Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2017 Ford Fiesta Tanıtıldı

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
3 dakika önce, Cenk Demirel yazdı:

Güzel.. Bu 8 ileri şanzıman, benim bahsini ettiğim yeni tam otomatik 10 ileri şanzımanın türevi büyük ihtimal. Gayet iyi bir hamle olmuş. Bilgiler için çok teşekkürler :)

Aynen öyle onun türevi. Rica ederim.

• Yanıt 399
  • Görüntüleme 113,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Kimileri böyle lanse etmiş     'Ceketini koysan yeter' der gibi.   ''Next year’s best-selling car will look like this 'Foto' '' --23 dakika sonra eklendi-- Hey yavrum hey işte sızın

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Baz versiyonu görelim artık değil mi ?  Telefon tutucunun konumunu merak ediyordum.   Şöyle bir gif yaptım farklar bir anda belli olur.    Baz model.   SYNC 3 v

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Sonunda kullanıyorum      

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
6/3/2017 - 22:16 tarihinde, Cenk Demirel yazdı:

Cam tavanlı versiyon ile cam tavansız versiyon arasındaki fark kaç kg acaba ?

5 kg :)  (%100 değil ama yüksek oranla bu şekilde şu an)

Yanıtlama zamanı:
24 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

5 kg :)  (%100 değil ama yüksek oranla bu şekilde şuan)

Çok iyiymiş gerçekten. Bu zamana kadar görebildiğim bazı modellerde ve internetteki araştırmalarımda yaklaşık 50 kg'a kadar fark oluşturabiliyordu cam tavan. Gerçekten güzel değer teşekkürler.

Cenk Demirel tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
11.06.2017 - 00:35 tarihinde, Cenk Demirel yazdı:

Çok iyiymiş gerçekten. Bu zamana kadar görebildiğim bazı modellerde ve internetteki araştırmalarımda yaklaşık 50 kg'a kadar fark oluşturabiliyordu cam tavan. Gerçekten güzel değer teşekkürler.

50 mi :blink: Şüphelendim şu an :D Neyse şimdilik kalsın kenarda bakalım, kesinleştirebilirsek üzerinde konuşuruz.

Fiesta önceki nesline göre 70-80 kg arasında ağırlaştı, bakalım altında ne çıkacak :D Arka, bağımsızlığını ilan etti sanırım.

Door STline.jpg

Dfzr ST-line.jpg

Yanıtlama zamanı:
2 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

50 mi :blink: Şüphelendim şuan :D Neyse şimdilik kalsın kenarda bakalım, kesinleştirebilirsek üzerinde konuşuruz.

Fiesta önceki nesline göre 70-80 kg arasında ağırlaştı, bakalım altında ne çıkacak :D Arka, bağımsızlığını ilan etti sanırım.

Door STline.jpg

Dfzr ST-line.jpg

Direkt olarak teknik değer elde edemedim cam tavanın ağırlığı hususunda fakat başka bir forumdan bir önceki nesil i30'u olan arkadaşımızın aynı donanım, aynı motor yani kısacası aynı kombinasyonlu otomobilinde sadece cam tavan olan modelinin ruhsattaki ağırlığı diğerine göre 45 kg fazlaydı. İnternette de bazı forumlarda kullanıcı yorumlarına baktığımda 50 kg'a kadar değişken rakamlar çıkabiliyordu. Tabii ruhsata işlenen rakamda hata olma ihtimali de olabilir ama aynı donanıma sahip sadece cam tavanlı olan farklı bir kaç araçta da denemiştik ve 50 kg'a kadar bir fark oluşabiliyordu. Rakamlar üreticilere göre değişiyordu. Ama dediğim gibi bunun ayrıntısını öğrenmek haliyle kolay olmuyor o yüzden ruhsattaki değerler de yanıltıcı olabilir.

Ford, yeni fiesta'yı bir üst segmente yaklaştıracağını açıklamıştı yanlışım yoksa. Haliyle artan donanımlarla da birlikte ağırlık değerlerinde bir artış söz konusu olabilir. Sadece ek yalıtım malzemesi ve arka bağımsız süspansiyon ( her ne kadar control blade muadillerine göre hafif olsa da) bile bu kg farkını oluşturabilir diye tahmin ediyorum. Ama otomobil gerçekten kalite ve sürüş anlamında gelişim gösterecekse 70-80 kg'lık farkı şahsen ben kendi adıma sıkıntı etmem :)

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

bağımsızlığını ilan etti sanırım.

Dfzr ST-line.jpg

Kesin bilgiyse yayalım.

Yanıtlama zamanı:

Sınıf ekonomik sınıf, devir ekonomi devri, sade bizde değil bütün dünyada.

Bu şartlarda lüks ve konfora kaçmak ve maliyeti artı tüketimi arttırmak ne kadar doğru bir yaklaşım izleyip göreceğiz. 

Bu sınıfta bağımsız süspansiyonun getirdiği marjinal üstünlük maliyet artışına değmez. Küçük bir grup performans peşinde olacaktır. Güçlü motorlar için farklı süspansiyon bir üretim tercihi olabilir. 

Sıradan vatandaşa torsiyon %100 yeter, güvenlik açığını da iyi ayarlanmış bir ESP yeterli ölçüde kapatır. 

Cam tavan 5 kg fark etmişse başka şeylerden çalmışlar demektir. Min. 30-35 kg hesaplamak lazım. 

Yanıtlama zamanı:

direksiyona bayıldım inş yeni focusda da bu direksiyon gelir. Yakın zamanda artık bu B segmenti C , C segmentide D' ye kayacak gibi görünüyor. 

Yanıtlama zamanı:

Süspansiyon mevzusu sanırım değişmedi. Mondeo'yu sitede tanıtırken integral link süspansiyondan bahsettiler ama fiesta'da herhangi bir bilgi göremedim bu konuda. Arkaya tam bağımsız süspansiyon koymuş olsalardı resmi sitede bunu açıklarlardı diye düşünüyorum.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
17 dakika önce, Cenk Demirel yazdı:

Süspansiyon mevzusu sanırım değişmedi. Mondeo'yu sitede tanıtırken integral link süspansiyondan bahsettiler ama fiesta'da herhangi bir bilgi göremedim bu konuda. Arkaya tam bağımsız süspansiyon koymuş olsalardı resmi sitede bunu açıklarlardı diye düşünüyorum.

Avrupa'da bu bilgiler 1-2 aydır var zaten, orada da yazmıyor :) 

Yanıtlama zamanı:
4 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

Avrupa'da bu bilgiler 1-2 aydır var zaten, orada da yazmıyor :) 

Hımm.. Yazmıyorsa o zaman süspansiyonlarda bir değişiklik olmama ihtimali yüksek gibi duruyor. Çünkü otomobilin bir çok özelliği artık tanıtıldı. Süspansiyonlarda böyle önemli bir değişiklik olsaydı çoktan bunu açıklarlardı herhalde.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
12 saat önce, Cenk Demirel yazdı:

Hımm.. Yazmıyorsa o zaman süspansiyonlarda bir değişiklik olmama ihtimali yüksek gibi duruyor. Çünkü otomobilin bir çok özelliği artık tanıtıldı. Süspansiyonlarda böyle önemli bir değişiklik olsaydı çoktan bunu açıklarlardı herhalde.

Var var kesin olacak sadece tüm seride mi emin değilim ama bence öyle olacak :) Bu da tarihinin tozlu raflarında yerini alacak ilk kez burada konuştuyduk diye :) 

Dediğim gibi 2 hafta içinde resmî yazısı gelecek.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.