Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Sağ Aks Keçesinden Yağ Kaçağı

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Konular ve arama'dan genel olarak aradım ama konu ve bilgiler bölük börcük olduğu için tam faydalanamadım.Bu Aks körüğü yağ kaçağı veya sorunu diyelim bu sorunun temelli bir çözümü var mı yada oluştu mu?

yada bu soruya cevap veren konuyada eklentide işimi görecektir.

Bununla ilgili Ford'un teknik servis bülteni var.

TSB 58 2011: iB5 veya B6 şanzıman kullanan Fiesta, Focus, C-Max ve Mondeo'larda motor altında yağ damlaması saptanırsa sağ aks montaj hatasına bağlı aks keçesi bozulması söz konusudur ve yenisi ile değiştirilmelidir.

Bir başka konuda da tartışıldı: 

Özetle

1. Aks keçesi yağ kaçağı göreceli sık rastlanılan bir durum

2. Herhangi bir aksama rutin bakım esnasındaki kontrolü sağlanana kadar zarar verecek bir durum değil.

3. Yetkili servisler bakım sürecinde rutin kontrollerini yapıyorlar.

4. Değişim çoğunlukla yeterli oluyor ama birden fazla değişim gerektiren durumlar da oldu.

5. Takıntı yapmayı gerektirecek bir durum değil. 

• Yanıt 175
  • Görüntüleme 53,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kubilay Yıldırımbayazıt
    Kubilay Yıldırımbayazıt

benim araç için konuşuyorum. usta arkadaşlar keçeyi takarken etrafını sıvı conta ile güçlendirip öyle taktılar sanırım sorun şu arkadaşlar:keçeyi taktıkları şanzıman bloğu keçe için geniş gelmekte. bi

Kubilay Yıldırımbayazıt

Kubilay Yıldırımbayazıt

bugün otosan tarafından aradılar ve aracımdaki sorunla bizzat kendilerinin ilgileneceklerini söylediler. kendilerinin haberi olmamış bu ana kadar bende inandım?. yani aracım artık otosana ve mühendisl

Yanıtlama zamanı:

İb5 veya ib6 Denilen şanzıman olup olmadığını araçta nasıl anlarız.Bu bir seride mi? yoksa üretim yılında mı kullanılmıştır.

Yanıtlama zamanı:

İb5 veya ib6 Denilen şanzıman olup olmadığını araçta nasıl anlarız.Bu bir seride mi? yoksa üretim yılında mı kullanılmıştır.

5 ileri manuel ve 6 ileri manuel demek, hepsi yani :) Ama bunlar farkedilen üretime kadar geçerli sonrasında sorun yok.

Ayrıca yetkili servise gittiyseniz sizden habersiz bunları düzeltiyorlar.

Yanıtlama zamanı:

2012 model 1.0 eb f3 umu farkli sebepten servise biraktigimda aks kecesinin kontrol edilmesi istemistim araci teslim alirken kecenin degistirildigini soylediler. Demekki benimkinde de kacak varmis. Hatta forumdan bir arkadas ilk defa 1.0 aracin kecesinin degistigini duydum demisti. Motordan cok arkadaslarin dedigi gibi uretim yili ve kullanilan aks ve sanzimana bagli bir durum

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar sağ aks dan gelen sızıntı: Keçenin dışı saç yani metal, şanzuman da metal servis metali metale çakarak yerleştiriyor ve iki metalin arasından araç ısındıkça yağ inceliyor ve oradan dışarı çıkıyor. Tek çare bahsedildiği gibi sıvı conta ile yerine çakılması. Tecrübe ile sabittir. focus 3 te de 1 de de aynı sorun var.  

• 8 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Yağ değişimi yaptırdım. Aks keçesinden yağ kaçağı var dediler. 2014 yılında garantiden değiştiğini hatırlıyorum. Ben de hiç kontrol etme ihtiyacı duymamıştım. Şimdi bunun üretim hatası olduğu kesin. Ancak Ford sorumlu davranıp bu hatayı kabul edip değiştirmez. 

Bunu yetkili serviste değiştirmenin maaliyeti nedir? Bilen var mı. Yetkili servis dışında da değiştirmek istemiyorum çünkü belki ellerinde kalmış eski tip yani yağ kaçıran keçeden takabilirler.

Yanıtlama zamanı:
Yağ değişimi yaptırdım. Aks keçesinden yağ kaçağı var dediler. 2014 yılında garantiden değiştiğini hatırlıyorum. Ben de hiç kontrol etme ihtiyacı duymamıştım. Şimdi bunun üretim hatası olduğu kesin. Ancak Ford sorumlu davranıp bu hatayı kabul edip değiştirmez. 

Bunu yetkili serviste değiştirmenin maaliyeti nedir? Bilen var mı. Yetkili servis dışında da değiştirmek istemiyorum çünkü belki ellerinde kalmış eski tip yani yağ kaçıran keçeden takabilirler.

Saner, zaten yetkili servisden başka bir yere gitme ziraa yetkili servisde değişen yedek parça ( sarf malzeme hariç) iki yıl sınırsız km garanti kapsamında yani aracının garantisi bitmiş dahi olsa sıkıntı yok,

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Aks keçesi maceram. Az bir sızıntı vardı. Yani bana göre az. servise göre bişey yoktu. Biraz üsteledik. Usta evet tamam dedi. Bu gün değişti

25476372372bc7ed717cd0296616900b.jpg

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bugün itibari ile ben de değişim yaptım 114 tl çifti 96 tl yağ olarak değiştirildi .05f81af59dfa39cd9bf7669f608afe81.jpg

Yanıtlama zamanı:

Bende kontrol ettiriyim bari içime kurt düştü?

Bende kontrol ettiriyim bari içime kurt düştü.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.