Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Şanzıman Takozu Değişimi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Bilenler bilir şanzıman takozu,kulağı,motor alt takozu diye geçer  genel amacı aracın motorunun sarsıntısız çalışmasını sağlar.Fakat özellikle draglerde ve seri kalkışlarda aracın gücünü hissetmek istiyorsanız daha rigid ve sert olanıyla değiştirirsiniz.Özellikle ecoboost kullanıcıları vites aralarında yaşadığınız duvara toslama hissi geç hızlanmanın nedeni bu takozun yumuşak yapılması yurtdışında mk3 ler için bir tsb yayınlanmış bile .

soldaki fabrika sağdaki değişen 

8310852241_4a40c61657_z.jpg

değiştirilmiş takoz.

http://www.ebay.com/itm/NEW-2012-2013-Ford-Focus-UPGRADED-Lower-Engine-MOTOR-Torque-MOUNT-Bracket-OEM-/230991125514

Amerikalı tuning firmaları forddan önce davranıp kendilerine göre bir çözüm geliştirmişler tabi ki; aradaki farkları gösteren bir video :

http://www.youtube.com/watch?v=MrgV6TbDIWA

http://www.youtube.com/watch?v=hhc8TR741zQ

Bu da satış linki :

http://www.cobbtuning.com/Ford-Focus-ST-MAZDASPEED3-Rear-Motor-Mount-p/891001.htm

Pek de ucuz sayılmaz 150$ ama daha da ucuzları veya son düzeltilmiş olanı alınabilir.

T.Mete tarafından düzenlendi

• Yanıt 59
  • Görüntüleme 33,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ara hızlanmalardan cıkardığım sonuç Ford focus icin 0-100 de değisiklik olmalı, ama video cekebilirsem daha anlamli olur.

• Ne olursa olsun şurada paylaşılanların oto konusunda bilgilenmemize ( yeni yeni bilgiler) neden olduğu için paylaşımcılara teşekkürler...

• Aydın Baran
    Aydın Baran

Gel de geçen seferki gibi kadranı devirelim  Neyse focus konforu yaşamak istersen gel benimkiyle bir tur at 

Yanıtlama zamanı:

Good job :) tamda aradığım. diğer firmalar durum nedir acaba ?

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Kullanilan takoz konfora yonelik cok yumusak,Amerikadan siparisi verdim gelince daha ayrintili yazarim musait oldugumda.

Yanıtlama zamanı:

Kullanilan takoz konfora yonelik cok yumusak,Amerikadan siparisi verdim gelince daha ayrintili yazarim musait oldugumda.

Hangisini kaç paraya sipariş verdin hocam?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Quick wrist shift var naturel turk bilegi masraf acma aksam aksam bro .

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Eski takoza göre daha sert 3-4 kat. Rölantide eskisine gore cok hafif bir vibrasyon var ama arabaya daha once binmemis olanlar hissedemiyor gaz tepkileri eskisine gore daha hizli, daha iyi aktariyor gücü tekerlere .Gunluk kullanim icin e-focus un takozu, daha ust drag vsaire icin steeda ve turevleri olabilir .10 dakikalık sökme ve takma .Sonuc cok keyifli . Bence en uygun fiyata alınan en anlamli degisiklik .

Yanıtlama zamanı:

Eski takoza göre daha sert 3-4 kat. Rölantide eskisine gore cok hafif bir vibrasyon var ama arabaya daha once binmemis olanlar hissedemiyor gaz tepkileri eskisine gore daha hizli, daha iyi aktariyor gücü tekerlere .Gunluk kullanim icin e-focus un takozu, daha ust drag vsaire icin steeda ve turevleri olabilir .10 dakikalık sökme ve takma .Sonuc cok keyifli . Bence en uygun fiyata alınan en anlamli degisiklik .

Paylaşım için teşekkürler.

Aslında takozun sertleşmesinin performans gelişimine olumlu etkisini düşünüyor olsam da bu kadar hissedileceğini tahmin etmemiştim.

Prensip olarak stanart gücün belirgin üstüne çıkan motorlar için önerilir bu değişim.

Beri taraftan ST ile EB'un takozları aynı mıymış, aralarında 70 PS fark var!?

Aynı değilse ST'nin takozunun takılması da bir düşünce olabilir. Mesela diyorum...

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Paylaşım için teşekkürler.

Aslında takozun sertleşmesinin performans gelişimine olumlu etkisini düşünüyor olsam da bu kadar hissedileceğini tahmin etmemiştim.

Prensip olarak stanart gücün belirgin üstüne çıkan motorlar için önerilir bu değişim.

Beri taraftan ST ile EB'un takozları aynı mıymış, aralarında 70 PS fark var!?

Aynı değilse ST'nin takozunun takılması da bir düşünce olabilir. Mesela diyorum...

Zaten ayni takozlar var , kullanilan şanziman da farkli bakildiginda.Bizdeki ve tdci lardaki getrag ,st direk ford yapimi.Bu taktigim Electric focus daki takoz 148 ps 270 torku var elektrik motorlu arac; ustunde zaten Fomoco ibaresi var.Ben siddetle tavsiye ediyorum.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.