Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Liderlik Tablosu

Popüler İçerikler

12-02-2016 tarihinde, tüm alanlarda en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor

  1. Arkadaş bana göre mi ayarlıyorlar nedir ? Alıyorum indirim oluyor sonra salvo tarzında indirimler oluyor, ben depoyu yarılıyorum bu sefer ufak ufak artırmaya başlıyorlar. Ben alırken zirvede oluyor. Ben alıyorum sonra gene ufaktan indirmeye başlıyorlar
  2. Araç çalışırken hidrolik pompasıda çalışır, doğal olarak stop halinde iken basarsanız frene pompa çalışmadığından şişer. Fren hidrolik sıvısı ve seviyesi ne durumda acaba bir kontrol lazım. Daha tecrübeli olanların söyleyecekleride olur elbet.
  3. Timur'un fil hediyesi geldi aklıma
  4. Yahu şuraya sabahtan beri yazıyorum-siliyorum, yazıyorum-siliyorum bu konuda söylenecek o kadar çok şey var ki kitap yazılır yani o derece fakat umudumu da kaybetmek istemiyorum her şeyin adil olduğu bir düzeni yakalarız bir gün belki (bkn. Polyanna)
  5. Bu akşam motorine 8 yada 9 kr indirim geliyor , bilginize.
  6. Kendi arabamdan daha çok kullandığım Fiorinonun bu sabah itibariyle kilometresi Bu da benim arabamın kilometresi
  7. 1962 Matchbox fabrikası
  8. Ford iç döşeme rengi konusunda yanlış yapıyor. Bu kömür siyahı konsol sevdasından vazgeçmeli. Aracın içi çok boğucu oluyor. Bizim modellerdeki renk tonu çok daha iyi. Hiç değilse araya biraz ton farkı geçişleri falan koymalılar.
  9. Nolmuş nolmuş ne yapmış arabaya.
  10. Kaliperleri boyadık bugun önce 2 kat beyaz üstüne 2 kat kırmızı made in Yahya [emoji3]
  11. Dans etmeyen kalmasın lütfen, katılımı bekliyoruz...
  12. arabanın başına gelmeyen kalmamış sürmekten çok tamirde kalmış herhal
  13. Bugün bir uğrayım bizim moto-sensei'ye de cross hakkında fikir bilgi maliyet alayım didim müsait değilmiş yarın öbürsügün gitcem de bu video geldi direkt aklıma:
  14. Bu arac sahibinin arac sigorta ucreti ne kadar cok merak ettim. Herhalde arabayla ayni fiyatta falandir herhalde:) Hasarlara bakarsaniz 1 gun arayla 28 29 30 31 1 napmis boyle 28 den oncesini bilmiyoruz sahibi yasiyormu acaba bu kadar arka arka nasil kaza yapmis gercekse eger Birde 1 gun once 4 bin tl 1 gun sonra 34 bin tl diger 9 bin tl ne ara tamirden ciktida kaza yaptin
  15. %95 karar hep bu yönde oluyor zaten, iyi yapmışsınız. Güle güle harcayın
  16. Ne kusuru abi doğru söze ne denir, sende böyle bi sıkıntı var mı abi
  17. Abi motor suyu sıcaklığı dış hava sıcaklığı gibi bilgilere göre gem aktif edip kapatıyor. Dolayısıyla elm olmadan aktif edemezler.
  18. Ptc yi taksanda nasıl aktif edecenki. Elm ile arabada ptc aktif edilmeli. Hiç uğraşma. Alternatörünün gücü nedir bilmiyorsun.al koltuk ısıtıcını. Oooh mis mis
  19. Sat diyecek başka marka al bizden iş çıkmaz neyse kusura bakma işin şakasi bi yanada bu ısınma sorunu termostat sorunu baya can sıkıcı
  20. 1 puan
    Geçen gün servise gittim ben.Hem tanışma maksatlı hemde aklımda bir kaç soru vardı bunları sormak için.İlk izlenim olarak olumsuz birşey görmedim.Baya birde sohbet ettik garanti ile alakalı arabalardaki kronik arızalar ile ilgili.Bana her sorunun cevabını net bir şekilde verdiler.Tabi şuan herşey toz pembe arabamda herhangi bir problem yok ilerisi için ne olur dost görünüm devam edermi zamanla görücez.Zaten topu topu 2 sene garantisi var dsg olmadığı için uzatılmış garantide almıycam ondan sonra alternatif çok... Trim sesi konusundada evet benim arabamdada geldi.Sağ ön hoparlörün ordan ses geldi ben hemen çözdüm.Abartıldığı kadar bir ses yok arabanın içinde.Tabi benim araç 2015 çıkalı 2 sene olmuş ilk partilerde daha fazla ses varmış ama oda çözülmüş.Bunun dışındaki diğer problemlerde ki anladığım kadarıyla seat forumunda gördün başka markaların sorunlar topiclerinde de çıkıyor.Bu markaya has birşey değil.İlanlarda çok fazla görülmesinin sebebi seat yıl sonunda çok büyük indirimler yaptı.Ben şuan ki liste fiyatından 7000 tl ucuza aldım.Çoğu kişi bu aradaki farkı kar olarak görüp satma peşinde.Neyse abi daha fazla uzatmayayım bir araba hakkında savunmaya geçiceğim aklımın ucundan geçmezdi ama yiğidi öldür hakkını yeme gerçekten anlatığın söylediğin kadar vasat bir araba değil.
  21. eminim bugüne kadar hidroliği değişmemiştir.. önce onunla işe başlayın..
  22. Ambience TV diye bir şey varmış, ben yeni farkediyorum geçen şömine vardı açtım yarım saat bekledim ne olacak diye? Ne olacak şömine yandı da yandı... Derken eşim geldi, tabi durumu anlaması biraz sürdü herhalde onun "Yok artık!" demesiyle bozuldu hipnozum. Neyse işte sonra böyle dalga sesleri sahil görüntüsü falan fişman. Bu amca da o hesap karşılıklı oturup içilir. https://www.youtube.com/watch?v=NiqM3lVirkw
  23. Telefon faturalarına baksanıza ötv var birde ötv-2 var. Serinin devamı sanki....
  24. Vol.2 - Rakamsal değişiklik yok sadece 'ötv kdv ayrı ayrı hesaplansaydı ne olurdu?' eklendi. İndirmek: vol2 hesaplama.xlsx
  25. sen ne diyorsun yahu? öyle bir şey yaparlar mı hiç? bak sana trajik - komik bir hesap ... kuZu gümrükte ... kaç para? diyelim ki ... 46,000USD, ÖTV yatırılacak ... ama olmaz, 46k üzerinden değil ... 48,760USD'den yatıyor. Yani %6 gümrük bedelli rayiç esas kabul ediliyor. Normal hesaplansa ... 46,000k kuZu 2,760 Gümrük 20,700 ÖTV 8,280 KDV ...ne etti? ... 77,740USD Bizim Maliye nasıl hesaplattırıyor peki? Gümrüklü fiyat 48,760 + Gümrük vergili bedelin ÖTV eklenmiş hali ... yani 119,462'ye KDV ekliyor ... hem gümrük vergisinin hem de ÖTV'nin KDV'si alınıyor ve rakam 140,965'e geliyor. Neredeyse iki kat artış var, işin acı tarafı iki hesaplama modelinde de vergi oranları aynı
  26. Şeker kırmızı olduğu gibi güzel bence.
  27. Aracınıza ses yalıtımı yapabilir yada yaptırabilirsiniz, çok faydası oluyor.
  28. Bu hikaye bence ya şehir efsanesi yapmışlar [emoji23][emoji23][emoji23]
  29. 1 puan
    Q3'e benzemiyor. Led aydınlatmalar audiyi çağrıştırabilir. Ama aslında Tiguan'a leon kıyafeti giydirmişler.
  30. Kılavuzlarda aynı yağ dizel için de önerilmiş görünüyor. Kaldı ki 5W yağ 10W'ye göre göreceli incedir (teoirk anlam taşır, pratikte İzmir koşularında fark etmez). Yani yaşadığınız şeyleri yağa bağlamak aşırı iyimserlik olur. Bence enjektör temizlik zamanı geliyor.
  31. Focus 3 Megane 2 ye göre daha sportif bir sürüşe sahiptir, yol sesi olarak biraz daha kötü olabilir ancak bunda kış lastiği de oldukça etkili olabilir.
  32. Tekerin biri boşa dönünce araba sağ veya sol tarafa doğru yönelir ...düz gitmez .karda kalkarken pati çekerken sağ veya sola doğru kayan hiç araç görmediniz mi ?iş makinesi olan paletler nasıl sağa sola dönüyorlar biri çekiş yapıyor biri duruyor. Arabada da tekerin biri çekiş yapmayınca sağ veya sola yöneliyor çekiş yapmayan tarafa doğru yöneliyor araç. Tcs bunu önlüyor iste.sanırım hiç saga sola kaymadiniz aracla..karda boş arazide aracimla tcs li ve tcs siz test yapıyorum tcs devrede iken araç daha iyi performans veriyor Birde bahs ettigim arac arkadan kaymadi araç sola doğru yoneldi direksiyonu kırmış gibi ondan sonra refuje çıktı sonra da arkası önü yer degistirdi
  33. Bende karda buzda kaygan zeminde kesinlikle tcs nin kapatilmamasi gerektiğini düşünüyorum.diyelim ki yolda gidiyoruz ara ara kar var yolda çekiş yapan lastigin biri birden boşa döndü tcs burda hayat kurtarır,lastiğin biri boşa döndügünde hemen devreye girer denge sağlar. Hatta bahs ettigim olayı yaşadım ,birgün karda giderken önümde tcs siz astra g refuje çıktı. Yolda kar vardı ara ara ,buda basmış gidiyordu ondan sonra düm duz yolda araba dengeyi kaybetti refuje çıktı, onuyle arkası yer degistirdi aracta tcs olsaydi eğer bosa dönen tekerdeki gücü kesip araçta dengeyi sağlayacaktı ve o araç refuje çıkmayacaktı,daha once tcs siz kullandığım araçlarla tcs li aracın karda ne kadar fark ettiğini çok iyi bilirim.Siz karda biraz daha tcs li tcs siz sürüşler deneyin Karda giderken çekiş yapan tekerin birinin boşa döndüğü olayı yaşarsanız görürsünüz o zaman tcs nin nasıl hayat kurtardigini
  34. Güle güle kullan kardeşim. Allah kaza bela vermesin. Maşallah...
  35. ABS sistemi çıktığında bizim millet hemen ABS sistemini karalamaya başlamıştı fren mesafesini uzatıyor diye aslı astarı olmayan şeyler bile söyleyenler vardı. Hem usta şöförün ABS ye ihtiyacı olmaz diyorlardı. Şimdi ise ABS siz araba düşünemiyoruz bile. TCS sistemide bence günümüz şöförlerinin büyük kısmı için vazgeçilmez bir sistem. Karlı buzlu zeminlerde kaçıncı vitesle kalkış yapacağını bilemeyenler bile var.
  36. daha öncesine ilişkin birşey söyleyemem ama aynı araçtan bende de var, bende bir depo ile max şehiriçi 450-500 km yapıyorum. anlık tüketimi çok dikkate almayın. ortalamadan gidelim. benim standardım 10 lt şehiriçi. sizde de daha trafiksiz biryerde yaşadığınızı düşünerek 8-10 aralığında olacaktır diye düşünüyorum.
  37. Kendi kendime alıntı yapayım Dün bunu uyguladım. Bu ürünü bana yanımda çalışan teknisyen tavsiye etmişti. Kendisi part time merdiven altı modifikasyon ve car care işi yapıyor. Bu teflon cilanın özellikle opak araçlarda çok başarılı olduğunu söyledi. Metalik olsa önermem ama opak arabana al demiş hatta getirip bana vermişti (ücreti mukabilinde tabii ki ). Dün akşam arabayı yıkattıktan sonra garajda aldım bunu muayene eldiveni taktığım elimle direk uyguladım. Süt gibi kıvamlı bir şey ..Sonra 20 dakika sonra tekrar arabaya geldim ince bir mum gibi mat bir şey kaplamış arabayı arabayı. Aldım mikrofiber bezi sil babam sil . Sildikçe altından parlak kaporta çıkmaya başladı. Fakat bu işler bana göre değilmiş yoruldum terledim Mikrofiber değil de böyle kadife gibi peluş gibi bir şeyle daha iyi olurdu. Yazın uygulamamda öyle yapacağım Araba biraz parladı ama zaten yeni araba pasparlaktı ; teflon nedeniyle boya koruma etkisi olduğunu söylüyor eleman. Onlar makineyle 1 kutuyu 4 arabaya kullanıyormuş. Elle 2 araba anca yapılır dedi. Resim mesim yok sonra nazar değiyor gidip sağa sola çarpıyoruz
  38. Hemen bir orantı hesabı yapalım. Varil fiyatı 20$ benzin fiyatı 4,26 TL. Varil fiyatı tekrar 100$ olursa benzin fiyatı 21,3 TL.
  39. Billa kolama hap attılar da BMW'ye alıştırdlar beni de
  40. 2008 1 dolar = 1.20 TL - 176 tl petrol fiyatı 2016 1 dolar = 3.00 TL - 81 tl petrol fiyatı %50 ucuz olması lazımdı ama %20 daha fazla.
  41. Bir arkadaşım için burada bahsedilen modellerin hepsini ayrıntılı inceleyerek denedik. Öncelikle Kuga 1.5 dizelin ortalıkta olmadığını varsayarsak hakkında yorum yapmak güç olur. Karşılaştırmalar bence şu bazda olmalı: Benzinli grup: Ford Kuga 1.5 EB AWD A/T Selective (107.000 TL) - Hyundai Tucson 1.6 T-GDI ELITE PLUS 4X4 DCT (114.000 TL) Dizel grup: Ford Kuga 2.0L TDCI 180PS PowerShift AWD Yeni Selective (168.500 TL) - Hyundai Tucson 2.0 CRDi EXECUTIVE 4X4 OTM (170.000 TL) - Honda CRV 1.6 Executive + (Otomatik) (154.800) Tabii herkesin beklentileri farklı olabiliyor, mesela sürüş güvenliği ve dinamizmi önceleyenler AWD istiyor ama neden kalkıp ağır ve yüksek bir aracı tercih ediyor hiçbir zaman anlamadım. Al bir Mondeo krallar gibi bin. Yok AWD arazi için isteniyorsa burada bahsedilenlerin hepsi şehir cipi ve arazi koşulları ağırlaşırsa hepsi yolda kalır. Neyse konuya dönersek önce temel özellikler: 1. Tasarım Kuga eskidi, Tucson şık ve dinamik görünümlü, Honda kapalı kasa pickup havasında. Yani dışarıdan bakınca estetik olarak sıralama Tucson - Kuga - CRV 2. İç mekan Kuga göreceli dar ve basık, diğer modellerdeki politikasını sürdürüyor, yani sürücü odaklı bir araç. Kokpit tasarımı Honda'da sert plastik ve sevimsiz, Tucson biraz daha albenili, Kuga'da güzel ama demode kalıyor. Tucson geniş, ferah ve aydınlık, Honda onun da bir tık ötesinde. Sıralama CRV, Tucson - Kuga 3. Donanım ve işçilik Kuga zamanla olgunlaşsa da vasatı az geçiyor ve en üst donanımda bile ek paketlere ihtiyaç duyuluyor. Tucson ve Honda en üst paketlerinde hemen hiçbir şeyi eksik bırakmıyorlar. Sıralama CRV, Tucson - Kuga. Kuga'nın cazip fiyatının donanım paketleriyle yükselebileceğini düşünmek lazım. 4. Motor, şanzıman Hepsi yeterince güçlü, 1.6 dizel Honda bile. Hepsi şanzımanları ile uyumlu. En gelişkin şanzıman 9 ileri Honda'da olsa da o kadar çok vitese gerek olduğundan şüpheliyim. Sürekli vites değiştiriyor, ancak geçişler özellikle üstlerde çok sarsıntısız olduğunda kullanan fark etmiyor. Gerek dizelde gerek benzinlide Tucson en atak araç. Ve de yinelemeli, Honda 1.6 dizelle performans eksiği hissettirmiyor. Tüketimde dizeller şehir içinde 7,5-8L/100 km civarında, Honda 0,5L daha düşüğü yakalayabilir. Uzun yolda 6-6,5'a düşer. Benzinliler de 10-11L/100km dolaylarında, uzun yolda 7,5-8'e dikkat edilirse düşer. Sıralamada denkler... 5. Sürüş dinamikleri Kuga sporcu ruhlu, keskin direksiyon hissi, iz takip edişi, virajdaki canlılığı ile keyif veren bir otomobil. Tüm ağırlık ve yüksekliğe rağmen hızlı kullanmaya teşvik ediyor. Tucson da bu sefer başarmış, süspansiyon geometrisini iyi tasarlamış. gayet dinamik ve keyifli bir sürüş sunuyor. Konfordan da ödün vermiyor, direksiyon biraz hissiz o kadar... Honda ise konfor odaklı, sporcu ruhunu evde bırakmış bir araba. Sıralama Kuga - Tucson - CRV. Sonuç olarak büyük aile ile geniş bir araçta konforlu sürüşler yapılacaksa CRV tercih edilir, alırken bence aşırı pahalı alyorsunuz, ancak hem yakıt tüketimi hem de vergileri ile ikamesi daha ucuz. Hem iç mekan konforu hem de sürüş dinamizmi diyorsanız Tucson en cazip alternatif. Bol donanım da hediyesi. Para yeterse dizel, yetmezse benzinli. Yıllık yapılacak km 10.000'i aşmayacaksa benzinli olmasının önemi yok. Schumacher genlerine sahipseniz Kuga en keyiflisi "ama iştei"si var maalesef. Biz ne yaptık derseniz, arkadaşım pek gönlünü kaptırmış bana Jeep Cherokee'yi test ettirdi, onay aldı ve onu aldı, 212.000 TL, 2.0 dizel ve en üst donanım. Söyleyebileceğim tek şey arazide Jeep'in diğerlerine göre çok daha başarılı olması. Bir ara incelemesini paylaşırım.
  42. Şimdi kısa dönemde gelecek Makyajlı Kuga 1,5 TDCİ manuel 2 çeker. Yanılıyorsam düzeltiniz lütfen. Power shift AWD aracın durumu henüz belli değil, gelme olasılığını Yakup bey yukarıda 2017 sonu, onuda %50 gibi tanımlamış. Bu kapsamda daha ortalık da olmayan aracı kıyaslamak çok da doğru değil. Evet Tucson araç da önerilebilinir ama oda 10 üzerinden 10 alacak bir araç değil. En azından arazi kabiliyeti testlerde görülüyor.Kendi adıma Tucson yerine makyajlı kasa 1,5 AWD aracı tercih ederim.Yakıt verileri her iki araç içinde aynı düzeyde,öyle bir birilerine aman aman bir üstünlükleri yok. En doğru seçenek şu anda Honda CR-V gibi gözüküyor.
  43. Golf için internet sitesinde 380 litre yazılıyor bagaj hacmi için. Ama bu mini stepne ile ölçülen değer. Tam boy stepne ile bagaj hacmi 350 litre veriliyor Almanya sitesinde. Yani VW Türkiye sitesi bilinçli ya da yanlışlıkla, bu ölçüyü hep hatalı veriyor. Gerçi bu konuda hile çok. Pejo genelde halının altında kalan alanları toplayıp veriyor, sanırsın ki sedan kadar bagaj var arabada. Röno da tamir kitli ölçüleri veriyor, sonra da 350 liraya stepne satıyor hep.
  44. Kolçak aparatının araç içinde ki durumu
This leaderboard is set to Istanbul/GMT+03:00
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.