Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Sağ Aks Keçesinden Yağ Kaçağı

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

karter korumanın vidalarından birini takmayı unutmuştum epeydir arabada duruyordu bugun fiat servisine gidince aklıma geldi, arabayı lifte aldım vidayı takmak için orda fark ettim, karter korumanın ortasındaki boşluktan görünen parça yağlıydı(yukarıdaki parçamı emin değilim, davlumbazların arasından akslara baktım temizdi. Ustayı çağırdım bu normalmi diye baktı aks kafasından terlemiş dedi ben bişey demeden.

Ancak şanzıman-aks bağlantılarının temiz olması kafamı karıştırdı, teşhis doğrumu?

Yarın gitmeyi planlıyorum servise ama öncesinde size sorayım.

• Yanıt 175
  • Görüntüleme 53,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kubilay Yıldırımbayazıt
    Kubilay Yıldırımbayazıt

benim araç için konuşuyorum. usta arkadaşlar keçeyi takarken etrafını sıvı conta ile güçlendirip öyle taktılar sanırım sorun şu arkadaşlar:keçeyi taktıkları şanzıman bloğu keçe için geniş gelmekte. bi

Kubilay Yıldırımbayazıt

Kubilay Yıldırımbayazıt

bugün otosan tarafından aradılar ve aracımdaki sorunla bizzat kendilerinin ilgileneceklerini söylediler. kendilerinin haberi olmamış bu ana kadar bende inandım?. yani aracım artık otosana ve mühendisl

Yanıtlama zamanı:

Kontrol ettirmekte fayda var.Bende bu kısım mı tam emin değilim.Diğer tarafa bakamadım ama 1.0 larda baya bir boşluk var motorda bir ayna yardımıyla bakmak lağzım üşeniyorum açıkcası :)

Yanıtlama zamanı:

Ben geçen hafta bakıma gittim. Sağ aks keçesinden kaçak varmış. Keçeyi değiştirdiler ve yağı tamamladılar. Herhangi bir ücret almadılar.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

karter korumanın vidalarından birini takmayı unutmuştum epeydir arabada duruyordu bugun fiat servisine gidince aklıma geldi, arabayı lifte aldım vidayı takmak için orda fark ettim, karter korumanın ortasındaki boşluktan görünen parça yağlıydı(yukarıdaki parçamı emin değilim, davlumbazların arasından akslara baktım temizdi. Ustayı çağırdım bu normalmi diye baktı aks kafasından terlemiş dedi ben bişey demeden.

Ancak şanzıman-aks bağlantılarının temiz olması kafamı karıştırdı, teşhis doğrumu?

Yarın gitmeyi planlıyorum servise ama öncesinde size sorayım.

bence gösterin servise

terleme şeklinde ise çok önemli değil en azından yağını kontrol ettirirsiniz

Kontrol ettirmekte fayda var.Bende bu kısım mı tam emin değilim.Diğer tarafa bakamadım ama 1.0 larda baya bir boşluk var motorda bir ayna yardımıyla bakmak lağzım üşeniyorum açıkcası :)

sizin çektiğiniz fotolarda yok aks keçesi

zaten aracınız garantili servise götürün içiniz rahat etmiş olur

Yanıtlama zamanı:

bence gösterin servise

terleme şeklinde ise çok önemli değil en azından yağını kontrol ettirirsiniz

sizin çektiğiniz fotolarda yok aks keçesi

zaten aracınız garantili servise götürün içiniz rahat etmiş olur

terleme seklindeydi ancak karter korumada açıkta olan parçanın üzeride yagliydi. Keçe değişti.
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

terleme seklindeydi ancak karter korumada açıkta olan parçanın üzeride yagliydi. Keçe değişti.

umarım tekrar etmez 3-5 bin km sonra tekrar kontrol ettirin bence

Kubilay Yıldırımbayazıt tarafından düzenlendi

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

bugun 2. kez ayni sag taraf aks kecesi degisti.insallah bi daha kacirmaz

Yanıtlama zamanı:

bugun 2. kez ayni sag taraf aks kecesi degisti.insallah bi daha kacirmaz

bunca zaman geçmiş hala kesin çözüm bulamamışlar mı...

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

bunca zaman geçmiş hala kesin çözüm bulamamışlar mı...

ben de anlamadım bana daha once yenı serı serı kece geldı demıslerdı ama o da sorunu cozmemıs anlasılan

• 2 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

ben direksiyondan ve ön aksamdan gelen ses için servise gitmiştim... ve aracı kaldırıp altına bakıldığında tesadüfen aksdan yag kaçağını görmüşlerdi ve aks iç keçesi değişmişti... araba benim aracımın vites deişirken zor geçiş yapması tekrar arızanın nuks ettiğinimi gösteriyordur.? ve bide şu dikkatimi çekti fortlarda genel olan bir sıkıntı bu zannedersem...

Yanıtlama zamanı:

Bu sorunu belli bir seriden sonra giderdiler galiba.Kendi aracım eylül 2012 üretim.12500 km de yağ kaçağı yok.

Yanıtlama zamanı:

Ilk aracim 2012 modeldi 6000 kmde aks kecesi degisti.şimdiki 2013 9000de kaçak yok.

• 5 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Uzun zamandır konu hakkında bir paylaşım yapılmamış, geçenlerde yeni aldığım focus' um da da aks keçesinden yağ kaçağı olduğu söylenmesine rağmen aracı almada tereddüt etmedim, zaten garantisi de devam ediyor ilk fırsatta servise göstereceğim. Merak ettiğim konu şu; bu kadar uzun süre geçmesine rağmen sorunun çözümü ile ilgili olarak otosan' ın standart olarak sunduğu bir çözüm var mı ? ya da Kubilay bey gibi kendi yöntemleriyle sorunu çözen arkadaşlar varsa paylaşım yaparlarsa ben ve benim gibi aynı durumda olanlar için faydalı olacağını düşünüyorum.

Yanıtlama zamanı:

Benimki ilk seferde, yeni keçeyi takarak çözüldü. Ancak takarken uyarmasaydım söktüğünü geri takıyordu usta. Birde montajında dikkat edilmesi gereken şeyler olduğunu zedelemeden takmak gerektiğini vs söylemişti. Dert edilecek bir sorun değil, Kubilay bey dışında sorunu uzayanı hatırlamıyorum.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.