Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Lastik Seçimi (Genel Sorular ve Yorumlar Burada)

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Bu arada ben de onu almıştım, biraz gezme fırsatı buldum arkadaşla. Ben de beğendim ses konusunda da iyi. Öneriyorum, ADAC ile seçim yapmaya devam edeceğim hep istediğim lastikleri alıyorum onunla.

• 3 yıl sonra...
  • Yanıt 1,3k
  • Görüntüleme 239,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Yeni lastik takanların mutlu olmasına sevindim. Ancak bu mutluluğu lastiğin tipinin değil de yeniliğinin bir sonucu olduğunu da unutmayalım. Üç sene ve 30.000 km ve üzerinde yapmış herhangi 

• Yahya Akman
    Yahya Akman

Sipariş verdigim lastikler geldi. Hepsi 2016 50. Hafta üretimi.

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Son sayfalara bakınca konuyla alakasız, ama heyecan için (sanırım) gerekli ve kaçınılmaz itiş kakışları bir kenara bırakırsak nesnel cevap arayan şu sorular ve tartışmaya açık şu tespitler çıkıyor:

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

golfe yazlik lastik alsak iyi olacak, bridgestone T005 testlerde genelde ilk 3te, fiyati digerlerine gore uygun sayilir.

conti testlerde cpc6 ile iyi piyasada 7 var

goodyear efficientgrip performance 2, ilk sirada genelde ancak ben soguk bakiyorum.

yani cpc7 mi t005 mi?

Yanıtlama zamanı:
41 dakika önce, Ozan Kar yazdı:

golfe yazlik lastik alsak iyi olacak, bridgestone T005 testlerde genelde ilk 3te, fiyati digerlerine gore uygun sayilir.

conti testlerde cpc6 ile iyi piyasada 7 var

goodyear efficientgrip performance 2, ilk sirada genelde ancak ben soguk bakiyorum.

yani cpc7 mi t005 mi?

Petlas diyecem ama korkuyorum valla. Yok yok demiyorum. 

Yanıtlama zamanı:

cpc6 nın ses seviyesi yüksek bunun haricinde genel olarak sevdim,cpc7 desibeli daha düşük bi dahaki sefere bu lastiği tercih ederim diye düşünüyorum.

Yanıtlama zamanı:
5 saat önce, Adem Kazıl yazdı:

cpc6 nın ses seviyesi yüksek bunun haricinde genel olarak sevdim,cpc7 desibeli daha düşük bi dahaki sefere bu lastiği tercih ederim diye düşünüyorum.

genel olarak bakinca cpc6dan memnun olmayan sadece ben varim galiba 🙂

lastigin sahtesi olsa benimkiler kesin sahte derdim o derece 🙂

kurudaki tutusundan hic memnun degilidim

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Merhabalar, mondeo 5 için yazlık lastik alacağım ancak kendi ölçüsünü ( 235 50 r17 ) continental olarak bulamadım. Bunun yerine alternatif ölçüde sizce ne alabilirim ?

Tugay Kuruöz tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
3 saat önce, Tugay Kuruöz yazdı:

Merhabalar, mondeo 5 için yazlık lastik alacağım ancak kendi ölçüsünü ( 235 50 r17 ) continental olarak bulamadım. Bunun yerine alternatif ölçüde sizce ne alabilirim ?

225/50-17 olabilir. Çap ve çevre %1,5 düşer. Çap 118'den 113 mm'ye, çevre de 667'den 657 mm'ye. Kabul edilebilir bir değerler. 

Yanıtlama zamanı:
3 saat önce, Cem Boneval yazdı:

225/50-17 olabilir. Çap ve çevre %1,5 düşer. Çap 118'den 113 mm'ye, çevre de 667'den 657 mm'ye. Kabul edilebilir bir değerler. 

Peki abi 225/55-17 ye ne dersin, çap ve çevrede %1,8 artış oluyor, ayrıca tabanın 1 cm incelmesinin sürüşe etkisi ne olur 

Yanıtlama zamanı:
36 dakika önce, Tugay Kuruöz yazdı:

Peki abi 225/55-17 ye ne dersin, çap ve çevrede %1,8 artış oluyor, ayrıca tabanın 1 cm incelmesinin sürüşe etkisi ne olur 

O da olur.

Teorik olarak bakarsak tabandaki 1 cm azalma yanal tutunma ve frenleme performansını azaltır. Aynı zamanda yakıt tüketimi düşer.

55 kullanırsan yanak genişleyeceği için süspansiyon konforu artar, ancak virajda yanak esnemesi artacağı için olumsuz etki edebilir. Ayrıca çekiş düşer.

50'de hepsinin tersi olur.

Ama bunların hepsi teoride geçerli ve fakat pratikte zor fark edilir boyutlarda olacaktır. 

Yanıtlama zamanı:
9 saat önce, Mertcan Çelik yazdı:

Burada ve üstte konuştuğumuz toleranslar sadece çevre ölçülerine bağlı değerler, tabanı da dikkate alırsak 225/50 R17 optimum görünüyor.

• 2 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Pabuçlar değişiyor..Sava İntense Uhp 2 

20230614_183530.jpg

suat coşkun tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

ben hankook ventus prime 3 kullanıyorum.. 215-55-r16..bir önceki lastiğim gy efficient perf dan yol tutuşu olarak bir fark göremedim.. 3. yazı..   az daha sesli..  yeni ventus prime 4 de ses db olarak azalmış.. gy lar çok pahalılaştı.. ilk defa gy dan vazgeçtim..  hankook la devam ederim ve tavsiye ederim.. 

Mehmet Demir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Conti Eco Contact tiksinç bir lastikmiş. 235/55/19 ebat kullanıyorum utanmazsa kuruda bile kayıyor. Eski jantlardaki 225/65/17 Michelinler çok daha iyi yol tutuyordu. Jantları değiştirince bir çok markada OEM diye bunları aldım ama bir daha tövbe.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.