Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ömer Er

Üye
  • Toplam İleti

    56
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ömer Er tarafından yazılan her şey

  1. bende brc seq32 kit kullanıyorum, tanıtım broşüründe delme yok diyordu montajda deldiler sordum böylesinin daha sağlıklı olduğunu söylediler. ilk iki hafta gayet memnundum ki yolda kaldım. çeyrek deponun altına inmememe rağmen benzin pompası arızalanmış. ki bu ariza lpgli araçlarda potansiyel bir sorun. haricinde bir kaç kez gaz ayarına gittim, sorunsuz kullanıyorum. yaklaşık 3 sene toplamda 35k km olmuş. ilk çalışmada bazen çok bazen az benzin kokusu geliyor hep. çekişte tekleme veya başka bir sorun yaşamıyorum. sadece rampa çıkarken klimada açıksa eğer güç kaybı yaşatıyor benzinli kullanıma kıyasla. ayrıca agresif kullanacaksam eğer 4k devir üzeri filan benzinde kullanıyorum. ayrıca ilk çalıştırmada marşı kısa tutup çalıştıramadığımda ikinci marşı hayatta almiyor, boğuluyor sanırım. bi sigara molası sonrası çalışıyor. şahsen aracın yapısıyla oynanmasını istemezdim ama benzin fiyatları yüzünden başka çare kalmıyor. aracım 1.6 atm 4 vites otomatik (100km'de) benzinde 10lt, lpgde 12lt yakıt tüketiyor. yani benzinde 70₺, lpgde 38₺. dizel aracı sırf gürültüsü yüzünden istemedim, lpg ile de bazen kapalı otoparklarda üvey evlat muamelesi görüyorum.
  2. böyle kullanabilirsiniz demek ne demek Allah aşkına.
  3. Oyun tutkunları var mynet in tavlası okeyi filan, yıllardır süren java sıkıntısına rağmen. mail servisini kullananda azalınca belki ordan yolumu bulurum demiştir. eğer öyleyse yazık etmiş kendine
  4. Atatürk yola çıkalı 100 seneyi geçti biz bi arpa boyu yolu geçemiyoruz. Memleket üretmiyor bari üretenlerden alalım diyoruz, onada mani oluyorlar. Bilgi teknoloji işiyle uğraşan yerel bir esnafım. Kosgeb' başvurdum bir projemle yanıt bulmadı. Ama ne hikmetse halihazırda iş yeri bulunan berber arkadaşımız 18.000₺ aldı. Düşünüyorum şimdi bu arkadaş istihdama mı destek olacak yoksa yeni bir moda akımı mı yaratacak bu parayla diye. Neyse konuyu farklı yerlere sürüklemeyim. Ben hükümetin yoğun bakım günlerinin gün doğumu kadar yakın olduğunu düşünüyorum. Ne ekonomi bıraktılar, ne kamu malı bıraktılar, ne dostluk bıraktılar, ne de T.C. ye saygı duyacak yeni nesil bıraktılar.
  5. Sanırım bu konu birazda bizim ülkemizde daha çok sorun yaratıyor. Güven konusunda o kadar problemliyiz ki bazen faydamıza olması gereken şeyler zarara uğratıyor bizi. Mesela en basiti güneş yanıklı aracı değeri düşmesin orjinal kalsın diye boyatmıyorlar. Piyasa adına basit gibi görünse de ne kadar vahim bir durum. Diğer problem ise tüketici hakları mevzusu ve işleyiş süreci. Hem şeffaf ve adaletli değil hemde açıkları ve bir türlü sonuca varamayışı itibariyle her iki tarafı birden gereğinden fazla yıpratıyor. Telefon alırken bile garantisi kim diye bakıyoruz. Çünkü canı istemediği sürece gayet rahat davranan o kadar firma var ki.
  6. Aynı ledler benim focus 2.5te de var. fan kısmı kapağın takılmasına engel oluyordu bende kapağı delmek zorunda kaldım. şahsen aşırı göz alıyor ve başkalarını rahatsız ettiğim için rahatsız oluyorum. bunları takınca far ayarlama gibi bir durum söz konusu değil istediğin kadar indir kaldır nafile. değiştirmek istemiyorum rengini ve ışık şiddetini seviyorum ama merceksiz pek bir anlamı yok gibi.
  7. Yaklaşık 5000 km yol yaptım herhangi bir sorun yok sayılır. sadece araç otomatik ve ayak frende beklerken çok düşük hızda ivmelenmek için hareket ettiğinde biraz ses yapıyor ama çok rahatsız edici sayılmaz. bsg marka f/p olarak fena değil.
  8. depoyu fulledikten sonra tamamen bitene kadar bekleyin ve hesabı ona göre yapın. keza lpg dolum ışıklarına pek güven olmaz. bendede aynı araç var ve boş simit tüp 36lt alıyor, şehir içinde 330km (11lt/100km), şehirler arası 400km (9lt/100km) yol yapıyor.
  9. Az önce bsg marka disk ve balata taktırdım, diskler 250₺, balatalar 65₺, işçilik 50₺. Sorun kalmadı, ne titreme var ne de ötme.
  10. Geçen sene ön balatalar bitince kale marka balata taktırmıştım. 2 ay önce ise aracım 100 km üzeri hızlarda frene basınca bariz bir şekilde titremeye başladı. Ayrıca ışıklarda hafif frene basarak yavaşlarken araç tut bırak tut bırak hissediyordum hem ayak hem k.ç tarafından. Dedim ki tornaya gideyim. Araç 110.000 km de, ki yüksek ihtimalle orjinal diskler. 20₺ torna, 50₺ sök tak masrafı vererek ayrıldım ama sonuç değişmedi. Sıkıntı halen mevcut ve Ankara-Maraş git gel yapacağım iki gün sonra. Kime sorsam ihmal etme diyecek ama cüzdan diyor ki ... Ayrıca bir kaç usta kale marka balata kullanma diski öldürüyor dedi anlam veremedim.
  11. 2008 Focus 1.6 Tit. Doğa Sigorta 555.03₺ Unico Kasko 868.55₺ (%15 hasarsızlık)
  12. Diğerlerini tanımam bile ancak Mondeo için üzüldüm. Bir focus sahibi olarak istediğim araç. Belki fiyatları düşer bu sayede bir nebze.
  13. Aracımı 2 sene önce 92 binde aldım şuan 115 binde çok şükür vukuatım olmadı. Ancak farklı zamanlarda 4 kere ekspertize girdi. 1.si sadece sol arka çamurluk el kadar lokal boyalı gerisi hatasız. 2.si sol arka kapı değişik sol ön kapı boyalı gerisi hatasız. 3.sü sağ ön çamurluk ve sol ön kapı boyalı gerisi hatasız. 4.sü sol arka kapı, tamponlar boyalı, sol arka çamurluk el kadar lokal boyalı gerisi hatasız. Hasar kaydı yok ama benden önceki sahibi hep servis bakımlı kullanmış. Yarın gideyim de bir bakayım kayıtlara ne yapmışlar.
  14. Aynı araç bende de var bendeki benzinli sizinki dizel mi bilmiyorum ama, P den veya diğerlerinden geçişlerde asla vuruntu yapmıyor. Baktırsanız iyi olur gibi.
  15. LED farlar var. Marşa basarken akım artık nasıl inişli çıkışlı geliyorsa farları bozuyor.
  16. Bence tam tersi daha elzem bir durum benim için. Akşamları marşa basmadan hep off konumuna alıp motoru çalıştırıyorum. Sonra auto konumuna çekiyorum. Keşke kontak yarım olduktan 15 sn sonra farlar devreye girse.
  17. Evet haklısınız, bende aracı bakımsız bırakmamaktan yanayım ama 90.000 km de değişim periyodu olan aracımda vaktiyle bende çok sordum soruşturdum. Hem maliyetin yüksek oluşu, hem işçilik kalitesinin çok önem arz etmesi, birazda "sorun yoksa dokunmayın" diyenlerin çok olması beni vazgeçirdi. Bakımı yaptırdığınızda bilgi paylaşırsanız çok sevinirim.
  18. Aynı sorun bende de vardı. Araç geri giderken frene bastığımda ses geliyordu ve cidden çok rahatsız ediciydi. Hatta çevredekiler dönüp bakıyordu ne oluyor diye. Arka balataları Kale marka yeni balatalarla değiştirince sorun gitmişti.
  19. Şanzıman ile ilgili bir sıkıntı mı var yoksa bakım için mi yağ sordunuz? Aynı araçtan bende de var o yüzden merak ettim. 110.000 km yi yeni devirdim ancak hiç şanzıman yağı değişmedi benim araçta.
  20. Konu kirliliği olmasın diye buraya yazmak istedim. Yazlık lastikleri taktırana kadar bir sorun yoktu. Denk mi geldi bilmiyorum ama takribi 80-120 km aralığında bir hızla gittiğimde frene basarsam direksiyon titremeye başlıyor. 70 ve altı, 130 ve üstü hızlarda frene bastığımda yapmıyor. Frene basmadığım sürece de sorun yok. Balatalarda 2000 km oldu, disklere de temiz dediler. Fikri olan var mı?
  21. Yaklaşık 20.000 km (2 yıl) önce BRC Seq32 LPG kiti taktırdım aracıma, bujileride orijinal fomoco kullandım. Buji ve lpg için bayağı bir araştırma yapmıştım. Seq32 kit, araç 3000 deviri geçince LPG ile birlikte belli bir oranda benzinde yakıyor. Sanırsam bu sayede lpgden kaynaklanan aşınmayı azaltıyor. Benzin pompası haricinde hiçbir sorun yaşamadım oda benden kaynaklı oldu depoda çok az benzinle dolaştığım için. Birde opetin lpgsi yağlı diyorlar başka firmalardan alıyorum. Kısacası, mk2'ler için LPG olsun olmasın orijinal buji tavsiye ederim.
  22. Açıklama kısmında itiraf... ? https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-sahibinden-otomatik-elantra-yeni-muayene-konforlu-534505598/detay
  23. Farazi aracımın çıkışına engel olacak şekilde park yapan bir aracı, kaskodan faydalanarak çekici çağırsam, iki sokak öteye çektirsem. Mümkün müdür ki? ?
  24. Şimdilik sadece bu kadar. Yolcu kapısında yaptıktan sonra bitecek inşallah.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.