Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 20178 yıl comment_442787 Ortalığı karıştırmak istemem ama, çekiciye çalışarak binen, çekiciden çalışarak inen arabanın, işin devamında motorunun yanması pek akıl kârı değil. Ben olsam arabamı bıraktığım servisin güvenlik kameralarının kayıtlarını inceler, arabaya servise bırakıldığı andan itibaren ne yapılmış görmek isterdim. Yaptılar demiyorum, ama kafam rahat olsun isterdim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 20178 yıl comment_442789 Öncelikle büyük geçmiş olsun.İnşallah bundan sonra herhangi bir sorun yaşamazsınız. Belli ki bu sıvı tankı ve hortumu sıkıntılı parçalar.Şu ana kadar yanlış hatırlamıyorsam hep eb motorlarda sıkıntı oldu.Peki dizel motorlarda da aynı tehlike var mıdır?Sonuçta parçalar aynı kullanılır diye düşünüyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 20178 yıl comment_442791 Kesinlikle çok üzücü ve geçmiş olsun, ford'u da kınıyorum burdan iyi niyeti ne zaman hangi durumlarda kullanacak bu firma? bir kişi aracının her bakımını düzenli olarak serviste yaptırıyor ve malzeme kalitesi nedeni ile sorun yaşıyorsa tabii ki derhal iyi niyet kapsamına girmeli. Kesinlikle kimseyi kayırmak için değil ancak üreticilerin bazı konulardaki eksikliklerini anlatmak için bir örnek yazayım size. Araç Opel Astra 2010 model dizel 170 bin km.de; Geçtiğimiz Nisan ayında işten çıktım 20 km. eve gittim otoparka girdim tam aracı stop ediyorum baktım kaputla cam arasından dumanlar yükseliyor. Hemen indim kaputu açtım su haznesi tamamen yağ dolmuş çamur gibi üstelik arabada bir gram su kalmamış, neyse araç servise gitti şükür ki motora birşey olmamış yağ soğutucu su haznesi borular devirdaim termostat bir sürü parça değişti. Gelelim Opel ile ilgili kısmına, arabada zaten hararet göstergesi yoktu yani benim bu durumu anlamam mümkün değil, herhangi bir uyarı ışık sesli ikaz hiçbirşey vermedi. Ben eve değilde örneğin çeşme'ye, kuşadasına gidiyor olsaydım o gün kesin motor yanmıştı. Yine söylüyorum bunları kesinlikle Ford'u kayırmak için falan söylemiyorum, hepsi aynı şeyin başka rengi demek için yazıyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 20178 yıl comment_442792 Büyük geçmiş olsun. Cebinizi zorlamamıştır insaallah... acaba atmosferik benzinli motorlardada su kabı sorunu varmı acaba?? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 20178 yıl Yazar comment_442794 11 dakika önce, Ümit Vaysaloğlu yazdı: Ortalığı karıştırmak istemem ama, çekiciye çalışarak binen, çekiciden çalışarak inen arabanın, işin devamında motorunun yanması pek akıl kârı değil. Evet Ümit bey onu ben de sordum fakat aldığım yanıt şu oldu: o sırada motor sıcak olduğu için aracın çalışmasının normal olduğu ve sıcakken içeri suyu çektiği, aracı bırakmamdan iki gün sonra servis açıldığında ise motorun bu arada soğuduğundan sebep böyle bir birşey olduğu söylendi. Servis hakkında daha önce de sorun yaşamıştım bu yüzden 80 km ilerideki keşana gidiyorum servis için. (lastiklerden ses gelmesi sebebiyle gitmiştim. körüğü değiştireceklerini söylediler. yapıldıktan iki üç gün sonra yine aynı sesler gelmeye başladı. yaklaşık iki hafta sonra keşan servise bakım için gideceğimden tekrar oraya gitmek istemedim. keşana gittiğimde ses olduğunu körüğün değiştiğini söyledim. baktılar hatta bana da gösterdiler. körüğü sıktıkları kelepçeyi öyle bir sıkmışlar ki körük kesilmiş ve her yer yağ olmuştu. bu başarılarından dolayı !!!! sadece yaz kış kontrollerine gittim bu servisin.) yani evet şüpheliyim doyurucu cevap alamıyorum olacağı varmış deniliyor. altıüstü hararet yaptı deyip buraya çektirdim bu kadar büyük sorun olacağı aklıma gelseydi diğer servisime çektirirdim --3 dakika sonra eklendi-- 10 dakika önce, Serkan erden yazdı: Büyük geçmiş olsun. Cebinizi zorlamamıştır insaallah... acaba atmosferik benzinli motorlardada su kabı sorunu varmı acaba?? serkan bey şimdilik 6500 tl ye olacak denildi, üstüne baskı balata çıktı toplam 8500 tl oldu. valla memurum, sadece cebimi değil sülalemi zorladı desem yeri var bence hiç riske girmeyin sorun var mı diye düşünmeyin gidin servise kontrol ettirin, kullanıcının şikayeti olmadan bakmıyormuş paşamlar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 20178 yıl comment_442906 21 saat önce, Ümit Vaysaloğlu yazdı: Ortalığı karıştırmak istemem ama, çekiciye çalışarak binen, çekiciden çalışarak inen arabanın, işin devamında motorunun yanması pek akıl kârı değil. Ben olsam arabamı bıraktığım servisin güvenlik kameralarının kayıtlarını inceler, arabaya servise bırakıldığı andan itibaren ne yapılmış görmek isterdim. Yaptılar demiyorum, ama kafam rahat olsun isterdim. Çok mantıklı Çok geçmiş olsun dizellerde veya atmosferiklerde böyle bir sıkıntı çıkmaz inşallah Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 20178 yıl comment_443072 serkan bey şimdilik 6500 tl ye olacak denildi, üstüne baskı balata çıktı toplam 8500 tl oldu. valla memurum, sadece cebimi değil sülalemi zorladı desem yeri var [emoji4] bence hiç riske girmeyin sorun var mı diye düşünmeyin gidin servise kontrol ettirin, kullanıcının şikayeti olmadan bakmıyormuş paşamlar.Zırtpırt gitsek ne olacak ki, yok bu fabrikasyon böyle, bu ses normal, debriyajda bir problem yok vs.. vs.. ama ben yine de gidiyom sürekli.. en azından yarın birgün gerçekten bir sıkıntı yaşadığımda daha önce benzer sorunlar nedeniyle giriş yaptığım bilinsin.. sizinkine benzer bir problem yaşadığımda da kardeşim ben araç şu şu kmdeyken gelmiştim herşey normal diyip göndermiştiniz demek için gidiyorum valla.. bir ara ilk fırsatta yine gidecem.. --1 dakika sonra eklendi-- Zırtpırt gitsek ne olacak ki, yok bu fabrikasyon böyle, bu ses normal, debriyajda bir problem yok vs.. vs.. ama ben yine de gidiyom sürekli.. en azından yarın birgün gerçekten bir sıkıntı yaşadığımda daha önce benzer sorunlar nedeniyle giriş yaptığım bilinsin.. sizinkine benzer bir problem yaşadığımda da kardeşim ben araç şu şu kmdeyken gelmiştim herşey normal diyip göndermiştiniz demek için gidiyorum valla.. bir ara ilk fırsatta yine gidecem. Birde iş kartlarının bir kopyasını da kendim alıp dosyalıyorum.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 20178 yıl comment_443083 Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. Sıkmayın canınızı... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 20178 yıl comment_443200 geçmiş olsun.. ben bu tanklarda tek tük üretim hatası olduğunu düşünüyorum.. ciddi kronik birşey olsa daha fazla araçta görülmeliydi diye düşünüyorum ve bu yüzden sorunu olmayanların değiştirmesine karşıyım çünkü yeni takılacak olan yıllar önce stoğa girdiyse ve takıldıktan 1-2 sene sonra aynısını yapmayacağının garantisi yok gibi.. bir miktar daha kontrolü arttıracağım.. yani 50k da aracımın tankında birşey yokken değişirse takıldıktan 10k sonra yenisi çatlayabilir. ama nasıl oluyor anlamakta zorlanıyorum 20-30 yaşındaki arabalarda bile böyle sorun yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 20178 yıl comment_443220 2016 hazirandan itibaren 1.6 EB kullanıyorum 37binde aldım şuan 51binde,yazılım mazılım yok tamamen Stock.arabayı hiç zorlamadım 3bin devri geçtiğim nadirdir bildiğim kadarıyla ne sabıkalı borusu değişti nede su tankı sadece haftada 2 sefer kaputun altına bi bakarım okadar ama Aralıkta bakımı var değiştirecem sabıkalı parçaları şans işi bu birazda Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 20178 yıl comment_443227 Sırf kayıt açmak için motor soğutma suyu deposu su eksilttiği zaman servise gidip talepte bulunulabilinir Ekim 15, 20178 yıl Erhan Er. tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 20178 yıl comment_443229 Bu çağda sayısı az olsun çok olsun su deposunun çatlaması ya da su borusunun patlaması nedeniyle motor yakma olasılığı kabul edilebilir bir şey değil ve herkesin psikopat gibi sürekli motor kaputunun altına bakması zorunluluğu da öyle. Haziran 29, 20188 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 20178 yıl comment_443235 1 hour ago, Cem Boneval said: Bu çağda sayısı az olsun çok olsun su deposunun çatlaması ya da su borusunun patlaması nedeniyle motor yakma olasılığı kabul edilebilir bir şey değil ve kimsenin psikopat gibi sürekli motor kaputunun altına bakması zorunluluğu da öyle. Sorun bence depoda değil, aşırma valfinde. Aptal valf zamanla geç açıyor yada kafasına göre açıyor, devirdaimden dönen soğutma sıvısı genleşme kabında beklenenden fazla negatif basınç oluşturuyor, kap zamanla buna dayanamıyor ve çatlıyor. Arada bir arabadan indiğinizde soğutma sıvısını kontrol edin, seviyesi beklediğinizden az ise soğuduktan sonra kapağı açtığınızda birden yükselmeye başlıyorsa bilinki aşırma valfi sizi çoktaaan yarı yolda bırakmış. Çok geçirmeden valfi değiştirin. bkz://tecrübeyle sabit. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 20178 yıl comment_443238 3 saat önce, Hasan EKİN yazdı: 2016 hazirandan itibaren 1.6 EB kullanıyorum 37binde aldım şuan 51binde,yazılım mazılım yok tamamen Stock.arabayı hiç zorlamadım 3bin devri geçtiğim nadirdir bildiğim kadarıyla ne sabıkalı borusu değişti nede su tankı sadece haftada 2 sefer kaputun altına bi bakarım okadar ama Aralıkta bakımı var değiştirecem sabıkalı parçaları şans işi bu birazda Hasan bey soğutma suyu hortumunu ilk fırsatta değiştirin bence yeni hortumlar daha saglam ,bu yaz bi akrabamın 1.6 Ecoboost cmax aracı motor komple gitti,o halde 55 bin TL lik aracı 33 bine verdiler,sizde bence ne olur ne olmaz hemen el atın hortum işine.Bizde aracın hortumu kontrol ettirdik bi sıkıntı vs. yoktu ama bu yaz hortum yolda giderken çatladı fazla yolda yapmamışlardi 50 km lik kısa bir yolculukta hortum çatladı ,onlarda aracı zorlamaz sakin kullanırlardı Ekim 15, 20178 yıl çağlar çetinkaya tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 16, 20178 yıl comment_443277 @Hasan EKİN bence hortumu bir kontrol et. Eğer eski tip ise vakit kaybetmeden değiştirin. Detaylar burada var: Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın