Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3'deki Eksiklikler ve Hatalar


Bora A.

Önerilen Mesajlar

  • 2 hafta sonra...

Ulan yuh be! Gören de smart forfour falan sanır ha! :D

 

Evet, yorumumun arkasındayım. Diz mesafesi Focus'tan daha geniş. İç hacmini falan bilmem. Ön koltuğu kendime göre ayarladığımda arkadaki diz mesafesi Focus'tan daha çok. Gayet rahat oturabiliyor, hatta bacak bacak üstüne bile atılabiliyor Europa'da.

 

Samimiyetten de olsa "Ulan, lan,..." gibi kelimeleri sevmem. Lütfen bana karşı da, diğer üyelerimize karşı da kullanmayın.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet, yorumumun arkasındayım. Diz mesafesi Focus'tan daha geniş. İç hacmini falan bilmem. Ön koltuğu kendime göre ayarladığımda arkadaki diz mesafesi Focus'tan daha çok. Gayet rahat oturabiliyor, hatta bacak bacak üstüne bile atılabiliyor Europa'da.

Samimiyetten de olsa "Ulan, lan,..." gibi kelimeleri sevmem. Lütfen bana karşı da, diğer üyelerimize karşı da kullanmayın.

Ben Focus'u yeterli buluyorum. Ayrıca saygı sınırlarını aştım. Özür dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hep dönüp dolaşıp bu konuya geliyoruz.

Uzayan boyuna rağmen eski kasaya göre aynı olması, sınıfındaki diğer dar modellerle eşit diz mesafesine sahip olması arkayı geniş ve kullanışlı yapmaz, yani öne çıkan bir özellik değil. Ben bu boyutlarda bir araçtan daha rahat bir arka beklerdim, bakınız Golf, hatta i30. Dün Punto'nun arkasına bindim, en az Focus'taki kadar rahattım.

Yineliyorum sınıf standartlarında ancak asgariyi karşılıyor.

Tabii satın alma sürecinde bunu değerlendirmeyenlerin sonradan şikayet etmelerini anlamsız bulabiliriz, ama bu arkanın göreceli sıkıntılı olduğu gerçeğini değiştirmez.

İmza

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben Focus'u yeterli buluyorum.

Bende yeterli buluyorum. Ancak benim şahsi fikrim o yönde. Yoksa Focus gibi c segmenti bir aracın asıl müşteri kitlesini çekirdek ailelerin oluşturması gerektiği kanaatindeyim. Bizim gibi çift çekirdek ailelere dar gelmesi kaçınılmaz. :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende yeterli buluyorum. Ancak benim şahsi fikrim o yönde. Yoksa Focus gibi c segmenti bir aracın asıl müşteri kitlesini çekirdek ailelerin oluşturması gerektiği kanaatindeyim. Bizim gibi çift çekirdek ailelere dar gelmesi kaçınılmaz. :D

Biraz daha geniş olabilirdi. Ama arkada babam ve ben rahat ettiysek sıkıntı yok demek. Çift çekirdek aile C-Max alsın. :D Ford'a Max'li arabalar bol. :P

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

2. sıfır arabam focus. İlk arabam 2010 opel corsa 1.2 easytronic idi. Alman arabası bi farklı oluyor, çoğu alıcının üreticilerin yarattığı bu kişilik tarz da denebilir logosunu görmesiniz de anlayabiliyorsunuz. Ben kendi adıma opelimin kapı sesinin bile vw gibi farklı olduğunu hep hissetmişimdir. Opel de bu motor olsaydı 1.6 TDCi focus almazdım sanırım. Herneyse, fanatik ford kullanıcıların yanında, çiçeği burnunda kullanıcı sayılırım. Farklı araç kullanmanın beklentilerimizi artırdığını, geliştirdiğini, geliştirdiğini unutmayalım.

 

Konuyu açma sebebim şu, dış tasarım dışında sadece iç tasarım için ufak dokunuşlarla nelerin daha iyi yapılabileceğini/eklenebileceğini/çıkartılabileceğini düşünüyorsunuz? Belki ford üreten tasarım mühendisi amcalar burayı okur (takip ettiklerine eminim : :D) sonrasında belki dikkate alınır. Benim şu an aklıma gelen bir kaç önerim var, bakacak olursanız daha çok ergonomi konusunda. Aracımızın sınıfına göre maliyet yaratan öneri getirmek daha sağlıklı olur kanısındayım. 

 

1- Far açma kapama düğmesi gömmeli olmalı, biner-inerken diz çarpıyor ve dönüyor. Ben hep otomatikte bırakmama rağmen gereksiz yere far açık kalma ve akü bitme olasılığı var.

 

2- Opelimin çok sevdiğim özelliklerinden biri anahtar çektiğim anda elektriğin bütünüyle kesilmesi idi. Kontak takılı değilken far açık kalamıyordu bu sistem olmalı fordda da.

 

3- Dörtlü flaşörün düğmesi çok küçük daha büyük ve kırmızı zeminli hatta üzeri kabartmalı olmalı. Kilitleme tuşunun hemen altına sıkıştırılmış, kilit düğmesi sürücü kol dayama önüne veya şöfor kapı yanına konabilirdi. Acil durumlarda arkadan gelen araçları uyarmak adına kullanıyorum, park yeri ararken bile seyir halinde elinizle arıyorsunuz bulmak için.

 

4- Ekranın sağındaki telefon tuşlarını kullanabileniniz var mı? Bana göre hiç ergonomik olmamış, ekranın diğer yolcularca görünmesi için hafif ortalanmış anladım, tuş takımı ön yolcu kullanımı için yapılmış sanki. SYNC ile ben herşeyi yapıyorum diyene saygı sonsuz tabi.

 

5- Kontak düğmesinin yerini oraya koyan arkadaşı eminim mücbir sebebi vardır, ancak tasarımcıya orası olmamış koçum demek isterim yine de. Belki de kol dayamanın hemen önünde çakmaklık yerine veya civarına üzerinde koruma kapağı ile birlikte olabilir konabilirdi. (top gun seyreden efsane nesil uçaklardaki füze düğmelerini hatırlarlar)

 

6- Direksiyonun ortasının bence gereksiz bir şişkinliği var. Uzun yolda ortasından rahatlıkla kavrayabileceğim bir direksiyon isterdim. (Bkz Opel İnsignia) Her daim 8:15 pozisyonu yorar insanı.

 

7- Farklı yapacam diye kasılan el freni şeklinin yerine elektrikli park freni yapmayan zihniyete ne demeli?

 

Şimdilik aklıma gelenler bunlar...

 

Edit: Benim arabada sony sistemi yok, sonradan aklıma geldi ön döş kumanda panelinde dizilim farklı olabilir, belki ergonominin hasını farkını vererek sony sistem almış kullanıcılar yararlanıyorlardır.

Volkan Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ic mekanda degistirmek istedigim tek yer asiri buyuk olan totpido kismi. Bu sayede ic mekan buyurdu. Ha birde bardak koyma yerleri. Asiri genis. 0.50 ml lik su sisesini kavramiyor. Ancak kutu kola meyva suyu gibi seyleri kavrayabilir galiba. Tabi ayni tasarim ile sadece daha geride konumlandirilacak. Bu sefwr de soforun kafasi cama degecek is buyuyecek. Ic mekanda degistirmek istedigim tek yer asiri buyuk olan totpido kismi. Bu sayede ic mekan buyurdu. Ha birde bardak koyma yerleri. Asiri genis. 0.50 ml lik su sisesini kavramiyor. Ancak kutu kola meyva suyu gibi seyleri kavrayabilir galiba.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.