Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 201213 yıl comment_122126 arkadaslar servise yazılım yüklettikten sonra araçtaki tekleme durumu azalmasına rağmen hala devam ediyor..ve 6.viteste arac tekleme yapıyor.bursada bi ford servisinde bi uzmanla görüştüm daha önce bu durumla karsılastıgını bazı şase nolarında bu durumun oldugunu söyledi ve çözümünü bildiğini söyledi.Cumartesi günü randevu aldım ve bursaya gidiyorum..bu dertten muzdarip arkadaslara çözümü olması halinde bilgi aktarıcam. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 201213 yıl comment_122162 Merakla senden gelecek haberleri bekliyoruz. Hayirlisi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 201213 yıl comment_124754 arkadaslar gecen hafta sonunda bu sorunla ilgili olarak bursa da bir ford servisine aracı götürdüm.Bu hatanın ve bir kaç hatanın( 1.viteste yıgılma-motorun silkerek vuruntulu çalısması-motorun normalden gürültülü çalısması-rolanti devrindeki istikrarsızlık) yazılımsal bı hata oldugunu ve bu hata için özel bir hata giderecek yazılımın mevcut olduğunu söylediler ve bu yazılımı uyguladılar.Yazılımdan önce ise 6.viteste olan silkme sorunu için enjektör yerlerinin değiştirilerek enjöktörlerin tersten okutuldugunu söyledıler.Yazılımdan sonra aractakı 6.viteste silkme sorununun kalktıgını söyledıler,bunu gelırken(bursa-esk) denedım 150 kmlık yolda rastlamadım inşallah sorun ortadan kalktı,ama tabi bunu bi süre takip edicem.Ayrıca rolantide aracımın devirsiz ve vuruntulu-gürültülü çalıstıgını onun da düzeldiğini söyledı,devirsiz calsıtıgının ben farkında deıldım ve farkını anlamadım fakat aracın sesi içeriden daha az duyulmaya basladı.Ayrıca 1.viteste silkeleme olayı da çözuldu artık arac 1.viteste gazdan ayagı cekıp tekrar 1.viteste gaza basmaya kalktıgımda arac öne birden yıgılmıyor.Bunun da enjöktörlerle alakalı oldugunu söyledı.1 viteste kalkıstan sonra ayagı gazdan cektıgımızde enjöktörlerını tümü yakıt püskürtmeyi kesıyor ve arac birden yıgılıyormus.ancak bu yazılımla enjöktörlerden biri yeterli yakıtı püskürtmeye devam ederek yıgılmayı önlüyormus.Ayrıca benım aracım 180 km hızı gecmıyordu,160 dan sonra hızlanma cok az ve cok uzun sürede oluyordu,bunu ben söylemeden bana bu araba 160 ı gecmez dedi,yeni yazılımdan sonra arac performansının arttıgını,kendi yaptıgı denemede 220 km hıza cıktıgını söyledi.Ben tabiki bunu denemedim ancak aractaki seriliğin ve hızın fark edilir derecede arttıgını farkettım,özellikle 4.viteste serilik farkedilir derecede artmış Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 201213 yıl comment_124757 ford servisine aracı götürdüm Bu yetkili bir servis mi? Yoksa kendi geliştirdikleri bir program mı uyguluyorlar? Eğer ikincisi ise garanti açısından ciddi sıkıntınız olur. Eğer birincisi ise niye sadece onlar biliyor bu kadar detaylı bir sorunu ve çözümünü? Geçmiş olsun, bana sanki fark etmeden chip tuning yaptırmışsınız gibi geldi Ekim 8, 201213 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 201213 yıl comment_124778 Bu yetkili bir servis mi? Yoksa kendi geliştirdikleri bir program mı uyguluyorlar? Eğer ikincisi ise garanti açısından ciddi sıkıntınız olur. Eğer birincisi ise niye sade onlar biliyor nu kadar detaylı bir sorunu ve çözümünü? Geçmiş olsun, bana chip tuning yaptırmışsınız gibi geldi Dediğiniz gibi olabilir ama bu sıkıntı için güncelleme var diye biliyorum. Belki o yapılmıştır. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 201213 yıl comment_124820 Dediğiniz gibi olabilir ama bu sıkıntı için güncelleme var diye biliyorum. Belki o yapılmıştır. Şu ana kadar bilinen bir güncelleme yok bunun için; yetkili serviste yapıldıysa bu ilk olur. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 201213 yıl comment_124837 evet bursada yetkili servis hatta bursanın en büyük servisi.Yazılım arac bilgisayara takıldıgında sürümün eski oldugunu,xx..xx sürümünü yükleyiniz tarzında çıktıgını söyledi.O yazılım ise varolan sorunların yazılımsal çözümünü yapıyormuş.Ben servise enjöktör yerlerinin fabrika hatası olup nasıl yanlıs takıldıgını sordum,yanlıs olmadıgını,fabrika hatası olmadıgını,enjöktörlerin yerleri değiştiğinde daha verımlı oldugunu,perfornmansı artırıp yakıtta da tasarrfu sagladıgını söyledi.Fakat bu yazılım sanırım arac şasi nosuna yada belli parti araclara uygun oluyor.bendeki yüksek hızda silkme olayının da belli şasi nolarında mevcut bi sorun oldugunu daha önce söylemıstı. Ekim 8, 201213 yıl Özcan B. tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 201213 yıl comment_124846 enjöktör yerlerinin fabrika hatası olup nasıl yanlıs takıldıgını sordum,yanlıs olmadıgını,fabrika hatası olmadıgını,enjöktörlerin yerleri değiştiğinde daha verımlı oldugunu,perfornmansı artırıp yakıtta da tasarrfu sagladıgını söyledi. Biri birisini yiyor ama kim kimi belli değil. Yetkili servisten sorununuzun çözülmüş olmasına sevindim. Demek ki neymiş servislere güvenecekmişiz... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 201213 yıl comment_124848 biri birini yiyor derken cem bey?servisler arasındaki söylem farklılıklarından mı bahsediyorsunuz.o zaten bambaşka bi sorun.eskişehir servisinde benım aracıma yazılım yükledıklerını söylemişlerdi,ancak bursada arac hiç yazılım yüklenmedıgını fabrıka cıkısı gibi durdugunu söyledi.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 201213 yıl comment_124858 sorunu çözdüğünüze sevindim. hadi geçmiş olsun Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 201213 yıl comment_124861 tşkr ederim,henüz sorunu tamamen çözmüş gözüyle bakmıyorum.Çünkü olan silkme belli bir periyotta veya istikrarda olmuyor,ne zaman ne sıklıkla olacagı belli değil...yazılım yüklendıkten sonra şehirdısı 150 km yapabıldım,150 km de hiç yapmadı,bi süre daha denicem,eğer yapmazsa soruna çözulmüş olarak bakabilicem Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 201213 yıl comment_136674 Daha önce nadirende olsa başıma gelmişti ama özellikle Son 2 gündür 1. ve 2. viteste ağır ilerleyen trafikte hem silkme hemde öne yığılma oluyor. Can sıkıyor bu durum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 201213 yıl comment_136677 Daha önce nadirende olsa başıma gelmişti ama özellikle Son 2 gündür 1. ve 2. viteste ağır ilerleyen trafikte hem silkme hemde öne yığılma oluyor. Can sıkıyor bu durum. Nasil yani benzinlide de mi var bu? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 201213 yıl comment_136678 Nasil yani benzinlide de mi var bu? Evet özellikle dün çok bariz oldu. Servisle görüştüm bir iki şikayet daha geldi böyle dediler. Uygun vakitte getirin 2-3 saat süren güncelleme var dediler... Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 201213 yıl comment_137567 biladerin önceki dizel focusunda ben sürerken oluyordu ama bazı arkadaşların yazdığı gibi sürücü alışkanlığı aslında diye düşünüyorum bende. bilader hiç şikayet etmedi bana bu durumdan ama ben binince her vites arttırışımda araba titrer gibi yapıyordu.. önceki aracınız benznli miydi acaba. dizel focusta vites değiştirirken ayağınızı gazdan kesip debriyaja basmalısınız. vites büyütmek için gaza basıp değiştirme anında ayanızı biraz erken çekmezseniz o hafif titremeyi yapıyor.. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın