Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Alper Okudur

Üye
  • Toplam İleti

    37
  • Katılım

  • Son ziyaret

Alper Okudur Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İzmir
  • Arabam:
    Focus III TDCI Titanium
  • Meslek:
    Hekim
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

891 profil görüntüleme

Alper Okudur's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

22

Toplam Beğeni

  1. evet normali de bu zaten, satın alan müşteri bunu bilmeli ve ona göre almalı. güle güle kullanın aracınızı ?
  2. lütfen ilk mesajdaki son fotoğraf olan bilirkişi raporunun 2. maddesini okur musunuz? olaydaki boya kalınlığının homojen olmadığı, yani fabrikasyon olarak tekrar boyanmadığını, onarım işlemi yapıldığını yazıyor. tavanın tamamı aynı kalınlıkta olsa dediğiniz doğru olabilir araç yeniden fabrikada tavanı boyanmış olabilir. ancak bilirkişi rapor bambaşka. --3 dakika sonra eklendi-- aracı aldıktan 2 yıl sonra satarken farkettim. ancak kanunda bu gizli ayıplı mal olarak geçiyor. yani eğer tüketicinin bakarak yada kullanırken farkedemeyeceği bir ayıpsa buna gizli ayıp deniyor ve normalde 2 yıl olan süre sınırı kalkıyor. --7 dakika sonra eklendi-- şöyle ki, zaten ben de bir yeri boyalı diye o araç çöpe atılsın yada yenisiyle değiştirilsin demiyorum. kanunlar da demiyor. sadece bu durum satış sırasında tüketiciye bildirilmek zorunda. ve belli bir oranda indirim yapılıp faturada bu indirimin sebebi belirtilmek zorunda(özürlü araç gibi) bu şekilde bir bilgilendirme ve indirim yapıldıktan sonra karar tüketiciye kalır. ister o aracı alır ister almaz. alırsa da sesini çıkarmaz. ama sen ben bunu iteleyeyim nasıl olsa uğraşan olmaz mantığıyla gidersen bu haksızlık olur. hele bide böyle büyük bir firma yapınca insanın güveni sarsılıyor.
  3. şöyle bir örnek vereyim, mesela bir hırsızı suç üstü yakladınız yada birkaç gün sonra çaldığı mallarla birlikte yakaladınız. ne yaparsınız? yada kanunlar gereği ne yapılır? sadece çaldığı malları geri verip elini kolunu sallaya sallaya gider mi? yada gitmesine izin verir misiniz? yoksa hem çaldığı malları alır hemde yaptığı bir suç olduğu için ceza mı verilir? bunlara cevap verseniz benim için yeterli olur.
  4. katılıyorum, hukuk ve ahlak olmayınca güçlü gücünün yettiğine oluyor --0 dakika sonra eklendi-- teşekkür ederim
  5. evet bende, mecburen hala kullanıyorum --1 dakika sonra eklendi-- evet yıpratıcı bir süreç, sizin adınıza sevindim. en azından çok uzamamış. geçmiş olsun
  6. 5 yıldır bırakmadım peşini, bundan sonra da bırakmam muhtemelen
  7. inşallah benim ve diğer benzer bütün davaların sonuçları bu şekilde olumlu olur, ama keşke hiç dava süreci bile başlamasa ve isimlerine yakışır şekilde davranıp müşterilerine yaptıkları bu ayıptan özür dileyerek dönseler.
  8. evet maalesef öyle, adelet sürecimizin bu kadar hantal ve açıklarla dolu olduğunu bildikleri için haksız olmalarına rağmen bu davranışa giriyorlar. Gerçekten çok acı bir olay, hem ford'un yaptıkları açısından hemde adalet sistemimizin yavaşlığı açısından. 5 yıldır peşini bırakmadım kazandığım davanın ama sırf belki bıkar da vazgeçerim diye işi yokuşa sürmeye devam ediyorlar. bakalım nasıl sonuçlanacak burdan da tekrar bilgilendirme yapıcam sonuca göre.
  9. Herkese merhaba, sizlere başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Ben kandırıldım siz dikkatli olun diye. 2012 yılında Aydın da bulunan Ford yetkili satıcısı olan Zafer Ford Plaza’dan SIFIR KM FORD FOCUS marka araç satın aldım. 2 yıl kullandıktan sonra aracımı büyütmek için satışa çıkardım ve satış anında yapılan ekspertizde aracımın tavanının boyalı olduğu ortaya çıktı. Sonrasında Zafer Ford Plaza’ya götürdüm ve onlar da durumu Ford Otosan’a bildirdi. Ancak gelen cevap “olur böyle şeyler, bizim boya kalitemiz bu kadar” oldu. Aracımın her yerinde boya kalınlığı 90-110 mikron olmasına rağmen tavanda arka taraflarına gittikce daha da artan boya kalınlığı 350 mikrona kadar ulaşıyordu. Bu durumda bana tüketici hakları mahkemesinin yolları göründü. 1 yıl süren mahkeme sonucunda aracın yenisiyle değiştirilmesi kararı çıktı. Ve Ford hala bu ayıbını telafi etmek yerine dosyayı temyize gönderdi. Birkaç yıl da böyle geçti ve Yargıtay kararı onadı hiçbir değişikli yapmadan. Buna rağmen Ford her karara, her adıma itiraz etti ve etmeye devam ediyor. Amaçları kişiyi bezdirmek ve davadan vazgeçmesini sağlamak. Yaklaşık 5 yıldır devam eden yasal sürece rağmen Ford Otosan hala yaptığı yanlıştan dönmedi. Bende normalde herkesin güvendiği bir firma olan Koç Holding’e bağlı olan Ford Otosana güvendim ve SIFIR KM araç alırken ekspertiz yaptırmadım ve mağdur oldum. Siz siz olun Ford Otosana kesinlikle güvenmeyin. İlla ki bu marka bir araç alacaksanız da iki kez düşünüp sonrasında da almaya karar verirseniz ekspertiz yaptırmayı unutmayın. Sağlıcakla kalın.
  10. yani 91 km/h hızla yakalansam yarıyamı düşecekti ceza? şimdi daha da fena oldum
  11. İndirimli olarak ödeyeyim bari. 320 lira gerçekten çok geldi. aslında şehirler arası yollarda hep dikkat ediyorum sınırlara ama çevreyolunda dikkat edemedim pek Siz siz olun dikkat edin arkadaşlar çok fena oturuyo insanın içine..
  12. Arkadaşlar bugün karşıyakada 93 km/h hızla radara yakalandım sınır 70 km/h olan bi yoldu. 319 lira cezayı yedim. 200 km/h hızlardan bahsederken bu hızla yakalanmak içime oturdu. Sanırım erken ödeyince bir miktar indirim oluyormuş bunun oranı nedir bilen varmı acaba?
  13. Ben de aracı aldığımdan beri kullanıyorum navigasyon cihazını ve herhangibir sorunla karşılaşmadım. Sabitlemedim ama, vantuzuyla tutturdum. Sadece bir kere pııtttt diye düştü o kadar
  14. Paylaşımınız için teşekkürler. eğer kaldıysa ben de almak isterim.. [email protected]
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.