Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 1.6 Ti-Vct Yakıt Tüketim Değerleri

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

20 tllik lpg ile sehır içi 120 km yol gıttım, gazın lt fiyatı 2,11tl,ortalama hız 28 km,yol bilgisayarı verisi 6,5 lt,bu değer sakin ve ekonomi odaklı kullanım sonucu elde edilmiştir.

• Yanıt 549
  • Görüntüleme 169,8k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

20 tllik lpg ile sehır içi 120 km yol gıttım, gazın lt fiyatı 2,11tl,ortalama hız 28 km,yol bilgisayarı verisi 6,5 lt,bu değer sakin ve ekonomi odaklı kullanım sonucu elde edilmiştir.

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

5 aylık 7500 km de ortalama şu an karışık 6.2 bide yarın 900 km lik yola gidicem onuda yazarım

Yanıtlama zamanı:

1400 km ortalama hız 63 km /h tüketim 7lt kilima hep açık. Yükleme 400 kg net yolcu bagaj.

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bursa- Marmaris arası 600 km kadar, 2 kişi+çocuk, bagaj dolu klima %100 açık  genelde 100-120 arası 6.2 ortalama, dönüş 5.9...

Yanıtlama zamanı:

1403 km ( yaklaşık 1000 km ş.içi ) , 6.9 lt. yakıt tüketimi , 41 km ortalama hız , klima genelde açık

Yanıtlama zamanı:

Daha arabam 180km'de ,veri vermem sağlıklı olmayabilir ancak güncel verileri almak isterim.Zira en büyük soru işareti bu arabayı alırken yakıt idi. Ancak araç müthiş keyifli...

Yanıtlama zamanı:

5500 küsür kilometre oldu. Şehiriçi (Nispeten hızlı ama bol ışıklı güzergah) 7.5 lt/100 km civarında. Şehirdışı da klimalı 5.7, klimasız 5.2-5.3 gibi.

Aracı aldığımdan bu yana düzenli excel de tutuyorum (hoşuma gidiyor, tablo grafik vs.) bir ara onu da paylaşırım. Yüksek devirli kullandığımda da şehir içi 7.8-8.0 o aralarda gidiyor.

edit büdüt: yol bilgisayarı ile benim veriler de epey tutarlı gözüküyor bu arada.

Semih O. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
5500 küsür kilometre oldu. Şehiriçi (Nispeten hızlı ama bol ışıklı güzergah) 7.5 lt/100 km civarında. Şehirdışı da klimalı 5.7, klimasız 5.2-5.3 gibi.

Aracı aldığımdan bu yana düzenli excel de tutuyorum (hoşuma gidiyor, tablo grafik vs.) bir ara onu da paylaşırım. Yüksek devirli kullandığımda da şehir içi 7.8-8.0 o aralarda gidiyor.

edit büdüt: yol bilgisayarı ile benim veriler de epey tutarlı gözüküyor bu arada.

Bu degerleri ne zamandan beri yakaliyorsunuz ? Birde aracinizi ilk aldiginizda ki degeleri ogrenebilir miyim ? Kendim ile kiyaslayabilmek adina... Aracim 1.6 otomatk

Yanıtlama zamanı:

Bu degerleri ne zamandan beri yakaliyorsunuz ? Birde aracinizi ilk aldiginizda ki degeleri ogrenebilir miyim ? Kendim ile kiyaslayabilmek adina... Aracim 1.6 otomatk

2000 kmden sonra rayına girdi benim için. İlk zamanlar şehiriçinin 8.5 lara kadar çıktığını hatırlıyorum. Sakin kullanımda 8 civarındaydı.

Yalnız şunu da belirteyim yukarıda şehirdışı olarak yazdıklarımı yol bilgisayarını baz alarak söylüyorum. Onları belki 0-2, 0.3 lt yukarı yuvarlamak gerekebilir. Onları detaylı tutmuyorum :) Giderken 5.1 tutturup, 6.5 ile döndüğüm oldu, zorluyorum arada arabayı bir de çoğunlukla dönüş rampa çıkış.

Yanıtlama zamanı:
2000 kmden sonra rayına girdi benim için. İlk zamanlar şehiriçinin 8.5 lara kadar çıktığını hatırlıyorum. Sakin kullanımda 8 civarındaydı.

Yalnız şunu da belirteyim yukarıda şehirdışı olarak yazdıklarımı yol bilgisayarını baz alarak söylüyorum. Onları belki 0-2, 0.3 lt yukarı yuvarlamak gerekebilir. Onları detaylı tutmuyorum [emoji4] Giderken 5.1 tutturup, 6.5 ile döndüğüm oldu, zorluyorum arada arabayı bir de çoğunlukla dönüş rampa çıkış.

Benim aracim sedan ,bende suan icin deger 10 ,kullaniminizla alakali da bilgi verebilir misiniz ? Sakin diyebilecegim bir kullanimda bunu yakaliyorum ,cok dur kalk yapmiyorum ama hep mesafelerim kisa. Bahsettiginiz excel dosyasini da paylasiminizi merakla bekliyorum

Yanıtlama zamanı:

Sizin aracın otomatik olmasının yukarı yönde bir etkisinin olacağını unutmayın. Benim verdiğim değerler de gerçekten sakin kullanım, yüksüz ve hız limitlerine uyarak.

Mesela 3 Temmuz tarihine kadar 7.60 ortalama var. Bu şehiriçi ve normal bir kullanım. Az yakayım diye uğraşmadım. YB'de bu sırada aynı veriyi aldım. Ancak paylaştığım tablo tamamen karma. Herhangi bir tarih için şehiriçi dışı diye net bir ayrım yok. Yukarıda ifade ettiğim değerler ise tamamen YB'den deneme yanılma ile gördüklerim. Belki orada yukarı yönlü bir yuvarlama gerekebilir.

Ekran Alıntısı.PNG

Şunu da ekleyeyim 28 Ağustos'a kadar olan karma tüketim için YB 6.5 göstermişti.

Semih O. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Muhakkak olacak ,onu goze aliyorum ancak 8.5 civarinda olmak amacim bakalim zaman ne gosterecek.Bende de ekstra yuk yok cogunlukla 2 kisi biniyoruz arabaya ,klimayi da bir sure kullanmayacagim bakalim ve tabiki en az bin km yi bekleyecegim.Ara ara degerlerimi bende paylasacagim umuyorum ki asagi yonde hareket edecegim...

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Muhakkak olacak ,onu goze aliyorum ancak 8.5 civarinda olmak amacim bakalim zaman ne gosterecek.Bende de ekstra yuk yok cogunlukla 2 kisi biniyoruz arabaya ,klimayi da bir sure kullanmayacagim bakalim ve tabiki en az bin km yi bekleyecegim.Ara ara degerlerimi bende paylasacagim umuyorum ki asagi yonde hareket edecegim...

Lastik havalarını kontrol edin. Sıkışık trafikte S modu tüketimi azaltıyor. Sakin kullanımdan çok gaz kelebeğini açma hızını düşürün kesinlikle pedala korkarak basın. Ani tepkileri zevkli ama masraflı.

Edit: sıkışık trafikte S modu tavsiyesi sadece pws için geçerlidir.

Edit: Lastikleriniz fabrika değerleri içinde olması önemli. Üstünde ve altında değerler değil. Hicbir yakıt canımızdan kıymetli değil.

Yanıtlama zamanı:

Ford'un Foucs 1.6 otomatik için verdiği şehiriçi değerler makyaj öncesi 9,3 makyaj sonrası 8,7.
Bu durumda şehir trafiğinde 8'in altına düşenlerin ustalığı karşısında şapka çıkartmak lazım.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.