Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kaloriferin geç ısıtması ve elektrikli ek ısıtıcı (PTC)

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Aktif ızgarayıda düşündüm kontrol ettim açılıp kapanıyor.Ama tam anlamıyla sıcak havayı 15 dk seyahattan sonra üflüyor.İçerinin ısınması değil sorunum iç kalorifer ızgarasından gelen havaya göre söylüyorum.

Nasıl kontrol ettiniz. Ben baktım ama anlamadım. Tarif edebilirmisiniz
  • Yanıt 538
  • Görüntüleme 109,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Tolga Başaran
    Tolga Başaran

• Osman Bahadır
    Osman Bahadır

1.0 Ecoboost dual termostata (dual split cooling) sahiptir. Birinci termostat blok ısınmadan soğutma sıvısını blok dışına vermez. Motor yeterli sıcaklığa ulaştıktan sonra birinci termostat açarak soğu

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Nasıl kontrol ettiniz. Ben baktım ama anlamadım. Tarif edebilirmisiniz

Plakanın altındaki ızgaradan bakınca görünüyor. İlk çalıştırmadaydı sanırım soğukken kapatıyor hemen.
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Arkadaşlar bugün aracımı tam anlamıyla test etme şansı buldum.Malum 9 gün kadar serviste arızası giderildi.Bu esnada kaloriferin de geç ısıttığını iletmiştim.Kontrol etmişler normal dediler.Fakat işin ilginç tarafı arabamın arızası nedeniyle soğutma suyu tamamen değişti.Bunun etkisindenmidir bilmiyorum ama artık arabam 5 dk geçmeden ılık hava veriyor ve 10 dk çekmeden ciddi ısıtmaya başladı bugün.İlk kez arabamda üşümedim bugün :)

Yanıtlama zamanı:

Çorum Kaloriferi ftw  :)  

... F1 Focus HB'e taktırmıştım, bir ara devamlı Erzincan - Kars - Erzurum yapıyordum ... ayakkabımın tabanının erimeye başladığını hissederdim diyeyim, gerisini siz anlayın.

https://www.facebook.com/pages/%C3%87ORUM-Kalorifer-Ankara/611195362281504

Aracın içine odun sobası koymak gibi bir şey bu ...

Not: Konu ile pek alakalı değil ama Ford özellikle kışı soğuk geçen illerde ticari/transit araçlara -mecburi- soğuk iklim paketi uygulamasına bu sene başladı. O noktalardaki bayi istese de artık bu paketi içermeyen araç sipariş edemiyor... (bkn.yakıt hattı ısıtıcısı)

Yanıtlama zamanı:

1.0 motorda ısıtma sorunu yok, hatta daha iyi.. benzer mesajı daha önce yazmıştım..

eşimi bazen işe bırakırım kendi işime giderken, onun iş yeri yüksekte tırmanıyoruz hafif ce 1 km kadar.. dışarısı 5 derece civarında iken gösterge 90 dereceye ulaşıp ılık havaya başlıyor, bir süre sonra daha sıcak veriyor.. eski arabamla kıyasladığımda bunun aktif ızgaranın yararı diye düşünüyorum.. malum birde demir blog gövde..ve motor çabuk ısınsın diye silindir yuvaları arasındaki mesafenin 7mm tutulması.. = az yakıt

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Arabanız geç isitiyorsa antifrinizi kontrol edin benimki isitiyordu bakımdan sonra araç çalışıp 3 4 dk sonra fanin önüne elimi dahi koyamiyorum o derece yakıcı sıcak ufluyor şu anda

Yanıtlama zamanı:

1.0 Ecoboost dual termostata (dual split cooling) sahiptir. Birinci termostat blok ısınmadan soğutma sıvısını blok dışına vermez. Motor yeterli sıcaklığa ulaştıktan sonra birinci termostat açarak soğutma sıvısını kalorifer radyatörünün de dahil olduğu ikinci devreye verir. Sistem sıcaklığı ikinci termostat derecesine ulaştığında ise sıvı motor soğutma radyatörüne verilir.

Yani 1.0 ecoboost blok ısınmadan kaloriferi ısıtmaz. Boşuna antifriz, termostat vs değiştirmeyin, aracınızı kurcalatmayın.

post-8213-0-28131200-1419966006_thumb.jp

Osman Bahadır tarafından düzenlendi

• 10 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Arkadaşlar 1.0 ların kışın malumunuz ısınmak bilmeyen motürü yüzünden artık arabamı kolsuz mont ve deri eldivenle kullanmak zorunda kalmayacağım.Araştırmalarım sonucunda adı 11-14 FORD FOCUS & C-MAX ELECTRIC PRE HEATER ELEMENT diye oem bir parça buldum.Bu parça kalorifer motorunun olduğu kısıma takılarak motor ısısı yükselip araç içini ısıtacak konuma gelene kadar araç içine sıcak hava akışı sağlıyor.Araç elektiriği ile çalışıyor.Bir nevi saç kurutma mak. mantığı işte.Neyse parçayı bulup montajını bitirince konusunu ayrıca açarım.Detayları paylaşırım.

Yanıtlama zamanı:
8 dakika önce, Doğan Kurban said:

Arkadaşlar 1.0 ların kışın malumunuz ısınmak bilmeyen motürü yüzünden artık arabamı kolsuz mont ve deri eldivenle kullanmak zorunda kalmayacağım.Araştırmalarım sonucunda adı 11-14 FORD FOCUS & C-MAX ELECTRIC PRE HEATER ELEMENT diye oem bir parça buldum.Bu parça kalorifer motorunun olduğu kısıma takılarak motor ısısı yükselip araç içini ısıtacak konuma gelene kadar araç içine sıcak hava akışı sağlıyor.Araç elektiriği ile çalışıyor.Bir nevi saç kurutma mak. mantığı işte.Neyse parçayı bulup montajını bitirince konusunu ayrıca açarım.Detayları paylaşırım.

Koltuk isitma taktirsana yahu. Dertsiz tasasiz :]

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Şimdi, Servet Özkan said:

Koltuk isitma taktirsana yahu. Dertsiz tasasiz :]

Ya onun için adam gibi ısıtıcı pad bulamadımki erkan dikicinin tepesine çöküm.Bulduklarım kendini bile ısıtamıyorki :D

Yanıtlama zamanı:
18 dakika önce, Doğan Kurban said:

Ya onun için adam gibi ısıtıcı pad bulamadımki erkan dikicinin tepesine çöküm.Bulduklarım kendini bile ısıtamıyorki :D

Oem al?

Su cakma cikma islerinden kurtul.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
2 dakika önce, Servet Özkan said:

Oem al?

Su cakma cikma islerinden kurtul.

Aynen başkan oem olacak ama oem koltuk ısıtıcı ağır gelir. Şu kalörifier olayını bitirimde bakacam

BV6N-18D612-AA bak parça kodu ısıtıcının

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.