Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Rüstem Kurtcu

Üye
  • Toplam İleti

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

Rüstem Kurtcu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Sinop
  • Arabam:
    '12 Focus 3 Tit.1.6 TDCi
  • Meslek:
    HES Teknikeri
  • Cinsiyet:
    Bay

Rüstem Kurtcu's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

6

Toplam Beğeni

  1. Yaptığım araştırmalarda bende kullanıcı yorumları hariç pek bi test bulamadım. Sadece dün Lastik muhabbeti yaparken Focus 2,5 olan bi arkadaş yaklaşık 1 aydır bu lastiklerden kullandığı bilgisi aldım. Daha önce Primacy hp varmış, bu lastiklerden yol tutuş ve ıslak zeminde daha memnun olduğunu bildirdi. Gönlümde 215 lastik var (tamamen estetik), mantık fficient Grip Performance 205/55-16 diyor. Teşekkürler yorumlarınız için, artık ayın 10'undan Dunlop alırsam kutuyu açmış olacağım ;).
  2. En başta bende balanstan zannettim balans yapıldı hatta balanslar gayet iyi çıkmıştı. 2 lastikçide baktı tabanları bozulmuş diye. Kışlıkları takınca titreme kalmadı.
  3. Yaz erken gelmesiyle kışlık lastik değişimi zamanı geldi gibi, Orjinal Michelin Primacy Hp lastikler bozulup titreme yapıtından bu sene yazlık lastik için araştırmalara başladım. Focus 3 için 215 - 205 yazlık arasında kaldım, iyi markaların fahiş fiyatları yüzünden. Enson Goodyear Efficientgrip Performance uygunca bir fiyata buldum. Daha sonra 215/55r16 93V Dunlop SP Sport Fm800 lastikleri gördüm, fiyatıda makul. Yakıt: C Islak Z. Tutuş: A Ses:69db. Piyasada Japon ve Taylan üretimleri bulunabiliyormuş, Ben Tayland Buldum, Sonbahar 2015. Primacy HP lerden memnundun fakat 3,5 Senede cortladı, Etiketinin Y:E IZT:B S 70db olduğunu düşünürsek Dunlop'lardan memnun kalacağımı düşünüyorum.
  4. Evet, aynen bu programlarla yaptım. Ozan Bey'in konunun ilk mesajında tarif ettiği gibi. Zaman bulunca örnek, DPF filtre giriş çıkış basınç farkı gibi değerlere detaylı bir şekilde forscan ile bakacağım. Hepsi canlı olarak okunuyor. Bunların dışında meraktan Scanmaster-ELM programını denedim, bağlandı fakat DTC ve Sensör değerlerini göremedim. Aynı cihazlar arkadaşın 2004 model Megan 2'sine bağlanmayı denedik bilimum programla fakat akü değerinden başka birşey göremedik. Bu konuda tecrübesi olan var mı acaba?
  5. Cevabınızı okuduktan sonra bende araştırdım, Amerika'da sis farı zorunlu değilmiş. Onla alakalı bir durum olabilir.
  6. Bende ebay'dan aldığım kablo yaklaşık 40 gün sonra geldi ve Kapı kilidi ve Lastik basınç özelliklerini aktif ettim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sis farlarını, farları açmadan açamıyoruz. #18 Foglight Function -> Foglamp US olarak değiştirmeyi deneyen var mı? Belki direkt açılabilir.
  7. 2012 focus standart müzik çalarda usb belleğe yeni mp3 dosyalar,klasör attığım zaman hemen liste güncellenmiyor. Sildiğiniz bir parçayi açmak isteyince çalma listesinde güncelenneme yapabildim. Bunun başka bir yolu varmı. Çıkar tak yapınca düzelmiyor. Her zaman dosya silimiyorum. Sınır bozucu bir durum.
  8. Araştırma yaparken aracımın ilk bakımını bulmak biraz garip oldu
  9. 2,5 yıl 2008 Megane 2 1.5 DCi Expression Plus Modelini kullandıktan sonra yaklaşık 1 aydır 2012 model Ford Focus 1.6 TDCi Titanum kullanıyorum. İçeri motor sesi alma,rüzgar sesi ve sıcak (pürüzsüz) asfaltta Focus kesinlikle daha sessiz. Ama çakıllı (tırtıklı) asfaltta da aynı başarıyı bekliyorsunuz, garip şekilde focus daha çok ses alıyor. Ben bunu süspan sistemi v.b. bir durumdan olduğunu düşünüyorum.
  10. 17.7 litre Mazot ile 296km, 30-35km si şehir içi. 5.9 gibi bir ortalama. Ekranda 5.8 gösteriyordu sanırım. Eski aracım megan 2 idi, en az 0.5lt/100km az yakıyordu. Focus 1.6 TDCi 115 için genel kullanımda şehir içi 6,5lt/100km uzun yolda 5,5km/100km diyebiliriz sanırım.
  11. Yakın zamanda ön fren balatalarını değiştirmem lazım, Orjinal balatalar 120TL civarında(Motorcraft) fakat TWR, Bosch, Delphi gibi bilinen markalar 60 tl civarına bulunabiliyor. İşin garibi benim eski arabam Megan II ive orjinal balataları TWR marka idi, 110tl civarına almıştım sadece ön balataları. Benim aklıma orjinal ürün adı altında fahiş fiyata mı satılıyor ürünler? Kaliteli olarak bildiğimiz ve spor otomobillerde kullanılan brembo marka focus 3 ön fren balatası bile 120TL civarı. Bir kıyaslama videosu var ama biraz fikir veriyor.(Rusça) Motorcraft'a yakın kalitede diğer marka önerirmisiniz?
  12. Daha önceki iş yerimde bulunan iki dizel araca 4 yıldan beri Lukoil'den yakıt alınıyordu ve araçlarda hiçbir sıkıntı olmadı. O dönem bende Megan dizel aracıma Lukoil'den aldım ve hiçbir sorun yaşamadım. Yine Lukoil'den devam etmeyi düşünüyorum. Diğer firmalardan da aldım fakat pek bir fark göremedim. Tabi en büyük artısı litre başına yerine göre 20-30 kuruş indirim oluyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.