Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ercan Altunbaş

Üye
  • Toplam İleti

    75
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ercan Altunbaş Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    '15 Leon FR 1.4
  • Meslek:
    Müzisyen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

814 profil görüntüleme

Ercan Altunbaş's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

25

Toplam Beğeni

  1. İleri sara sara 2 dakikacık izledim. Almanlar daha iyi araba yapıyormuş ama focus eğlenceliymiş.
  2. bu alıntı işini yapamadım sanırım overoptimize bilgileri verdiğimi düşünüp hyperoptimize konular açıyosun ve cevap vermemi de istemiyorsun be abicim senin görüşlerinede saygı duyuyorum arkadaşında kafasını daha fazla karıştırmiyim
  3. Şanzuman takozu ile alakalı ivmelenmede hiçbir etkisi yok demek iddalı bir yaklaşım olmuş. Vites geçişlerindeki yığılmaları minimuma indirip ara hızlanmalarda dahil hızlanmasına 0.5 0.6 gibi değerler kazandırmakta olduğunu iyi kondisyonlu bir focus ile görebilirsiniz. İlk çalıştırmada standart'a göre farkı göreceli fakat çalışma esnasında standart focus'a nazaran daha dingin. hadi diyelim etkisi yok flatshifting mantığını çöpe atalım o zaman yol tutuş ve yay konusundaki doğru şeyler ve yanlış bilgileri açmamışsınız. Sürüş aksamında iyileştirme yapılmadan yay ile focusdan virajlarda iyi bir performans beklemek çok yersiz olur. Kendi fiestam da esp siz iyi lastikler ile standart kombinde girdiğim virajda önden açılmazken, yaylı kombin ile girdiğimde önden açılmayı nasıl açıklarsınız tüm şartlar aynı idi.
  4. Bana görede siz yanlış bilgiler vermişsiniz kusura bakmayın
  5. Bahsettiğim şey zaten standart araca yapılacak olan uygulama idi Söylediklerinize katılıyorum. Fakat standart focus a sert ve kısa yay takmak aracın ağırlık merkezinden ziyade aracı yayların üstüne oturtacaktır.
  6. İstediğin şey görsellikse ise keyfin bilir ama işlevsellik de işler değişiyor. Ebay üzerinden ulaşabilirsin
  7. Çok derin konu ama bir iki örnekle. Standart focus üzerinden konuşuyorum. Araç ağırlığının yay üstündeki geri dönüşleri gecikecek. Gövde salınımı azalacağı için limitlerde önden kayma yaşanacak lastik en önemli etken burda. Bu tarz after market ürünler genellikle düz mantık araç ağırlığı üzerinden yapılıp takılıyor olayda bu aslında. Kısaca yay takılacaksa komplike bir değişimle standarta göre daha iyi bir yol tutuş belki elde edilebilir. Standart ve yaylı bir çok araba kullandım izlenimlerim ve bilgi edindiklerim bu yönde.
  8. Yay aracın tüm eğlence faktörünü törpülemekle kalmayıp yol tutuşuna katkıda sağlamayacaktır. Bence bu aracın ihtiyaçlarından biriside mevcut şanzuman altlığı takozunun gergin olanı ile değiştirilmesidir hızlanmana bir nebze katkı sağayacktır. http://www.cobbtuning.com/products/drivetrain/ford-focus-st-mazdaspeed3-rear-motor-mount
  9. Kasa model değişim politikası ve şu yazı tamamen hislerimin tercümanı oldu. Eklemek istediğim iki şey var. Focus ST dizel sürüş olarak 320d i firiştek gibi çevirir ki bunu 320d ve ecoboost st sürmüş birisi olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim aslında benim gözümde tüm 3 serilerini çevirirde neyse ?
  10. Octavia iskelet olarak focus kalitesinde bir araba değil. Sanırım 2.0 altı dizellerin arkası hala torsiyon VAG grubunda.
  11. Sıkıntı neden ısrarla ön iskelette arandı ? Arkalarda Rot ayarı Merkezleme Vb. şeylere bakıldımı ?
  12. Mercedesi bilemem. Turboşarj m4 bolcana oversteer gibi gözüküyor.. V8 atmosferik mustang daha bi hisli gibi.. Vay be ford türkiyede mustang satmış rüya gibi. Arka sisleri açık mustangler yollara düşer yakında
  13. Sol taraftaki gitarlı olan
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.