıyor ürünler? 

Kaliteli olarak bildiğimiz ve spor otomobillerde kullanılan brembo marka focus 3 ön fren balatası bile 120TL civarı. Bir kıyaslama videosu var ama biraz fikir veriyor.(Rusça) 

Motorcraft'a yakın kalitede diğer marka önerirmisiniz? 

Yanıtlama zamanı:

hocam fotorğafta ki balata bırakın yarımı nerdeyse yeni takılmış bile denilebilinir

elinize bi sıfır balata alıp bakarsanız yarısından fazla olduğunu görebilirsiniz

ancak balatalar her zaman bittiği için değişmez çok fazla sertleşmiş yada kalite problemi yüzünden fren testlerinde sorun görünürse o zamanda değiştirilmesi gerekebilir 

fakat fren balataları ile aracın rölantide titremesini bağdaştıran bi servisi hiç tereddütsüz şikayet etmeli bunun peşine düşmelisiniz

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

fakat fren balataları ile aracın rölantide titremesini bağdaştıran bi servisi hiç tereddütsüz şikayet etmeli bunun peşine düşmelisiniz

Titreşimi balataya bağlamak gibi bir durum olmadı. Titreşim icin aracı bıraktım, sorununuzu çözdük ancak balatalarinizin değişmesi gerek değiştirelim mı diye sordular

Yanıtlama zamanı:

pardon ben o yüzden değişmesi gerektiğini söylediklerini düşünerek yazmıştım

açıkcası her ne sebepten olursa olsun size mantıklı bir açıklama yapmak zorundalar diye düşünüyorum balatalarınızın durumu sebebiyle

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Önümüzdeki hafta ici çözülemeyen titreşim problemi nedeniyle Otokoç'a gittiğimde soz konusu balatalari verip inceleme yapılmasını isteyeceğim..

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Orijinal sıfır balatalar ile bendekileri yanyana koyunca bendekilerin en az %60'ının durduğunu gördüm. Gercekten yazık..

Yanıtlama zamanı:

Orijinal sıfır balatalar ile bendekileri yanyana koyunca bendekilerin en az %60'ının durduğunu gördüm. Gercekten yazık..

durumu otosana bildirin hatta ücret iadesi talep edin. bence birşey çıkmaz tabi. Ben olsam o balataları saklar, aracın üzerindekiler bitince onları geri taktırırdım.

Yanıtlama zamanı:

dtc yüzünden bir tarafta diğerine göre fazla aşınma olabiliyor

ben 45 bin bakımında değiştirmiştim 20 binli kmler biraz erken geldi bana ama kullanım tarzı ile de alakalı

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Ilgisi ve katkısı olanlara teşekkürler.

Konunun bundan sonra burada kalmasının diger üyelere bir yardımının dokunmayacagini düşünüyorum. Sonuçta kişisel bir problem. Yakup Çağatay hocam istersen konuyu silebiliriz..

Yanıtlama zamanı:

Konunun bundan sonra burada kalmasının diger üyelere bir yardımının dokunmayacagini düşünüyorum. Sonuçta kişisel bir problem. Yakup Çağatay hocam istersen konuyu silebiliriz..

Niye ki sizin başınıza gelen yarın öbür gün başkasının da başına gelebilir, dursun varsın, herkes kendine göre bir ders çıkartır. 

Yanıtlama zamanı:

ben konuyu daha yeni okuyorum ve yararlandım, bence de silinmesi gerekmiyor; servisten ben de ön arka balatalar için toplam 400 tl fiyat almıştım, fiyatlardaki bu değişkenlik, can sıkıcı ve bazen kafa karıştırıcı olabiliyor, 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Söylemlerinizle yanlış düşündüğümü anlamış oldum. Tekrardan ilgilenenlere ve yardımcı olanlara teşekkür ederim.

Kalan balataları İzmir ici toplanma vs olur ise ihtiyacı olana verebilirim.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.