Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus Mk3 MCA Far Değişimi Nasıl Yapılır? (2014 ve üzeri)

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Doğan Kurban yazdı:

Sanmam. kolay bozulacak birşey değil. Ampül oturmadığında aydınlatma çok saçma yerlere dağılıyor. Dolayısıyla kumandadan far ayarını değiştirsende hiç farkedilebilecek şekle gelmiyor. En basidi duvara yakın durup denemek. Araba sabit olacağı için ışıkta değişmeleri farketmek daha kolay olur.

@Semih O. fardan ses gelse dahi fardaki reflektörün yerinden çıkabilmesi durumunda ayar çalışmayacaktır. Reflektör Mca da nasıl emin değilim ama Focus 3 de rezil bir dizayna sahip. Ampülü biraz sert bastırınca atabiliyor reflektör (Far tası) . Bu sebeple aslında çok kolay görünen ampül değişikliği bile aslında dikkat isteyen bir durum.

Konuya biraz uzaktan dahil olacam fakat durum şu.Ampulu takarken fazla bastıramazsınız zaten konumu izin vermez çünkü her ampulun oturacağı yer bellidir.o bastırmayla reflektör sabitleme pimlerini yuvalarından çıkarmak kolay değil.Takarken bile bayağı sert takılır onlar yerine.Şimdi Doğanın dediği gibi ampul tam yerine oturmazsa reflektör içinde fotometri çizgisi dediğimiz çizgi yakalanmaz.Bu nedenle odaklama sorunu çıkar.Ampul yerine doğru oturmuş mu bir bakmak gerek

• Yanıt 96
  • Görüntüleme 34,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

İlk mesaja bir video ve 2 fotoğraf ekledim. İşlemleri ids ile sorunsuz hallettik. Kesme-biçme pin değiştirme vs yapılmadı.   Makale de düzenlen

• Yav ya sorun yok, ya da Doğanın dediği gibi ampulü tam oturtamamışım. Motor çalışıyor ve ufak da olsa bir hareket var.        yanlış alarm için kusura bakmayın

• Çok teşekkürler. Eline ayağına sağlık.  @Kaan Yagizer ve gıyabında Savaş Ustaya da çok teşekkürler. 

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Osman Türkol yazdı:

.o bastırmayla reflektör sabitleme pimlerini yuvalarından çıkarmak kolay değil.Takarken bile bayağı sert takılır onlar yerine.

Abi focus 3 lerde sıkıntı şu. O tırnaklar çok kolay bırakıyor.Güvenmemek lazım focus 3 lere.

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Doğan Kurban yazdı:

Abi focus 3 lerde sıkıntı şu. O tırnaklar çok kolay bırakıyor.Güvenmemek lazım focus 3 lere.

Ben ampullerimi değiştirdim.Hiç sıkıntı yaşamadım.Şimdi ben bu far işiyle uğraştığımdan nasıl olacağını biliyorum.Bilmeyen için sıkıntı olabilir.Ama bunu yapanlar da ona göre yaparlar.Hiç bilmeyen değil en azından biraz anlayan kişi yapsın derler

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Osman Türkol yazdı:

Hiç bilmeyen değil en azından biraz anlayan kişi yapsın derler

He işte abi ben de onu dedim. Dikkat etmek lazım sıkıntı olmasın diye :D

Yanıtlama zamanı:

Yav ya sorun yok, ya da Doğanın dediği gibi ampulü tam oturtamamışım. Motor çalışıyor ve ufak da olsa bir hareket var. 

yanlış alarm için kusura bakmayın

H. Cenk tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
6 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

DTRL ve xenon olan mı bu? 

Ayar falan değişmedi dediğim gibi, nasıl ayardan o deaktif olacak anlamadım.

Hayır dtrl halojen.

--1 dakika sonra eklendi--

sorun hallolmuş ?

Yanıtlama zamanı:
44 dakika önce, H. Cenk yazdı:

Yav ya sorun yok, ya da Doğanın dediği gibi ampulü tam oturtamamışım. Motor çalışıyor ve ufak da olsa bir hareket var. 

yanlış alarm için kusura bakmayın

Cenk abi sen o düğmeyi hızlı çevirme olurmu?bozulursa o anahtarı değiştirmek durumunda kalırsın

Yanıtlama zamanı:

Sol far ampülü oturmamış abi. Çizgisi bozuk.

Alayım çipleri :zha: 

Hee alırsın. Ortağız bir kere. Hepsini kendine istiyon bide
Yanıtlama zamanı:
1/4/2017 - 23:18 tarihinde, Doğan Kurban yazdı:

Sol far ampülü oturmamış abi. Çizgisi bozuk.

Evet efendim. ben ampulü ters takmışım, tırnak oturmadigindan geride kalmış plastik kapağı kapamış çıkmışım. Biraz önce düzelttim. sol far çizgisi de gayet keskinleşti. :)

• 5 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Merhaba. Focus 3 uzun far H1 değiştirmek istiyorum led far ile. Ürün geldi eski farı da söktüm ama hangisi artı hangisi eksi bilemedim. Denemek de istemiyorum sıkıntı olur. Bilgisi olan var mı? Kırmızı kabloyu orjinalindeki resimde hangi kabloya bağlamalıyım? PHOTO_20170617_162642.thumb.jpg.d6d291fbf5f1797650b89e26ccf70c52.jpg

Yanıtlama zamanı:
3 saat önce, Muhammed E. yazdı:

Merhaba. Focus 3 uzun far H1 değiştirmek istiyorum led far ile. Ürün geldi eski farı da söktüm ama hangisi artı hangisi eksi bilemedim. Denemek de istemiyorum sıkıntı olur. Bilgisi olan var mı? Kırmızı kabloyu orjinalindeki resimde hangi kabloya bağlamalıyım? PHOTO_20170617_162642.thumb.jpg.d6d291fbf5f1797650b89e26ccf70c52.jpg

ortadaki +(kırmızı) kenardaki -(siyah)

Yanıtlama zamanı:
2 saat önce, Ozan Kar yazdı:

ortadaki +(kırmızı) kenardaki -(siyah)

evet genelde öyle oluyor diye ben de öyle düşündüm ama bu biraz farklı geldi :) teşekkür ederim. İlk denememde farı oraya sığdıramadım ama yarın bir daha uğraşayım. Acaba bu fanlılar sığmıyor mu ki? 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.