Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ercüment Balcı

Üye
  • Toplam İleti

    56
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ercüment Balcı tarafından yazılan her şey

  1. Bursa- Marmaris arası 600 km kadar, 2 kişi+çocuk, bagaj dolu klima %100 açık genelde 100-120 arası 6.2 ortalama, dönüş 5.9...
  2. Aksesuar Center. Omsa'nın sitesinde mağazalarımız kısmında tel no ve adres var... Direkt link: http://www.omsaline.com/?page=temsilci&ilno=16
  3. Kılıfları Bursa'da oto aksesuar satan bir yerden aldım. Önde iki koltuk için, arkada yok. Fiyat 80 tl. Kolçak rengiyle uyum sağladığı için renk tutmama sorunu da hallolmuş oldu.
  4. Omsa nın malı, 130 tl. Bana göre fazlasıyla iş görür. Tavsiye ederim.
  5. Rampada 90-100 giderken arkanıza yapışan bir dizeli ekarte etmek için 3 e atıp gazı kökleyin. Ben bunu ilk olarak arkadan hışımla gelen bir skoda süper b üzerinde denedim, sonuç mükemmel. En az 80-100m fark attım. Rampa bitince sağa çektim, geçti bakarak... Hız düşükse aynı şey 2. viteste de yapılabilir. Uyarı: Gözünüze kestirdiğiniz araçlar üzerinde deneyin, sonuç hüsran olmasın.
  6. Bende bunun daha hafifi şöyle bir durum oluşmuştu; Servise gösterdim; yağlanmanın direksiyon kutusundan kaynaklanmadığı, kutu içinde yağ bulunmadığı söylendi. Yağın, üstte kutu hizasında bulunan hidrolikten sızdığını ve aşağıya damladığını tahmin ettiler. Hidrolik kapağını sıkıp gönderdiler. Daha sonra sızıntıda artış olmayınca ben de öyle olduğunu düşündüm. Sizde çok fazla yağlanma var ama servisin dediği doğru ise kutu ile alakası yok.
  7. Liste fiyatı üzerinden 6000 tl indirim görünüyor. Özel bir indirim mi?
  8. Oto boya satan bir yerde 100gr rötuş boyası yaptırıp, ince bir işçilikle kendiniz kapatabilirsiniz. Ezik görünmüyor, şansınız varmış...
  9. Önüne bir şey çıkıncaya kadar veya eğim bitene kadar gider. Çarpınca durur.
  10. Aracı teslim alırken servise sormuştum, benzinlilerde böyle bir kapak olmadığını söylediler. Ben ikna oldum
  11. Limitler aşıldığında hiçbir elektronik sistem sizi yolda tutamaz. Esp sadece bu limitleri bir miktar genişletir. Bunu da aşarsanız yapacak bir şey yok...
  12. Bende de yokuşlarda, geri viteste kalkıştaki ani yük binmelerde balatadan bir uğultu geliyor. Ben normal olduğunu düşündüm, üzerinde durmadım...
  13. Araç fiyatları arasında yaklaşık 13000 tl gibi bir fark var, 8000 değil...
  14. Ben de aynı nedenden dolayı hiç dokunmadım...
  15. Sapma normal, yaklaşık %10'luk bir sapma var bende de...
  16. Kuruduysa sorun yok demektir, geçmiş olsun.
  17. Şöyle ifade edeyim o halde daha açık olma açsından; Egzozun genelde sıcak bir parça olduğunu, havaların şu sıralar genelde sıcak olduğunu göz ardı etsek, tatmin olmasak bile gün içerisinde ilk çalıştırmadan önce kuruyup kurumadığı kontrol etmek, kuruduysa su olduğuna kanaat getirmek, kurumadıysa yağ veya benzeri olduğunu düşünmek vs. vs..... Buraya bakarsanız sızıntının renk açısından benzediğini görebilirsiniz. Sızıntının üstteki hidrolik kapağının açık kalmasından kaynaklandığı, direksiyon kutusuyla ilgisi olmadığı anlaşılmıştı... Son bir şey daha; şişedeki hidrolik, sızan hidrolik gibi durmaz:)
  18. Hidrolik hortumlarının arka frenlere nereden geçerek gittiğini merak edipte bakmadım ama geçebileceği olası yerlerden biridir diye düşünüp yorum yaptım, kontrol edilmesi faydalıdır dedim. Evet siz benden daha fazla şey biliyorsunuz, hidroliğin bile teknik adını veya kodunu her neyse biliyorsunuz, klimanın atık su hortumunun egzoza yakın bir yerlerden geçtiğini de biliyor veya sanıyorsunuz ama suyun buharlaşan bir sıvı olduğunu atlamışsınız...
  19. Sıvı, fren hidroliğine de benziyor. Yerden de bulaşmış olabilir ama kontrol etmekte fayda var... Bu arada 10 yıllık corollayı sattığımda fabrikanın egzozu vardı üzerinde ve 10 yıl daha götürür gibi görünüyordu. Paslanmalar biraz erken gibi.
  20. Bursa-Ayvalık arası yaklaşık 300 km lik mesafeyi 5.8 yol bilgisayarı ortalaması ile kat ettim. Araçta 4 yetişkin vardı ve bagaj tam doluydu. Klima sürekli açıktı. Genelde 100-110 km hızlarla ve zaman zaman hız sabitleyici ile elde edilmiş verilerdir.
  21. Garantisi olmasaydı duyarlardı...
  22. Ben de kaza vb. durumlarda acil çıkış için içeriden açıldığını düşünmüştüm. Fakat aynı mantıkla çocuk kilidini de kaldırmaları gerekmez miydi bu durumda. Bence belli bir hızdan sonra veya araç hareket ettiği andan itibaren içeriden de açılmaması en doğrusu olurdu.
  23. Kasko 1700 tl olduğuna göre hasarsızlık indiriminiz yok gibi görünüyor, ilk kaskonuz olmalı. Bu durumda hiç düşünmeden kaskodan yaptırın derim ben. İndirim almak için 1 yıl kaybetmiş olursunuz en fazla. Ön kaput sanayide düzeltilip lokal boya ile kurtarılabilir, ama servis yapar mı bilemem. Fotoğrafları koruyup, kaputu değiştirmeden hallederseniz 2. elde fazla bir değer kaybı yaşamazsınız.
  24. 1.Direksiyon üzerindeki ses sistemi kontrolleri sol tarafta olsaydı daha ergonomik olurdu diye düşünüyorum. Genelde sol elle, sağ el viteste kullandığımdan dolayı. 2.Orta konsolda yine ergonomiden çok tasarıma önem verilmesinden dolayı sağ diz sürekli konsola yapışık oturmak zorunda kalıyorum. Bu durumu biraz hafifletmek için koltuğu geri çektiğimde ise arka diz mesafesi fazlasıyla daralıyor. Bunlar dışında; kasislerde gelen tok ses, motor sesi, aracın genel yalıtımı( asfalt ve rüzgar sesi) ve konforu, yol tutuş, iç-dış dizayn, yakıt sarfiyatı konularında oldukça başarılı buluyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.