Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Otomobilde Renk Tercihleri - Geniş çaplı Anket

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Otomobil boyaları konusunda uzmanlaşmış bir firmanın global ölçekli anketlerinde çıkan sonuçları aşağıda grafik halinde paylaşıyorum.

BOYA.JPG

Görünen o ki 2015 yılının favori rengi tüm kıtalarda BEYAZ olmuş.

Bunu G.Amerika'daki gümüş istisnası dışında SİYAH takip ediyor. 

Canlı renklere ilgi ise oldukça düşük. 

İşte öyle...

• Yanıt 41
  • Görüntüleme 7,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Hayırlı olsun... Vallahi seçme imkanım olsa ben de fazla düşünmeden beyaz alırdım, beğendiğimden değil işlevselliğinden,hele ki Antalya'da...

• Engin Uzunoğlu
    Engin Uzunoğlu

Beyaz tüm renklerin anasıdır. İçinde tüm renkler vardır...... vs vs.    Tamir ettirmesi de kolay oluyor.    Karartılmış far, cam tavan felan yakışıyor da aslında.    Sonu

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Buz dolabı  Zevksiz dünya... Ev alırken odayı farklı boya arabayı beyaz al     Markaların çoğunda Opak - Metalik farkı olmasa böyle bariz fark olacağını sanmıyorum malum dünya genelinde araç

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Buz dolabı :) Zevksiz dünya... Ev alırken odayı farklı boya arabayı beyaz al :D 

Markaların çoğunda Opak - Metalik farkı olmasa böyle bariz fark olacağını sanmıyorum malum dünya genelinde araçların çoğu ticari.

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Yakup Çağatay said:

Buz dolabı :) Zevksiz dünya...

Sen hele alışverişe bi başla da görecem seni buzdolabı mı çamaşır mak. mı daha fazla gerecek.

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Doğan Kurban said:

Sen hele alışverişe bi başla da görecem seni buzdolabı mı çamaşır mak. mı daha fazla gerecek.

Beyaz eşyalar! bile renkleniyor hala daha beyaz beyaz diye bayrak sallıyorlar ya :D 

Yanıtlama zamanı:

Birde şu var tabi: İstediğin renk olsa donanım uymuyor, donanımı bulsan istediğin rengi bulamıyorsun. Onun için yapıştır beyazı.

Yanıtlama zamanı:

Arabayı çoğu kişi yatırım amaçlı yada daha doğrusu ileride satınca zararım olmasın diye aldığından bence

beyaza yöneliyor.

(yani tarihte ilk beyaz aracı alan çoğunluk, şeker pembe alsaydı bugün şeker pembe çok satılırdı @Serdar yaman:P )

Misal ben alırken bayiye gelen 1.0 eb araçlar içerisinde seçenek olmadığından beyaz almak zorunda kaldım.

(tüm gelenler beyazdı)

Beyaz tüm renklerin çıkış kaynağıdır, görülebilir dalga boylarındaki tüm renkleri kapsar :P diyerek avutuyorum kendimi.

3 saat önce, Yakup Çağatay said:

Beyaz eşyalar! bile renkleniyor hala daha beyaz beyaz diye bayrak sallıyorlar ya :D 

Bizim evdekiler genelde gri- siyah ağırlıklı :) kırmızı çamaşır makinası aşkına sağlamını değiştirmek isteyen hanımlar var :D

Yanıtlama zamanı:

beyaz candır. bakımı kolay ve lokal boya sıkıntısı yok.

Yanıtlama zamanı:

Dün hatun arabasını değiştirdi.

...benim fikri katkım olmadı.

Eski aracı Beyaz'dı ... onu takasa verdi.

Yerine Beyaz aldı :)

Sessizce oturup sırıtmak dışında hiç bir şey yapmadım vallahi.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
2 dakika önce, Kaan Yagizer said:

Dün hatun arabasını değiştirdi.

Hayırlı olsun...

Vallahi seçme imkanım olsa ben de fazla düşünmeden beyaz alırdım, beğendiğimden değil işlevselliğinden,hele ki Antalya'da...

Yanıtlama zamanı:

arabayı alırken bayide benim arabanın gece gri(füme gibi) olanı vardı hazırda aynı paraya veriyorlardı ama ben beyazı tercih ettim hatta 3 günde bekledim hali hazırda olanı tercih etmedim yani focusda beyaz benim için favori renkdi.

Yanıtlama zamanı:

Güneşi bir nebze az hissettirir beyaz; yıkamadan sonra daha uzun süre temiz görünür; ezik-çizik daha az belli olur; kuş arkadaşların hediyelerini bile daha az gösterir; "beyaz arabalı prens" narsistliğine kapılabilirsiniz; pahalı araba bile olsa naif görünür (masumiyet rengi olmasından olabilir, bilemedim); filmli camları daha çok gösterir...:D

Yanıtlama zamanı:

Ben beyazı sevmiyordum, bundan önceki 2 arabam da beyazdı sevmeye başlamıştım ama gönlüm hep Füme dedir. 

Külkahverengi de çok hoşuma gitti açıkçası :)

Hanım da çok beğendi daha ne olsun :)

Yanıtlama zamanı:

ilk aracım beyaz fiestaydı daha sonra 2.5 kasa siyah f3 siyah her türlü siyah :D yaşlanınca belki beyaz alırım :) beyaz sevmiyorum şirket plasiyer arabası gibi one  öyle :D tabi şahsi fikrim bu :)

Yanıtlama zamanı:

Bu anketi gördükten sonra Avrupa'dan gelenlerin Türkiye'de amma çok beyaz araba var diye şaşırmalarına bir anlam veremedim şuan :D 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.