Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Welcome!

    Register now to access all features. After registering, you can post topics, reply topics, like users content, send private messages.
    This message will be deleted after you register.

  • 0

2015 1.5 Powershift Sorunu


Çağatay Atabey

Question

Herkese merhabalar 2015 Dizel Otomatik ıslak kavrama diye geçen powershift şanzımana sahibim. Aracımda herhangi bir silkeleme titreme gibi anormal bir durum yok. Fakat örneğin aracı sakin kullanımda ilerlerken 2000 devir altında çok güzel vites değişimi oluyor. Fakat örneğin 90 ile 6 viteste giderken hızlanmak için gaza biraz yüklendiğim zaman hemen vites küçültüyor buraya kadar da herşey normal. Sorun vites küçülttükten sonra sadece  4–>5 ve 5->6 vitese geçerken araç vites büyütme işlemini ya 2000 devrin altında yapıyor yada 3500 devir de yapıyor. Bunu sadece 5 ve 6 viteste yapıyor. Kesinlikle volant ya da kavrama olduğunu düşürmüyorum. Yazılım ile alakalı olma ihtimali varmıdır? Şanzıman yağı ve filtresi Castrol dual ve filtre orijinal Ford ile yeni değişti.

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Normal 2000 devir civarında ekonomi 3500 civarında performans vermeye çalışıyor. Bunları anlık duruma göre hesaplayıp yapiyor. Ara devirlerde de yapıyordur siz denk gelmemişsinizdir. Hatta soyle soyleyim, N yada P durumunda motor devrini hassas yonetemezsiniz. Misal boşta 1750 deviri tutturmaniz zordur. Ya alt devir yada üst devirleri tutturmaniz daha kolaydır. Tabi tutturup o devirde kalmayı kast ediyorum

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Sorunumu çözmüş bulunmaktayım. Obd ile makineye başladığımda p2855 hatası vermekteydi. Ama Herhangi bir arıza ışığı falan yakmamaktaydı. Teker bilyasının sürekli bozulmasından dolayı taşıyıcı porya ve bilyayı yenisi ile değiştirdim. Sonrasında sorunum çözüldü. Ne alaka diyebilirsiniz belki ama abs gerekli hızı okuyamadığından dolayı Vites değişimleri kararsız olmaktaydı. Artık daha kararlı Vites geçişleri var. Şanzımancı vs de görmüştü aracı daha öncesinde Herhangi bir sorun bulamamışlardı. Tavsiyem varsa böyle bir durumunuz bir değiştirmeniz.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.