Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Welcome!

Register now to access all features. After registering, you can post topics, reply topics, like users content, send private messages.
    This message will be deleted after you register.

Otomobilde Renk Tercihleri - Geniş çaplı Anket

Cem Boneval

Recommended Posts

Otomobil boyaları konusunda uzmanlaşmış bir firmanın global ölçekli anketlerinde çıkan sonuçları aşağıda grafik halinde paylaşıyorum.

BOYA.JPG

Görünen o ki 2015 yılının favori rengi tüm kıtalarda BEYAZ olmuş.

Bunu G.Amerika'daki gümüş istisnası dışında SİYAH takip ediyor. 

Canlı renklere ilgi ise oldukça düşük. 

İşte öyle...

• Like 3

Buz dolabı :) Zevksiz dünya... Ev alırken odayı farklı boya arabayı beyaz al :D 

Markaların çoğunda Opak - Metalik farkı olmasa böyle bariz fark olacağını sanmıyorum malum dünya genelinde araçların çoğu ticari.

• Like 3

1 dakika önce, Doğan Kurban said:

Sen hele alışverişe bi başla da görecem seni buzdolabı mı çamaşır mak. mı daha fazla gerecek.

Beyaz eşyalar! bile renkleniyor hala daha beyaz beyaz diye bayrak sallıyorlar ya :D 

• Like 1

Arabayı çoğu kişi yatırım amaçlı yada daha doğrusu ileride satınca zararım olmasın diye aldığından bence

beyaza yöneliyor.

(yani tarihte ilk beyaz aracı alan çoğunluk, şeker pembe alsaydı bugün şeker pembe çok satılırdı @Serdar yaman:P )

Misal ben alırken bayiye gelen 1.0 eb araçlar içerisinde seçenek olmadığından beyaz almak zorunda kaldım.

(tüm gelenler beyazdı)

Beyaz tüm renklerin çıkış kaynağıdır, görülebilir dalga boylarındaki tüm renkleri kapsar :P diyerek avutuyorum kendimi.

3 saat önce, Yakup Çağatay said:

Beyaz eşyalar! bile renkleniyor hala daha beyaz beyaz diye bayrak sallıyorlar ya :D 

Bizim evdekiler genelde gri- siyah ağırlıklı :) kırmızı çamaşır makinası aşkına sağlamını değiştirmek isteyen hanımlar var :D

2 dakika önce, Kaan Yagizer said:

Dün hatun arabasını değiştirdi.

Hayırlı olsun...

Vallahi seçme imkanım olsa ben de fazla düşünmeden beyaz alırdım, beğendiğimden değil işlevselliğinden,hele ki Antalya'da...

• Like 5

arabayı alırken bayide benim arabanın gece gri(füme gibi) olanı vardı hazırda aynı paraya veriyorlardı ama ben beyazı tercih ettim hatta 3 günde bekledim hali hazırda olanı tercih etmedim yani focusda beyaz benim için favori renkdi.

Güneşi bir nebze az hissettirir beyaz; yıkamadan sonra daha uzun süre temiz görünür; ezik-çizik daha az belli olur; kuş arkadaşların hediyelerini bile daha az gösterir; "beyaz arabalı prens" narsistliğine kapılabilirsiniz; pahalı araba bile olsa naif görünür (masumiyet rengi olmasından olabilir, bilemedim); filmli camları daha çok gösterir...:D