Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Hasan Meral

Üye
  • Toplam İleti

    68
  • Katılım

  • Son ziyaret

Hasan Meral Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    antalya
  • Arabam:
    focus 3 ecoboost 180 bg
  • Meslek:
    diş hekimi
  • Cinsiyet:
    Bay

Hasan Meral's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

22

Toplam Beğeni

  1. Arkadaşlar hayretler içindeyim.insalar servislerden neler cekiyor arizayi kabul ettiremiyoruz,garanti kapsamindaki aracını yaptiramayan insanlarla dolu her yer,hatta bizzat kendim servise onceden bu arıza ile gittigimi yazdım bir önceki mesjlarimda.aracinizda sorun yok denilip geri gonderildim.neyse bu son mesajim forumdan ayriliyorum.aynı ulkede yaşamıyormuyuz,erservis sizin kadar kendini haklı cikarma cabasina girişmedi tebrik ediyorum sizi.
  2. Arizanin sebebi körüklü kisimdan su alması.dişli aşınması servisin uydurmasi yada software nin.direksiyon kutusu uzerindeki elektrikli motorun arızası dendi bana.kafanizdaki kurgulama çok güzel de bu araç atv aracı gibi kullanilmiyor.çukur görünce sağa sola manevra yapilarak en ufak çukurdan dahi kacmaya çalışılıyor.dedim ya kabullenmeniz için illaki başınıza bu arızanın gelmesi gerekmiyor.kusursuz araç yok bunu kabullenmek gerek.
  3. Kaan bey ben o araçla bozuk yolda agresif kullanım yapmiyorum,Ralli yapıyormuşum gibi algılamIşsiniz. bu km de bu sayıda aracın direksiyon kutusu arızası vermesi normal değil,illa sizin başıniza da mı gelmiş olması gerekiyor.turkiye yollarında bir benim aracim mı çukura giriyor.zaten kendi muhendisimiz tasarim üretim yapsaydi bu hale gelmezdik..sömürulmeyi hak ediyouz.
  4. Sahibinden kutu arızası giderilmiş focus
  5. Bunu bildiğim iyi oldu artık aracı satmam için birçok neden var.bu yaz satiyorum araci buradan duyrulur.artık bir alıcı bulursunuz:)
  6. Anlaşıldı mutlu mesut anlarimizi burada paylaşıyoruz demekki,bu kadar yazismadan sonra kavrayabildim.yaram yok cana gelen mala gelsin,bugün var yarın yok,ariza yapmayan araç yok,panemera bile suda kalıyor tanık oldum.focus canavar.bunları yazalım da içimiz açılsın.teşekkür ettim cabaniz için.iyi geceler.
  7. Gelişmiş ülkelerde binlerce sağlam aracı servis neden geri çağırıyor,sizin mantiginiza göre hepsi arızalı olması gerek.tek araçta airbag açılmadı diye bütün araçları servise çağıran markaları herkes okuyor görüyor.neyi tartisiyoruz anlamadim.servise para kaptirmaycagimi anlayip ariza ışığını söndürüp beni ugurlayan bir markanın benim için değeri yoktur.aksini savunana da saygı duyarim.
  8. Her direksiyon arizasi yaşayan buraya gelip yaziyor zannederek yanlış istatistik yapıyorsunuz da olabilir.parcanin fotolarıni gördünüz muhendis olmaya gerek yok,kalitesiz tasarim yoksunu,izalasyonun olmadığı bir parça.ford focus eski kasalarda dahil birçok insan diger marklara oranla bu parçayı degistirmek zorunda kalmış.herkesin değiştirmiş olması mı gerekiyor kronik arıza sınıflandırmasina girebilmesi icin.kavram derken siz bunu mu kastediyorsunuz.yorumlarim itham ve hakaret icermiyor ama otosan yetkilisi gibi davranmaniz hoş değil.
  9. Ses yok artık evet,çukurlarda ya da girdaplarda direksiyonda çekme de kalmadi,bariz fark var artık.kullanılan yol şartları ve aracın torku ve beygir gücü bu arızanın ortaya çıkmasında etken olabilir.agresif kullananimi seviyorum,çok debriyaj gaz ikilemesi ile ara hizlanmalarin limitlerini zorluyorum.bunlar kutuyu zorlamis olabilir.fanatik bir focus hayrani değilim fakat dikkatli kullanicilarin hepsinin bu sesi duyduğunu siz benden daha iyi takip ediyor ve biliyorsunuzdur.burada bilgi paylasimi yapiyoruz,hicbir marka ve sermayenin savunuculugunu tasvip etmiyorum.herkese iyi forumlar
  10. Servise daha önceleri on bölgeden genellikle çukurlu yollarda ses geldiğini yoldaki tüm bozuklukları direksiyonda hissettiğimi garantisi var iken belirttim fakat bunun bir arıza olmadığını ford direksiyon sisteminin cok hissiyatli olduğu için benim bu yol deteylarini farkettigimi,sankin pozitif bir özellik miş gibi anlattılar tarafima.demem o ki servis bu kronik arizayi hiçbir sekilde kabul etmiyor cok ısrar eden olunca garantiden kutunun değişimini yapıyor. Bunu daha önceleri hepimiz forumdan biliyoruz.servis kutu arizalarini kabul ediyor fakat bunu kusurlu kronik bir arıza olarak kabul etmiyor.
  11. Tamirci bende "bu direksiyon kutusundan 150 tane oldu" dedi.kanımca kronik arıza oldugunu kesin artık..
  12. Servisin arıza software güncellemesi ile giderildi demesiyle sevinerek servise gidip aracımı teslim aldim fakat direksiyon hareketleri sirasinda ses ve boşluk hissetmem sevincimi kursagimda bıraktı.antalya cok oto cem ustanin yardımı ile aracimi Kıvırcık oto direksiyon servisine getirdim.direksiyon kutusu komple sokuldu ve arızalı olduğu anlaşıldı.yenisi ile değişim yapiliyor.1500 tl işçilik dahil 1 yıl garantili olarak takılmasına karar verdik.fotografta arızalı parça ve yenisinin montajini paylaşmak istedim.bu sorunla karşılaşan olursa bilgi amaçlı forumda bulunmasi hepimize yararli olacaktir kanisindayim Şunu da eklemek istiyorum foto da görülen körük kelepçesi gevşek oldugu için o bölgeden su sızmasi arızanın nedeni okarak tespit edildi.
  13. Aynen aracımı az kullanan birisiyim o nedenle ek garantiyi gerek görmedim.taksici 500 bin yapmış doblo ile benim arizayi gduyunca güldü.bilgisayar ariza testipinde direksiyon kutusindaki dislilerde aşınma şeklinde idi.tamir kiti dediğiniz nedir? Katilim talep ettiler yarin fiyat düşebilir 3500 olur en iyi ihtimalle
  14. Bende de başlarda stabilize ve cukurlu yollarda tıkırti şeklinde idi zamanla bu boyuta geldi.bu yaz ne olursa olsun aracımı elden çıkarmayı düşünüyorum zaten.bu ülkede bu yolarda en iyisi Fiat gerisi hikaye.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.