Yanıtlama zamanı: Mart 16, 201511 yıl comment_292412 Konular ve arama'dan genel olarak aradım ama konu ve bilgiler bölük börcük olduğu için tam faydalanamadım.Bu Aks körüğü yağ kaçağı veya sorunu diyelim bu sorunun temelli bir çözümü var mı yada oluştu mu? yada bu soruya cevap veren konuyada eklentide işimi görecektir. Bununla ilgili Ford'un teknik servis bülteni var. TSB 58 2011: iB5 veya B6 şanzıman kullanan Fiesta, Focus, C-Max ve Mondeo'larda motor altında yağ damlaması saptanırsa sağ aks montaj hatasına bağlı aks keçesi bozulması söz konusudur ve yenisi ile değiştirilmelidir. Bir başka konuda da tartışıldı: Özetle 1. Aks keçesi yağ kaçağı göreceli sık rastlanılan bir durum 2. Herhangi bir aksama rutin bakım esnasındaki kontrolü sağlanana kadar zarar verecek bir durum değil. 3. Yetkili servisler bakım sürecinde rutin kontrollerini yapıyorlar. 4. Değişim çoğunlukla yeterli oluyor ama birden fazla değişim gerektiren durumlar da oldu. 5. Takıntı yapmayı gerektirecek bir durum değil. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 16, 201511 yıl comment_292619 İb5 veya ib6 Denilen şanzıman olup olmadığını araçta nasıl anlarız.Bu bir seride mi? yoksa üretim yılında mı kullanılmıştır. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 16, 201511 yıl comment_292628 İb5 veya ib6 Denilen şanzıman olup olmadığını araçta nasıl anlarız.Bu bir seride mi? yoksa üretim yılında mı kullanılmıştır. 5 ileri manuel ve 6 ileri manuel demek, hepsi yani Ama bunlar farkedilen üretime kadar geçerli sonrasında sorun yok. Ayrıca yetkili servise gittiyseniz sizden habersiz bunları düzeltiyorlar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 16, 201511 yıl comment_292670 2012 model 1.0 eb f3 umu farkli sebepten servise biraktigimda aks kecesinin kontrol edilmesi istemistim araci teslim alirken kecenin degistirildigini soylediler. Demekki benimkinde de kacak varmis. Hatta forumdan bir arkadas ilk defa 1.0 aracin kecesinin degistigini duydum demisti. Motordan cok arkadaslarin dedigi gibi uretim yili ve kullanilan aks ve sanzimana bagli bir durum Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 201511 yıl comment_311781 Arkadaşlar sağ aks dan gelen sızıntı: Keçenin dışı saç yani metal, şanzuman da metal servis metali metale çakarak yerleştiriyor ve iki metalin arasından araç ısındıkça yağ inceliyor ve oradan dışarı çıkıyor. Tek çare bahsedildiği gibi sıvı conta ile yerine çakılması. Tecrübe ile sabittir. focus 3 te de 1 de de aynı sorun var. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 201511 yıl comment_311783 benim değişimden beri sanırım 20000km filan oldu, sorun yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 26, 201610 yıl comment_353374 Yağ değişimi yaptırdım. Aks keçesinden yağ kaçağı var dediler. 2014 yılında garantiden değiştiğini hatırlıyorum. Ben de hiç kontrol etme ihtiyacı duymamıştım. Şimdi bunun üretim hatası olduğu kesin. Ancak Ford sorumlu davranıp bu hatayı kabul edip değiştirmez. Bunu yetkili serviste değiştirmenin maaliyeti nedir? Bilen var mı. Yetkili servis dışında da değiştirmek istemiyorum çünkü belki ellerinde kalmış eski tip yani yağ kaçıran keçeden takabilirler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 26, 201610 yıl comment_353375 Yağ değişimi yaptırdım. Aks keçesinden yağ kaçağı var dediler. 2014 yılında garantiden değiştiğini hatırlıyorum. Ben de hiç kontrol etme ihtiyacı duymamıştım. Şimdi bunun üretim hatası olduğu kesin. Ancak Ford sorumlu davranıp bu hatayı kabul edip değiştirmez. Bunu yetkili serviste değiştirmenin maaliyeti nedir? Bilen var mı. Yetkili servis dışında da değiştirmek istemiyorum çünkü belki ellerinde kalmış eski tip yani yağ kaçıran keçeden takabilirler. Saner, zaten yetkili servisden başka bir yere gitme ziraa yetkili servisde değişen yedek parça ( sarf malzeme hariç) iki yıl sınırsız km garanti kapsamında yani aracının garantisi bitmiş dahi olsa sıkıntı yok, Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 201610 yıl comment_361676 Aks keçesi maceram. Az bir sızıntı vardı. Yani bana göre az. servise göre bişey yoktu. Biraz üsteledik. Usta evet tamam dedi. Bu gün değişti Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 201610 yıl comment_365465 Bugün itibari ile ben de değişim yaptım 114 tl çifti 96 tl yağ olarak değiştirildi . Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 29, 201610 yıl comment_365552 Bende kontrol ettiriyim bari içime kurt düştü? Bende kontrol ettiriyim bari içime kurt düştü. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın