Yanıtlama zamanı: Nisan 2, 201412 yıl Yazar comment_233988 Benimki ilk seferde, yeni keçeyi takarak çözüldü. Ancak takarken uyarmasaydım söktüğünü geri takıyordu usta. Birde montajında dikkat edilmesi gereken şeyler olduğunu zedelemeden takmak gerektiğini vs söylemişti. Dert edilecek bir sorun değil, Kubilay bey dışında sorunu uzayanı hatırlamıyorum. o da benim şansım ozan şimdi benim arabada da sıkıntı kalmadı keçe haricinde de araba beni üzmedi polyannacılık gibi oldu Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 3, 201412 yıl comment_234133 o da benim şansım ozan şimdi benim arabada da sıkıntı kalmadı keçe haricinde de araba beni üzmedi polyannacılık gibi oldu aman üzmesin abi, sorunların çözülmesi hepimiz için sevindirici. önemli olan sorunların varlığı değil, var olan sorunların sıkıntısızca uzamadan çözülmesi... Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 15, 201412 yıl comment_253456 Aks keçesinden kaçak olduğunu nasıl anlarız? Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 201412 yıl comment_253504 Aks keçesinden kaçak olduğunu nasıl anlarız? Altına bakarak... Temmuz 16, 201412 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 201411 yıl comment_274459 Aynı sorun bende de vardı araç 9500 km aks keçesi değişti 1 lt yağ eklendi bu arada araba hiç bir uyarı vermedi güya elektronik iyiki servise gitmişim gitmesek şanzıman elimizde kalacaktı ondan sonra uğraş garantiden değiştirmeye ya garantisi bitmiş olsaydı işte o zaman yandık şimdi değiş hesapta bir daha değişecek bir daha tabi sonraki değişimler garanti bittikten sonra olacak her ay arabanın altından bakacaz acaba yağ kaçırıyormu bakmasak şanzıman elimizde kalacak çünkü istersen bakma yani parayla rezil olmaktan başka birşey değil benim için babamın 88 model reno 9 u var 270000 km onda bu sorun yok araba 5 senedir onda dağ bayır orman çok bozuk yollardan gidiyor valla ben açıkçası bu sorun yüzünden soğudum araçtan bu km araçta aks yağ kaçağı olması fordun kalitesini ortaya koyuyor ucuz ucuz dandik parçalarla arba üretimi yapıyor ama makyaj iyi reklam iyi böyle araba satıyor bu arada arabanın direksiyon kutusundan ön takımından aracın içinden farklı noktalardan ses geliyor nasıl 0 km araç bu anlamadım tam bir rezalet bir daha asla ne kendim Ford marka araç alırım nede eşe dosta akrabaya aldırırım ben yandım bari onlar yanmasın biraz ver yansın oldu ama arkadaşlar dost acı ama doğru söyler taktir sizlerin ben kendi görüşlerimi söyledim.. Kasım 27, 201411 yıl Tuncay Tunca tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 28, 201411 yıl comment_274479 tam bir rezalet bir daha asla ne kendim Ford marka araç alırım nede eşe dosta akrabaya aldırırım ben yandım bari onlar yanmasın biraz ver yansın oldu ama arkadaşlar dost acı ama doğru söyler taktir sizlerin ben kendi görüşlerimi söyledim.. Böyle algılamanıza üzüldüm. Hani "gidip eski bir Renault 9 alın ve keyfini çıkarın o zaman" diyesi geliyor insanın. Şaka bir yana Ford'u savunmak amacı ile değil de denge sağlamak adına bir-iki yorum: 1. Malzeme kusurları nedeniyle zorluk yaşanması hemen her üreticinin başına gelen ve dolaylı olarak kullanıcıyı da etkileyen bir durum. En basit örneği kabul edilemeyecek düzeyde yüksek arıza oranı ile yine de peynir ekmek gibi satan VW grubunun DSG şanzımanları. 2. Aks keçesi sorunu nedeniyle kaçan yağ normal bakım aralığında asla şanzıman arızasına neden olacak düzeyde olmaz. Ayrıca soruna yöneiik kalıcı tedbir de alındı, kalıcı mağduriyet oranı son derece düşüktür. 3. Trim sesleri busınıfta iyi kötü her araçta var. Bunlar kullanıcının duyarlılığı nispetinde durumdan soruna taşınabiliyor. Gerçekten belirgin ve rahatsız edici bir ses varsa yetkili servis bunu gidermekle yükümlüdür, gideremiyorsa Otosan'a başvuru yolu açıktır. Süreç sevimsiz olabilir ama çözüm üretilir. 4. Aynı şey ön takımlar ve direksiyon kutusu için de geçerli. Ön takımların ses yapmaması lazım! Servis bunu gidermekle yükümlüdür. Direksiyon kutusu ise hafif bir tıkırtı yapabiliyor, ama bunun da rahatsız edici boyutta olmaması gerekir. Yine servise başvurulabilir, ses nedeniyle direksiyon kutusu değiştirilen arkadaşlarımız oldu, değişimden sonra mutlu olanlar olduğu gibi benzer sesin devam ettiğini söyleyenler de vardı. Şahsi kanım direksiyon kutusu sesinin özellikle duymak/hissetmek için çaba göstermediğiniz takdirde dikkat çekmediği yönünde. Sonuçta arabanın yatak odası sessizliğine olmasını beklemek, hele ki bu sınıfta, boşa umut olur. Ben yine de Reno 9 derim... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 28, 201411 yıl comment_274529 Evet cem bey en azından o yukarıda bahsettiğim sorunların hiç biri 1988 model araçta yok Sinekte ufaktır ama mide bulandırır ilk 0 km aldığım bir araçta böyle şeyler olması beni çok üzdü bir hevesle aldım keşke almasaydım diyorum şimdi garantisi var ya garantisi uzatacağım yada aracı elden çıkaracağım bakalım ne olacak... Kasım 28, 201411 yıl Tuncay Tunca tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 27, 201411 yıl comment_279383 Oncelikle herkese merhabalar.. Aks kecesi ile ilgili sorunu ben de yasadim.. Bir ay once 101 nokta kislik bakim icin araci servise goturdugumde arac vites kutusundan yag kaciriyor dediler.. Sag aks kecesini degistiler.. Degisimden sonra arabayi takip etmeye basladim ve arabanin altinda kurumus yag lekeleri goruyorum son 15 gundur.. Bu yine aks kecesinden yag sizdirdigini mi gosterir? Yani anlaycaginiz kafayi taktim su aks kecesine;) Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 27, 201411 yıl comment_279400 yağ keçesi mi, dizel focus almayın, hortum mu, 1. almayın, ön düzen mi; hele o zaman hiç focus almayın, bende bazı şeylerden memnun değilim ama alacağınız arabalar umarım sizi mutlu eder.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 201411 yıl comment_279625 Oncelikle herkese merhabalar.. Aks kecesi ile ilgili sorunu ben de yasadim.. Bir ay once 101 nokta kislik bakim icin araci servise goturdugumde arac vites kutusundan yag kaciriyor dediler.. Sag aks kecesini degistiler.. Degisimden sonra arabayi takip etmeye basladim ve arabanin altinda kurumus yag lekeleri goruyorum son 15 gundur.. Bu yine aks kecesinden yag sizdirdigini mi gosterir? Yani anlaycaginiz kafayi taktim su aks kecesine;) Tekrar götürüp gösterin, yağ kaçağı sıkıntının habercisi olabilir. (Yağ kaçağıysa tabi) Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 15, 201511 yıl comment_292274 BU AKS KEÇESİ SORUNUN KESİN BİR ÇÖZÜMÜ VAR MI? Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 15, 201511 yıl comment_292276 Konular ve arama'dan genel olarak aradım ama konu ve bilgiler bölük börcük olduğu için tam faydalanamadım.Bu Aks körüğü yağ kaçağı veya sorunu diyelim bu sorunun temelli bir çözümü var mı yada oluştu mu? yada bu soruya cevap veren konuyada eklentide işimi görecektir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 15, 201511 yıl comment_292279 BU AKS KEÇESİ SORUNUN KESİN BİR ÇÖZÜMÜ VAR MI? olmadığı sonucuna nereden vardınız? Değişim sonrası sorunu çözülmeyen çok nadir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 15, 201511 yıl comment_292352 Olmadigi sonucuna varmadım.Bu bir kronik sorun mudur? Ki değişim sonuç veriyor ise.problem yoktur. Ancak değişimi yapılan parça aynı ise ve aynı şartlarda yine aynı şeyleri yaşatması muhtemeldir. Olabilir belki bir seri sorunudur. Belkide bir tasarım hatası olabilir. Bu motoru kullanan mazda-peugeot-citroen-Volvo modellerinde de bu sıkıntı var mıdır.Merak ettim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 15, 201511 yıl comment_292360 Olmadigi sonucuna varmadım.Bu bir kronik sorun mudur? Ki değişim sonuç veriyor ise.problem yoktur. Ancak değişimi yapılan parça aynı ise ve aynı şartlarda yine aynı şeyleri yaşatması muhtemeldir. Olabilir belki bir seri sorunudur. Belkide bir tasarım hatası olabilir. Bu motoru kullanan mazda-peugeot-citroen-Volvo modellerinde de bu sıkıntı var mıdır.Merak ettim. Kronik diyerek ne kast ettiğinize göre değişir. 2011-2012lerin çoğunda bu sorun vardı, dediğim gibi değişim sonrası sorun yaşayanlar çok nadir, yeni parça doğru takılırsa tekrar sorun yaşanması düşük ihtimal. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın