Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Furkan İlker Özmen

Üye
  • Toplam İleti

    161
  • Katılım

  • Son ziyaret

Furkan İlker Özmen tarafından yazılan her şey

  1. 4000 tl vermek bencede mantıksız. Benim aracın garantisi bozuldu fakat hem brc hem de burada taktırdığım firmadan motor garantili.
  2. size sadece şunu söylemek isterim benim aracımda brc my11 takılı sübap erime problemi olan motorlar için üretilmiş. VSR denilen ayarı var. Sistem otomatik olarak yanma odasına belli zaman aralıklarında ve devirde benzin püskürtüyor bu sayede sübap erime probleminin önüne geçilmiş oluyor. Maliyet olarak geçen sene 2200 tl ye taktırmıştım. Çok memnunum. Performans olarak gaz aldığım yere göre değişiyor. Tabi ki benzinde olduğu gibi performans yok.
  3. ya birde şöyle bilmediğim bir durum var mesela focus makyajlı ya da yeni kasasını tanıtıyor. Ardından megane, civic vs. çıkıyor. İster istemez insanlarda focus ilk başta çıktığı için eski muamelesi görüyor. Acaba bunun bir sıralaması fln mı var. Eğer bu şekilde rekabet anlamında bir durum varsa ford biraz geride kalıyor gibi.
  4. Ford focus 2016 sedan arka tampon komple siyah plastik parça fiyatı nedir?(çeki demiri parçası değil komple tampon altı plastik desenli parça)
  5. yüksek km dizele hiç bulaşmayın derim eğer ağır bakımları yapılıp komple elden geçtiyse motor % olarak durum iyiyse alınabilir fakat collection da biraz pahalı geldi bana
  6. O zaman çok yüksek ihtimal araç lpg seçiyor farklı markalardan almanızını öneririm. Çoğunlukla opetin yakıtı katkılı olduğu için olabiliyor
  7. benzin pompası yüksek ihtimal arızalı, depoda pislik olabilir. Bujiler ne durumda baktırmanızı öneririm.
  8. herhangi bir lpg servisinden göstergeyi ya da tank müşürünü değiştirirseniz sorununuz çözülecektir. Fazla pahalı bir şey değil. max 50tl.
  9. Motor uzun süre yıkanmadığı için ve hortumlar ömrünü bitirdiği için radyatör ya da soğutma sıvısı radyatör üstüne akıp paslandırmış. Bu duruma bakınca paslanması normal gözüküyor. En azından bence 3 ayda bir motoru susuz temizleyip hortumlara slikon spreyi sıkarak ömrünü uzatabiliriz.
  10. ford geleneği olarak farklı segment arabalarının direksiyonları farklı oluyor inş bu devam eder. Yoksa VW' de olduğu gibi poloya binince küçük passat hissi veriyor onun gibi bir şey olur.
  11. onuda geçtim üzerindekileri sökse araç 90hp performansına geri döner. Araçta rahat 250kg ya da daha fazla ağırlık var. Tam çingen spec olmuş.
  12. Eğer arabayı kavratırken de geliyorsa fincanlardandır
  13. aracı aldığımdan beri gelen ses bu harhalde. Ön döş içindeki kablolardan geliyor sanıyordum. Özellikle taşlı yollarda lokurtu gibi bir ses bu kronik sorun mu?
  14. biraz konuyla alakası yok ama kendi şahsi fikrim aracın içi resmen focus baz alınarak yapılmış. Bence ford tarihinin en anlamsız kokpiti gibi duruyor. Havalandırma panelleri, multimedya, vites pozisyonu el freni vs. konumları, şekilleri, pozisyonları biraz garip geldi. Zaten havalandırma kanallarının şeklini focusda da sevmiyorum ama özellikle bu araçda o vitesin pozisyonunu gördükçe benim vites atasım gelmez Dediklerim kugada da geçerli. İnşallah focus 4 le birlikte düzelir.
  15. Başta bende sizin gibiydim ama çoğu marka ve modele hakimdim. Ama kafamda sadece focus vardı. Forumdaki arkadaşlar çoğu şeyden bahsetmiş ama ben kendimce eksik oldukları ya da haklı oldukları konulardan bahsedeyim. 1- Kesinlikle ideal donanım trend x çünkü ihtiyaç olan her şey var .titaniumda bulunan dijital klima ile anahtarsız çalıştırma bir tek avantaj ama trend x de ki klima üniteside zaten çok şık. Zaten sony sistem opsiyon. O yüzden en ideal donanım kesinlikle trend x 2- Arabanın hızlanması bir 1.6 tdci kadar olmasada arkadaşların bahsettiği gibi vasat değil. Sadece arabanın motorunu iyi tanımakla alakalı yani Ti-VCT dediğimiz motor düşük devirde ölü yani 2 sibop ile çalışıyor. 3 bin devir üstünde kullanımda gerçekten sizi tatmin eder ki zaten atmosferik motorun özelliği budur. Ben çoğu rampada ya da sollamada hiç sıkıntı yaşamadım. Tek yapmanız gerek bir vites düşürmek. 3- Dizel manuel 15' focus ve benzinli 14' powershift kullanmış biri olarak söylüyorum. Şehir içinde powershift biraz kararsız ve ilk kalkışta özellikle şehir içi trafikde titreme yaratıyor. O yüzden manuel zevk açısından benim de tercihim. Ayrıca motorun hızlanması dizel ile benzinli arasında dağlar kadar fark yok dediğim gibi yüksek devirde kullanırsanız (3-6 arası) tatmin eder.
  16. Bende de contact2 ler var bir teknyol tutuş anlamında iyi onunda dışında çok sert ve uğultulu. Onun dışında lpg taktırınca bende de ses arttı. Enjektör sesinden diycem ama o ses dışında arttı. Aracım 12 bin olmak üzere. Onun dışında benzinde en ufak ses yok.
  17. https://tr.aliexpress.com/item/2016-4strip-set-Interior-Decorative-Atmosphere-Neon-Light-Lamp-LED-Wireless-Remote-Multi-Color-RGB-AND/32664539695.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.Sg4bDq
  18. en boşu şuan ki trend x fiyatından pahalı olacağı kesin fakat en boş benzinli manuel 80-85 civarı olur düşünüyorum. Hakeder mi orasını göreceğiz.
  19. okurken kendimi gülmekten alamadım. Size sadece en basit farklardan klima ünitesini örnek vermek istiyorum. Style pakette sadece yağmur - far sensörü var birde katlanmayan ayna.
  20. Bu sefer olmuş. Kalite artışı bariz belli. Bu gidişle hatchback c ye kayacak gibi duruyor fiyatta zaten hiç b segmenti gibi değil. Ama özellikle iç tasarım ve ses sistemi beni benden aldı ??
  21. Yanlız bunlar oem değil ve söküp takmalı birşeyi yok. Hem de yaşlı işi hiç değil. Ben orjinal arabamın parçalarını söküp çıkmacıdan ya da servisten orjinal oem olmalı ama kesinlikle oem olcak ben kendim takıcam. Bir de swap işinden anlamayıp motor ile ilgili yapıcağım şeyler hakkında hayal kurup, yapmıyacağım. Şimdilik bunları yapıcağım ama aracım tr de tek ve kimsenin aklına gelmeyecek ve bana maliyeti fazla olup satamayacağım bir araç olmalı ?
  22. buda hoş fakat çok cansız. Benim için aracın en önemli yeri aracın içi. Biraz renkli olmasını istiyorum tavsiyeniz için teşekkürler. --43 dakika sonra eklendi-- Dışarda yaptırırsanız tek renk olur ve minumum her şey dahil 50₺ gibi ort bir rakam tutar. Ben aliexpress den aldım yaklaşık 18-20 günde geldi. Aliexpress den t10 kumandalı led diye aratırsanız çıkıyor. Montaj 10dk mı almadı. 2 tanesi uzun kablo diğer 2si kısa kablo. Uzun olanları kolçağın halı ile birleştiği yerlerden arkaya ulaştırıp arka havalandırmaya yapıştırdım. Önler zaten kolay kabloyuda aynı şekilde gizledim. Kısacası montaj çok basit zaten elektrik kolçağın içinde 12v çakmaklık girişli.
  23. attığım resimdeki gibi servis kılıfı takan servis varsa söyleyin bakımları orada yaptırayım. Serviste takılan servis kılıfı ile hiçbir alakası yok piyasada adı çoğunlukla servis kılıfı diye geçiyor. Size koltuk kılıfı diyelim
  24. ne demek istediğinizi anlamadım fakat servis kılıfı sipariş verdim, zaten aracın renk tonlarıyla uyum yakaladım. Kilim geçici olarak koruması için koymuştum. Sizin aracınızın içini merak ettim. Tabi siz arabanın orasını burasını söküp trim sesiyle gezip oem ürün kullanıyorum diyenlerden misiniz?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.