Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Okan Karakocalı

Üye
  • Toplam İleti

    36
  • Katılım

  • Son ziyaret

Okan Karakocalı Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    Ford focus ecoboost 1.6
  • Meslek:
    Antrenör
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Okan Karakocalı's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

28

Toplam Beğeni

  1. Gizli bir hayranın olarak an ve an takipteyim abi :))
  2. Uzun bir aradan sonra burdayımm .. herkese selamlar . aracımı uzun süren uğraşlarım sonucunda st modeline çevirebildim .. sport paket jantları 18" yerine tercihim oldu .. iç ortamı içinde bi kaç dokunuşta bulunarak sona geldim diyebilirim . Ngk marka iridium bujiler , k&n57s4000 kapalı kutu filtre , sert şanzıman takozu , sprintbooster ve stage 1 yazılımı ile gayet keyifli oldu .. devamı artık yaza .. emeği geçen benimle uğraşan herkese teker teker teşekkür ederim
  3. Stage 2 kafası aynen kafayı kırdım sanırım .. İridyum Buji,intercooler,70 mm downpipe , bobin kombini düşünmüştüm bütçem yetiyor bunlara şuan fakat bobin düşündürdü benide . Bobin olmadan dediklerinle ilerlenebilir mi ? Yapcam çünkü koydum kafaya :)) @Servet Özkan
  4. Bobin olarak ne düşündün abi ? @Servet Özkan
  5. @Cem Boneval İlgine çok teşekkür ederim cem abi . Sağol
  6. Arabanın lastik ebatını 215-50-17 olarak değiştirdim .. Ve uygun fiyata denk geldiği için yay takmayıda düşünüyorum araca . Sormak istediğim yayların uygunluğu . Anlayanlar bana uyumlu olup olmadığını söyleyebilirlermi acaba ? Olay şöyle olmuş yayın şimdiki sahibi daha önce focus 2.5 sahibiymiş dikkatsizce yayı 2. El olarak almış fakat takamamış . Bende yayın kodunu ve fotoğraflarını istedim . Yayın kutusu üzerinde yazan kodu internetten sorguladığımda dizel focus 3 için olduğu ortaya çıkıyor fakat yayların üzerindeki seri numaralarından eibachın sitesinden sorguladığımda kutunun üzerinde yazan koddan farklı bir kod ortaya çıkıyor. Şimdi burdan fotoğrafları paylaşıyorum . Anlayanlar lütfen yardımcı olabilirler mi ? Teşekkürler şimdiden . Kutu üzerinde yazan kodu , seri numalarının yazılı olduğu vede seri numarasını sorgulattığımda çıkan sonuçların fotoğraflarını ekledim ..
  7. @Cem Boneval Abi eline sağlık .. Gayet iyi anlatmışsın . Anlamış oldum. Lastik s001 aldım bridstone değiştirdimm arada 120 lira fark oynadı içim rahat etmedi turanzada .. Şu aracın lastik ebatları nedir ?
  8. Öncelikle foruma yeni katılmama rağmen çok yararlı bilgiler paylaşıldığını söylmeyi bir borç bilirim .. Ve akabinde kafamda çok fazla soru işareti olduğundan sormak zorunda hissediyorum kendimi . Yoksa çatlarım . Eb lerla ilgili nerdeyse okumadığım konu kalmadı . Fakat bir temize çekmek ve net kararlar almak istiyorum . Performans ciddi anlamda hedeflediğim bişey.. İlk etapta parasal anlamdada çok fazla yormayacak ufak hamleler yapabilmek istiyorum . Umarım abilerim bana çok sık konu açıyorum diye kızmazlar . - iridyum bujiler bu konu ilk ecoboostumdan beri yapmayı planlayıp bir türlü ciddi anlamda gerekli mi sorusuna kendimce tatminkar bir cevap bulamadığımdan yarım kalmıştı. Şimdi soruyorum sizce 210-220 ps lik bir ecoboost buna ihtiyaç duyar mı ? Yads faydalı olur mu gerçekten ? - şanzıman takozu ( sert olanı ile değiştirildiğinde ) benim bundan öncede açmış olduğum konuda öneri olarak gelmişti . Ama araçta çok sarsıntı olması korkutuyor . Bunun önüne geçmek mümkün mü ? ( bu konuyla ilgili açılmış konuyu inceledim videoları izledim kafama yattı , drag yarışlarında focusumla şakaladığım üst segment arabaları düşününce kulağa daha bir hoş geliyor ) sizce faydalı bir hamle olur mu . Olur diyenler acaba nerden sağlıklı bi şekilde temin edebilceğimids paylaşırlarmı rica etsem . -57s-4000 k&n filtre bu filtrenin devirleri canlandırdığı bir gerçek . Kapalı kutu olduğu halde baypas valfininfd oluşu işlevselliğini artırıyor . Peki açık halde kullanmak ( temizliğine özen göstermek şartıyla ) bir sorun teşkil eder mi ? Bunlar aklıma gelen basit modifikasyonlardı .. Bunlara ilaveten söylenebilcek bir şey varsa seve seve dinlerim .. İyi forumlar bu arada aracım 20 bin km de yorulmamış körpe bir ecoboost :))
  9. Aslında bakarsanız bu aracı alıyorsak hepimizin ortak beklentisi performans .. Yoksa hem satışıda daha hızlı olan 1.6 atmosferik modeli tercih ederdim . Ben arabaya hem spor bir görünüş , hemde sağlıklı çerçevede motor dinamiklerinden faydalanmak için bu modifikasyonları düşündüm .. Ama tabi daha önce yay deneyimim olmadı ,ilk olacak. Ama kafam yorumlardan çok karıştı .. Bide şu lastiklere ne diyorsunuz ? Turanza T001 serisine ?
  10. Kafam epey karıştı .. Yay almalımıyım , almamalımıyım aracımı az da olsa biraz yere yaklaştırmak istiyordum oysaki .. @Ercan Altunbaş bu bahsettiğiniz takozu nerden temin edebiliriz ? Abilerim bide bridstone turanza t001 serisi için görüşleriniz nedir ? Ben kendi lastiklerimi verdim üzerinede fark ödeyip aldım . Kendi lastiklerime iyi bi değer biçildiği için bridstonedan yana kullandım tercihimi .. Normalde hep continental kullandım ve memnundumda ..
  11. @Mertcan Çelik Tabii . Herşeyini tamamladıktan sonra paylaşıcam buradan . Yayı takmak istememdeki sebep aracı yere basmış olmaktan faha ziyade yol tutuşuna ve ivmelenmeye bi miktarda olsa katkıda bulunmak .. Fakat eibach 35 mm prokit 1100 kg nerden bulucam bilmiyorum . İnternettede bulamadım
  12. @Gürkan Çakıroğlu Abi tamamladıktan sonra paylaşıcam pek bişi kalmadı . 1 haftaya tamamız :)) Şu yayları alabilirsem tabii ..
  13. Değerli abilerim ve forum sakinleri , hayalini uzun süredir kurduğum 1.6 ecoboost aracıma yapmayı düşündüğüm ufak dokunuşlara nihayet başladım ve yarıladım sayılır. Öncelikle orjinal jant ebatını 17" olarak değiştirdim . 225/45/17 lastik aldım ve monteledim . Hemen sizinde bilgilerinizden ve deneyimlerinizden yola çıkarak k&n 57-4000s model filtreyi temin ettim . Henüz montajını yapmadım . Ayın 24 üne maslaktan aracıma yazılım yapılması için randevu aldım .( superchips ) .. Bütün bunları tamamladım sayılır .. Geriye bir tek araca hangi spor yayı takmalıyım sorusu var aklımda .. Eibach 35 mm prokit 1100 kg modelini düşündüm fakat sizlerinde bu konudaki görüşünü merak ediyorum .. Ve dahası nerden temin edebileceğim konusundada tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim .. İyi forumlar
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.