Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Yeni Focus -Silkme Sorunu


Guest Özcan B.

Soru

merhaba arkadaşlar. yenı focus 1.6 tdci 115hp style arac aldım henüz 1000 km deyım..fakat aracımda bi durum var bu bir sorun göstergesi midir yoksa her 0 km focus da olan birşey midir ben anlamadım.aracta hangi viteste oldugumdan ve gaza nasıl yüklendiğimden bagımsız olarak bazen sanki aracın yakıtı bitiyormus yada yakıt sistemınde bir tıkanıklık olupta gazda-devirde- bosluk yaparcasına anlık bi güçte bosalma oluyor.bir iki saniyelıgıne arac gazdan kesiliyor gıbı oluyor sanki yakıt biterken araca yeteri yakıt gitmedıgınde yaptıgı boşalma-silkme gibi..Aracı servise götürdük bilgisayara soktular ve bir arıza göremediler,daha sonra deneme sürüşüne çıktık aynı durumu yaparsa uzmanın durumu anlaması için,fakat nadiren yaptığı için deneme sırasında olay tekrarlamadı,sonuç olarak şu an bir çözüm bulamadım...focus 3 kullanıcılarından daha önce bu tarz bir durum-sorun-yasayan oldu mu.bu teknik bir sorun mudur,yoksa geçici bir durum mudur?

Özcan B. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Şimdi sonuç ne güncelliyormuyuz güncellemiyormuyuz.....

Sorun varsa güncelliyoruz

Sorun yoksa servisteki sorumlu arkadaşın ağzını arıyoruz, güncelleme var mı, varsa neye yarıyor gibi sorularla; ilgili ve bilgili ise tavsiyesini dinliyoruz, kaçak güreşiyorsa hiç bulaşmıyoruz... 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Kimisi de "Mükemmel iyinin düşmanıdır" diye kullanır. 

 

Mükemmeli ararken olağanı elden kaçırmamak lazımda derler.  



Konunun özüne dönersek; bu silkme sorunu gerçekten rahatsız edici ve Ford tarafından çözüm bekleyen bir konu; 60 binliralık arabanın ilk 2 vitesi konforsuz olsun diye yapılmış sanki.

 

Ben yaptırdım ve ardından Shell GTL kullanmaya başladım. Hiç bir sıkıntı kalmadı. Israrla yazıyorum. 1-2 viteslerde acemi gibi silkeliyordu. Şimdi silkeleme vs kalmadı. Bu arada rolanti 750-800 arasında ve birinci viteste otopark rampasından gaz vermeden çıkabiliyorum. Araba rampada gaz vermesen de  gazı ayarlayıp çıkmaya devam edebiliyor. Silkeleme varken sorun sebebiyle denemediğim ve fark edemediğim bir konuydu. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Güncelleme varsa iyidir de güncellemeyi yüklemeyi bilmediklerinden iş patlıyor bence. Kötü chip tuningci bile beynin yazılımın yedeğini alabilirken koskoca Ford servisi niye alamıyor. En kötü ihtimalle eski haline çevirsin. Beyni yakacak halleri yok diye umuyorum tabi :)

 

Always backup before updating!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bende aracımı aldım 2 gündür kullanıyorum silkeleme sorunum çözülmüş gibi 1.2. vites sorunu iki gündür olmuyor 110 kmdeki kesiklikte yok pazar günü Ahmet'in yanından dönerken 3-4 defa olmuştu mayası tutmuş sanırım :)

Serdar yaman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Konuyu canlandırmak gibi olacak ama. Yüksek hızda anlık güç kesilmesi olarak söyleyebileceğim olay benim başımda çok sık geliyor. Hatta bu konuyu bayağı önceden açmıştım. Ama konu 6. Viteste 80 km ile gidilir mi noktasına gelmişti. Ben güç kesintisinden sonra aynı hız ve aynı rotada, aynı koşullar altında yakıt tüketiminde % 20'lere yakın bir artış görüyorum. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Yakıt tüketimi ancak 1 - 2 gün sonra normale dönüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

öyle bi sıkıntı ki hiçbir somut kanıtın yok..sen birşey gösteremıyorsun,bilgisayara baglıyor onlar da birşey göremiyor..neye göre ne zaman hangı sıklıkla yaptıgı da belli değil..çözümsüzzz

 

olayın evveliyatından ve bu sorunu yaşayan herkesin anlattıklarından yola çıkıldığında çözüm için servislderde dahil olmak üzere herkes aynı noktaya odaklanmış durumda. enjeksiyon ve yazılım. hata burada olsaydı  bu kadar insan bu kadar servisten muhakkak ki birinde bir çözüm ortaya çıkardı. bu kadar uğraşa rağmen bir çözüm bulunamaması bana çözümün yanlış yerde arandığını düşündürüyor.

 benim araçta sadece cruise controlde 110 -120 kmde giderken nadiren yaşanıyor. ancak yarım saniye bir gaz kesilmesi ve tekrar gaz vermesi ve bundan mütevellit bir vuruntu. banada sanki cruise control gibi yardımcı uygulamalrdan kaynaklanan bir hata gibi geliyor.  birde bütün kontrol ünitelerini hız sabitleme ve sınırlamada dahil devre dışı bırakıp öyle bir deneseniz derim.  

 

Yaklaşık 4-5 aydır uğraşlarım sonunda sanırım 100-110 km de gaza yüklenirken meydana gelen silkeleme sorunu bulduk. Pazartesi günü turbo onarılabilirse revizyona girecek, olmazsa değiştirilecek. Usta, turbo mili veya pervanelerinin sürttüğünü söyledi ki seste tubodan geliyordu..Serviste verdiği tek arıza turbo basınç düzensizliğiydi. Diğer arkadaşların bilgilerine...Sanıyorumki bu silkelemeden müzdarip bir çok arkadaş var.  Eğer aracınız gaza bastıkça geriden bişey asılıyo gibi oluyorsa turbonuzu kontrol ettirin(bi ihtimal).

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ben de gecen hafta eskişehir-istanbul arası seyahat yaptım..Gidiş dönüş yaklasık 700 km  yaptım.Gidişte manuel ve cruise kontrolde hiç bir silkme yapmadı.Ancak dönüşte  toplam yaptıgım km nin 600 küsürlerinde cruise kontrol sabit 116 km/h hızda iken  sert bir silkeleme,manuel kontrolde giderken ise 123 km/h hızda stabil giderken silkme yaptı... servisle görüştüm okullarının kapanmasını beklıyorum sonrasında servise verıcem ve bana deneme sürüşü yapıp geri  vermemelerini söyledım..servis mühendisini devreye sokacaklarını söyledıler...arac 18bim km de ve ben bunu aracı aldıgımdan beri yasıyorum...istemıyorum ama maalesef ve yuksek ıhtımal aracı açıp parcalayaıp deneme aracı yapacaklar,servis müdürünün konuşmasından ben öyle anladım,turbo olabilir su olabilir bu olabilir  vs tarzında değişebilecek parcaları sayıyordu..şunu değiştirdik burdan oalbilir bi dene sonra gel şeklınde gidecek...bense hiç istemiyorum böyle bi işi..hatta bu yüzden sıfır arac almıstım,usanmıstım çünkü sanayi ustalarının su değişti bi dene bakalım senaryolarından aracımın lego gibi dagıtılıp toplanmasından,arac deneme tahtasına dönecek..servisteki focusun f sini bilmeyen adamlar da aracı ögrenmiş olacak...fakat benım asıl merak ettiğim bu durumun tüketici haklarındaki durum..ayıplı mal iadesi durumu..benim bildiğim ürün aynı sorundan dolayı 3 kere servise/garantiye giderse değişim gerekmiyor mu?(gerçi gerekse de diyecekleri sen servise getirdin ama biz arıza göremedık arıza yoktu,sen kopup kopup gelıyorsun diyecekeler değişim talep etsem yada dava acsam)

Özcan B. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu sorun için bizim ustabaşı Euro5lerin çoğunda oluyor bu şikayetle gelen çok kişi var dedi.Yaklaşık 4 saat üsren bir yazılım güncellemesiyle sorunun hallolacağını da belirtti.

1-2 vites silkeleme sorununu güncelleme sonrası çözdüm. Kent Oto'da yaptılar. Ayrıca güncellemeden beri Shell GTL kullanıyorum. 3 veya 4 depo oldu. Bir daha silkeleme yaşamadım.

Engin Bey Kent oto dediğiniz Haramidere mi?Ben de salı günü oraya bırakacam oranın usta başı Tuncay bey bu şikayetle birçok araç geldiğini ve halledildiğini söyledi.Eğer Haramidere kent değilse yazdıklarım boşa gidecek:)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.