Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Osman Kemal

Üye
  • Toplam İleti

    22
  • Katılım

  • Son ziyaret

Osman Kemal Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    sinop
  • Arabam:
    308-şimdilik.
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Osman Kemal's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Astra j 1.6 cdti sport veya titanyum focus 3 tdci gibi bir ikilemim devam etmekte. Astra 136 bg iken focus 115.tabi yaklaşık 80 kg. Fazla kilosu var astranın.ama motor euro6.karşılıklı üstünlükleri mevcut. Bu iki modeli kullanıpta aradaki farkı objektif anlatabilecek var mı? Bu ikilemde
  2. Evet focus. 1-2-2,5...fusion vb. Bunlarda durum iyi değil yani su direkt alttaki halıfleks ve ses ve yalıtım sağlayan beze ve bloğ civarına akıyor.fusionda o plastiğin altında yine plastikten bir oluk bulunsa da o tariflediğimiz plastik aksam yerinden çıkıveriyor ve o bölgelerden yine akmakta su. Bu akan su kısa zamanda bir sıkıntı oluşturmasa da ilerde plastik aksam-bant-kumaş malzeme-vb. Su ile arası iyi olmayan motor bölümündeki malzemeleri negatif etkilemekte. Misal eski cliolarda bile burdan su sızıyor sızıyor ama nereye motor bölümüne hiç ulaşmadan saç kısımlı bir oluk var ve bu oluktanda sağa ve sola ayrılarak tabana dökülüyor.fluencede keza aynı. Yeni 3 ve 3.5 focusların kaputu açıp inceleme şansım olmadı.ama sokakta-sağda solda gördüğüm bu kasalarda bu plastik kısım ve ön cam arasındaki bölümde-tam birleşim yerinde yumuşak bir plastik var.bir kaçında bu kısmın kendini biraz saldığını gördüm.bir kaçı ise muntazam idi. Önemli olan bura açılsa bile bu açıklıktan bloğa su akmayıp bir havuza oradanda aşağı tahliyeye...bu bayağı sıkıntılı bir konu. Bu kadar tasarlanır da bu nasıl ön görülmez saçma bence. Yine bir örnek olarak- transit(Ford)'den verirsek,bu sileceklerin üst tarafını kapatan,cam ile kaput arasındaki siyah parça camda tam bir sızdırmazlık sağlamıyor yani birleşim kısmından aşağı su süzülüyor.ama bunda da hemen alt tarafında saç(metal)'den yapılma bir oluk şekli verilmiş yüzey sayesinde akan su vb.pislik ve sıvılar motor-blok-vb. Kaput altına ulaşamadan,kenarlardan dökülerek yere ulaşıyor. 3 veya 3.5 da bu tariflemeye çalıştığım ön camdan su döküldüğünde suyun aktığı nokta neresidir.tahliyeler yine bir aksama mı? Yoksa direkt yere mi dökülmekte.
  3. Soruyu o yüzden sormuştum.şu an 308 kullanıyorum ve bizim araçlarda mühendislik veya tasarım hatası diye düşündüğüm bir eksiklik var,ön cam'dan akan su direkt keçe tarzı kumaşa almakta ve bir tahliye yok.silecekleri içine alan cam ile kaput arasındaki plastik su sızdırmama veya herhangi bir tahliye düşünülerek yapılmamış sırf bu yüzden araçtan gıcık aldım diyebilirm.eski focuslarda da böyle kontrol ettim. Yani bence düşünülmemiş .Şimdiki 3 lerde bu plastik kısım cam ile sıfır hizalı.bu bir artı.çoğu araca dikkat ediyorum.eski cliolarda bile bu plastik kısmın altında saç'dan meydana getirilmiş tahliye mevcut.o yüzden ayrıntılar çok önemli şeyler. Bu su olayı aslında can sıkıcı bir durum.206 aracımda maşrapa ile su attığımı bilirim.Hele o nemin kışın özellikle camları nemlendirilmesi paha biçilemez
  4. Montajı yapan kişi extra bir delik veya boşluk mu oluşturmuş.onu anlayamadım. Birde ön cam altı ızgaralardaki su tahliyesi motor bloğuna dökülüyor mu yoksa,direkt yere mi iniyor.yani cam ile konsol arasında veya ön camdan akan su volümü arttıkça başka sızıntılar yapıyormu.. Bir yıkamacı veya bir hortum ile deneyin bence
  5. İb5 veya ib6 Denilen şanzıman olup olmadığını araçta nasıl anlarız.Bu bir seride mi? yoksa üretim yılında mı kullanılmıştır.
  6. Olmadigi sonucuna varmadım.Bu bir kronik sorun mudur? Ki değişim sonuç veriyor ise.problem yoktur. Ancak değişimi yapılan parça aynı ise ve aynı şartlarda yine aynı şeyleri yaşatması muhtemeldir. Olabilir belki bir seri sorunudur. Belkide bir tasarım hatası olabilir. Bu motoru kullanan mazda-peugeot-citroen-Volvo modellerinde de bu sıkıntı var mıdır.Merak ettim.
  7. Konular ve arama'dan genel olarak aradım ama konu ve bilgiler bölük börcük olduğu için tam faydalanamadım.Bu Aks körüğü yağ kaçağı veya sorunu diyelim bu sorunun temelli bir çözümü var mı yada oluştu mu? yada bu soruya cevap veren konuyada eklentide işimi görecektir.
  8. BU AKS KEÇESİ SORUNUN KESİN BİR ÇÖZÜMÜ VAR MI?
  9. Osman Kemal

    Tsi Vs Tdci

    aslında yakıtta önemli bir unsur şu anki aracımdan(dizel-308) tekrar benzinliye geçmek beni korkutmuyor değil...şartlar eşit olsa idi yani golf'de TDİ olsa idi sonuca daha kolay ulaşacaktım. Birinin benzinli diğerinin dizel olması,Vergi avantajları,ne biliym FOCUS ta güçlü olsada milletimizde olan GOLF algısı,birde focusun kasa değiştirmesi,kafayı iyiden iyiye karıştırıyor. Gözü kapatma zamanı geldi sanırım
  10. Osman Kemal

    Tsi Vs Tdci

    biraz daha açıklayıcı olmak adına iki tane ilanı koyuyorum misal bunlar arasında yakıtta olsun diğer kolite algısı ve uzun dönem sıkıntılarında olsun hangisi neden tercih sebebidir.. 1-http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2014-model-hatasiz-boyasiz-1.6-tdci-titanium-smart-paket-203563585/detay 2-http://www.sahibinden.com/listing/vasita-otomobil-volkswagen-acil-bayan-doktordan-cam-tavanli-beyaz-2014-golf-1.2-tsi-comfort-193481856/detail evet.
  11. Osman Kemal

    Tsi Vs Tdci

    Hala karmaşa sürüyor gibi. Golf ile focus ikinci el olacak muhtemelen. Golf extra pketli 61 civarı alınacak gibi. Focud titaym ise smartlı tdci. Oda 64 gibi..
  12. Osman Kemal

    Tsi Vs Tdci

    1.2 comf. Golf dolu paketli ile tdci titanyum focus. Biliyorum elma armut meselesi ama yinede bu ikisi kafayı allak bullak ediyor.biri az yakan biri vergi avantajlı.biri öyle biri böyle. İkisinide bilen binen var ise. Ne dersiniz. Yıllık km 15.000 civarı.
  13. Osman Kemal

    Focus3 Almak.

    Ufak bir ek bu tdci 115 kaç valf ve triger kayış mı zincir mi?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.