Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2017 Yeni Fiesta Donanım Beklentilerimiz :)


---Titanium--- Fiesta'da hangi donanımlar standart olsun istersiniz?  

36 üye oy kullandı

  1. 1. ---Titanium--- Fiesta'da hangi donanımlar standart olsun istersiniz?

    • Katlanır yan aynalar
      21
    • Led gündüz farları
      26
    • 16'' jant
      20
    • Tüm hava yastıkları
      21
    • 'B&O Play' Müzik sistemi
      7
    • SYNC 3 - 6.5'' dokunmatik ekran ve 4.2'' TFT gösterge ekranı
      9
    • SYNC 3 - 8.0'' dokunmatik ekran ve 4.2'' TFT gösterge ekranı
      19
    • Geri görüş kamerası
      20
    • Oto. k. iç dikiz aynası, O. yanan farlar, Yağmur S., Hız kontrol sis.
      27
    • Otomatik park sistemi
      9
    • Çarpışma önleme sistemi
      8
    • Isıtmalı Direksiyon
      5
    • Isıtmalı Ön Cam
      13
    • Xenon Aydınlatma
      18
    • Anahtarsız Çalıştırma Sistemi
      23
    • Anahtarsız Giriş Sistemi
      21


Önerilen Mesajlar

Merhabalar :) 

 

''Bu donanım nasıl olmaz?'', ''En azından bu olmalıydı'' gibi sözleri Yeni Fiesta için söylememek adına şimdi görüşlerimizi iletelim dedim, belki 'yaptık oldu' diyebiliriz değil mi :) Bkz: MCA Effect.

Maksat anahtar donanımları kaçırmamak tabii, yoksa hepsini ucuza isteriz.:) :P 

 

Özellikle Titanium standartlarında ne olmalı ve/veya bir alt seviyede neler olmalı diye konuşabiliriz, diğer donanım seviyelerini mantıklı sunacaklardır diye düşünüyorum son ürünlere bakarak.

 

Kolaylık adına anket de ekliyorum hem bunu oylayabilir hem de yazıyla tüm görüşlerinizi iletebilirsiniz. Anket çoklu seçime açıktır.

 

16 tane kalem ekledim ben ama düşünemediğim şeyler olmuştur mutlaka. Unutmadan zaten sunulan şeyleri yazmamaya çalıştım: kol dayama, otomatik klima, ESP-HLA vb , dört cam elektrik,karartılmış camlar vb.  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 saat önce, Murat Kavuk yazdı:

:) Ben naviye navi demem, bu görüntüyü vermedikten sonra :) 

 

ford-fiesta-interior-1.jpg

 

Tit ile standart olmayacağı için koymadım abi şaka bir yana. Hazır yeri gelmişken buraya opsiyon ile ilgili görüşlerini de iletebilirsen süper olur, fikir olur sonuçta ürün üründür değil mi? :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bol müşteri için; kamera ve içerde büyük ekran standart olmalı. Gösterge gereksiz. Far, yağmur sensörü de standart olsun. Geri kalanlar opsiyonlara bölünebilir. Ancak fiestada zenon opsiyonu hayal olur. Onun yerine led far alternatifi yok mu ford'un hala?

Jantın boyutu değil, güzel olması önemli. Anahtarsız giriş de opsiyonlarda olmalı.

 

ford-fiesta-infotainment.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kuga'dan çok sapmazlar diye düşünüyorum. Isıtmalı bir şeyler opsiyon konfor gibi, cam tavan mühim 3-5 çekerler herhalde ona da. Aktif şehir içi, bliss sürüş, 8 inch ekran ve bo play beraber tekno tarzı bir şey olabilir, içine anahtarsız çalıştırmayı da sıkıştırırlarsa mis oldu sana 100.000 tl. Güvenlik bence de olmamalı, bu kadar da şey varken dahil olabilir hava yastıkları.

Cem G. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

58 dakika önce, Murat Kavuk yazdı:

Ancak fiestada zenon opsiyonu hayal olur. Onun yerine led far alternatifi yok mu ford'un hala?

 

Abi aslında Ford tarafından açıklanan 'xenon far' cümlesi bile yok :) vardır herhalde diye umarak yazdım.

--0 dakika sonra eklendi--
27 dakika önce, Cem G. yazdı:

Kuga'dan çok sapmazlar diye düşünüyorum. Isıtmalı bir şeyler opsiyon konfor gibi, cam tavan mühim 3-5 çekerler herhalde ona da. Aktif şehir içi, bliss sürüş, 8 inch ekran ve bo play beraber tekno tarzı bir şey olabilir, içine anahtarsız çalıştırmayı da sıkıştırırlarsa mis oldu sana 100.000 tl. Güvenlik bence de olmamalı, bu kadar da şey varken dahil olabilir hava yastıkları.

 

Opsiyondan ziyade, standart seçenekler daha mühim malum :) Bunları okuyalım sizden de.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, Yakup Çağatay yazdı:

Opsiyondan ziyade, standart seçenekler daha mühim malum :) Bunları okuyalım sizden de.

Tamam kalanı standart olacağını beklediğim, bir kısımını da temenni ettiğim donanım zaten. 

 

Katlanır yan aynalar, Led gündüz farları, 16'' jant 18'e kadar opsiyon, Tüm hava yastıkları, SYNC 3 ve 6.5'' dokunmatik ekran ve 4.2'' TFT gösterge ekranı, Geri görüş kamerası hatta belki oto.park, Oto. k. iç dikiz aynası, O. yanan farlar, Yağmur S., Hız kontrol sis. benim fiestamda dahi var. Xenon yazmaya gerek yok xenon koymayalım diye etrafını çitle çevirmişler farın. Oto uzun farlar konmuş zaten ayrıca panoramik tavan yazmıyor bu ikisi ankette. Bunlar opsiyon gibi zaten. Anahtarsız çalıştırma da olmalı titanium seviyesinde.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Katlanan aynalar, kararan dikiz aynası, otomatik far, yağmur sensörü, cruise control günümüzde çok da maliyeti olmayan işler. Üstelik küçük ama hoş detaylar. Buna anahtarsız giriş de eklenebilir. Eğlence sistemi için işlevsellik olarak yeterliyse 6.5" ekran bence hemen hemen her araç için hatta her donanımda standart olmalı bu çağda, büyük seven parasını versin 8" alsın (navigasyon opsiyonu bunda olabilir) isterse 49" 4k tv taktırsın. Son olarak xenon olmasa bile mercekli halojen olmalı en azından. DTRL'yi söylemiyorum bile.

 

16 jant ve hava yastıkları da standart olursa tadından yenmez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle bana bu konuda konuşma şansı verdiğiniz için teşekkür ederim :D:D Sözlerime başlarken güncel fiesta donanımını  bilmediğimi hatırlatmak isterim. 

 

Fiesta ile ilgili vizyonun değişmesi lazım. Fiesta eskiden düşük bütçe için basit ucuz bir araçtı . Artık öyle değil o kulvara SEAT, Kia, Hyundai geçti. Fiesta artık daha yüğksekleri hedeflemeli. Efendim, bilindiği üzere focus satılmıyor. Yenisi de satılmayacak. Bu sebeple Otosanın yeni fiestayı 70 bin bandı altında flagship modeli olarak düşünmesi lazım. Haddim olmayarak, efendim, fiestada filoya yönelik bir intercity line olması gerektiğini düşünmekteyim. Fakat daha sonra son kullanıcıya yönelik düşük donanım orta paket (şimdiki focus style benzeri ) çok manasız olur. Arabanın kalite hissini düşürmekten başka bir işe yaramaz. Bu noktada daha çok KADINLARA yönelik kibar titanium seviyesi ve onlar eş ya da üstü seviyede daha MAÇO mesela ST line olmalı. 

 

TİTANİUM donanımı alan kadının ev-iş-çocuğun okulu-çocuğu kursu-AVM- valide/kayınvalide ekseninden pek çıkmayacağı unutulmamalı. Otomobik buna göre dizyn edilmeli. En önemli faktör, çekicilik, canlılık, eğlencelilik ekseninde olmalı. Otomobilin içi asla kapkara olmamalı, kesinlikle açık renk olmalı, çeşitli renk vurgulamaları (asla rönodaki oraya buraya boya dökülmüş gibi duran saçma renk seçenekleri değil BMW 3 serisindeki gibi direksiyon ve vites çevresinde dikiş yolcu önünde ufak bir renkli çıta gibi daha kibar olan) ve abartıya kaçmamış krom kısımlar olmalı. Bu otomobili alanın çocuk taşıyacağı düşünülürse ön arka perde hava yastıkları ve her türlü güvenlik donanımı olmalı. Kullanan kadının makyaj yapacağı düşünüldüğünde ışıklı makyaj aynası ve LED iç aydınlatma olmalı. Cruise control çok gerekli değil ancak far yağmur sensörü ve kararan ayna olmalı. Önarka park sensörü, geri görüş kamerası olmalı. Anahtarsız çalıştırma olmalı. Mümkünse elektronik elfreni(ve mümkünse auto hold) olmalı. HLA şart bulunmalı. Dokunmatik ekranın büyük olmasına gerek yok ancak çekici bir şey olsun ancak Bluetooth şart . Gösterge ekranı da olabilen en janjanlı olsun. 

Dış mekanda LED gündüz farı zaten standart aynen devam etmeli ve 16 janta da gerek yok bence . Çekici bir 15 yeterli gelir daha da konforlu olur. katlanır ayna gerekir. 

 

Sunroof , anahtarsız giriş, navigasyon, xenon far, daha iyi ses sistemi  vs opsiyon olabilir. 

 

ST line de ise daha maço özellikler 17 jant , spor koltuklar , alçaltılmış süspansiyon kuvvetli motor vs gerektirir. 

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.