Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Liderlik Tablosu

Popüler İçerikler

19-10-2016 tarihinde, İletiler içinde en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor

  1. Yaşını almış (5 yıl+) diyelim araçlara fabrika çıkışında kullanılan XLC gibi http://www.fmy.com.tr/urun/fmy-super-plus-xlc/17.aspx -40'lık (kırmızı) antifriz konursa su eksiltmesi yaşanır. ... neden? Yaşını almış araç garanti dışı kalmıştır, o aracın sahibi büyük ihtimal ile "daha ucuza hallederim,ne gerek var y.servise gitmeye?" mantığı ile kuZusunu sanayi ustalarına emanet etmiştir. Malum ... antifriz beleş değil, o usta'da servis faturasını şişirmek istemez ... bu da söz konusu araca bir kere daha (sahibi ısrar etmedikçe) antifriz konmayacak demektir. İyi de antifriz sadece aracın soğutma suyu donmasın diye konmuyor ki ... Anti-korozif etkisi var, kireçlenme engelleme etkisi var ... var oğlu var. Hortumların içi dolmaya başlıyor, sızdırmazlık contaları esnekliğini kaybediyor (kireçlenme) , termostat ölüyor, devir daim taşlaşıyor ... ... sonra araca yeniden antfriz konuyor. Ne oluyor? Antifriz bir anlamda "lavabo aç!" etkisi gösteriyor. Kireçlenmeyi çözüyor (kimi zaman alakasız yerlerin mesela üst kapak soğutma kanallarının tıkanmasına bile neden oluyor) zaten bir sıkımlık canı kalmış contayı, hortum bağlantısını eritiyor. Burada suç kimde? Araca antifriz koyanda mı? Tabi ki hayır ... yapılması gereken (görece sıcak bir yerde yaşansa dahi) zaten bu. ... kimi zaman bu sıkıntı kendi kendine geçiyor. Antifrizin söktüğü kireç tabakası gidip sızıntı yapan yeri tıkıyor, bazen termostat veya devir daim ölüyor ya da contaları sızdırmaya başlıyor. En iyisi ne peki? ...sistemden antifiriz'i çıkarmak artık işe yaramaz ... ne yapmak lazım? Aslında basit... Su eklemeye devam ve kaçağın nereden/nerelerden kaynaklandığını görmek adına uyanık/gözlemci olmak. Olası noktalar : Termostat yuvası/blok bağlantısı - Devirdaim gövdesi - Termostat hortumu alt (radyatör) bağlantı kelepçesi civarı - Genleşme kabı altı - Kalorifer sıcak su girişi. Önemli mi? ... hiç ilgi göstermezseniz evet ... su ekler ve takip ederseniz ... hayır. Kapak contası yanmış diyen usta doğru mu söylemiş ... ... hayır, saçmalamış. Diğer usta (sızıntı olabilir diyen) doğru mu söylemiş? ... evet, onun yorumuna katılıyorum. Son not : Neden milletim aracın sağ arka çamurluğundaki boya kalınlığına bakıyor da (gelin mi alacaksın? ...yok mu başka işin) aracın esas sıkıntı yaratabilecek, sahibini yolda bırakabilecek mekanik kısmına hala ilgi göstermiyor ... anlamıyorum. (sözüm genele, kimse üzerine alınmasın)
    5 puan
  2. 4 puan
  3. Bu da teslim öncesi son kare
    3 puan
  4. Piyasada Castrol Magnatec A5 olarak 4L'si 80 TL'ye satılan yağı 205 TL'ye satmak ne demek? Kaldı ki varil FMY olmadığı ne malum? Lifecard ile %5 indirim de ayrıca komik, 23 TL, şaka gibi. Bu şartlarda ben de kendi yağını kendin götür kampanyası başlatırım.
    3 puan
  5. Arkadaşlar eğer aceleniz yoksa bukadar para vermeyin derim. Aliexpreste daha uyguna var ve modifiyeli. ELM327 USB V1.5 için modifiye Ford ELMconfig CH340 25K80 çip HS-CAN/MS-CAN Forscan OBD2 http://s.aliexpress.com/bYzUZ3Aj (from AliExpress Android)
    2 puan
  6. O üzerindeki düğme açma kapama düğmesi değil modüllerin iletişimini sağlayan hs ve ms can veri yollarının anahtarı (switch). Modifiye edilebilir olmasından kasıt da bu switchi bu elm ye ekleyebilirsiniz demek. Evet araç hata kodlarını silebilir ve diğer değişiklikleri yapabilirsiniz.
    2 puan
  7. Bu başlığa hiç yazmadığımı fark ettim. SUV'lardan hoşlanmıyorum, muhtemelen ondan itici gelmiştir. Şu kadarını yazayım 1.6 ton araca 1.5L dizel veya benzinli 120/125 PS motor koyasrsanız, bolca bağırı ve gitmez, bu 1.5EB 182 PS'te bile çok değişmez. Kalıbının arabası olmaz yani. Bu durumla barışık insanlar kullansınlar öncelikle, yoksa hayal kırıklığı olur. Deneyimlere göre mesela Almanya koşullarında trafiğe rahat karışmak için baz motor ancak 2.0L 150 PS dizeldir, o da ancak idare eder otoyollar nedeniyle. Tabii tercihler farklı olabilir. Büyük ama güçsüzü, gösterişli ama çelimsizi kabul edenler çıkabilir. Ama "ceviz" motor gitmez demesem de bunu zor taşır derim. Kahrolsun vergi dilimleri...
    2 puan
  8. O zaman modüle bağlantı+elm ayarı yeterli
    2 puan
  9. Modül var zaten, mevcut modülde pinleri varsa (ki kablo varsa demekki pinleri de var), modülü değiştirmeye gerek yok görünüyor.
    2 puan
  10. Dayı ne gerek var ısıtmaya, 4 teker bir direksiyon yeter yahu
    2 puan
  11. Nedir bu 888 sevdası arkadaş
    2 puan
  12. Hahaha nasılda özledim o dünyanın en güzel kahvesini var ya, galon galon içerim ne veriiiim abime Sir, bu kuga ne zaman düşer dükkana? 2017'yi devirmeden gelir mi test aracı?
    2 puan
  13. Aramızda kalsın ; hiç işi düşmeyecekmiş gibi konuşanları ekstra seviyorum. Köpekbalığı vejeteryan olur mu?
    2 puan
  14. Param olsa sırf uğraşmak için plaka çıkarmadan sıfır araba alıp parçalayıp parçaylayıp satarım. Tüküreyim öyle yedek parça fiyatına. Hem milleti düdükleyip hemde müşterilerimizin mutlu olmasını önemsiyoruz diye laflar söylüyorlar ya birde ifrit oluyorum.
    2 puan
  15. Murat Bey, detaylı bilgi için teşekkürler. söylediğiniz gibi test ettim 45 saniye sonra kitliyor. çok teşekkürler. --2 minutes later eklendi-- Bu arada ELM temin edemeyen ve istanbul'da 4.levent veya bahçeşehirde ikamet eden arkadaşlar var ise araçlarında özellikleri açmaya yardımcı olabilirim. iyi akşamlar
    1 puan
  16. Eğer yapamam ya da uğraşmam derseniz modifiyeli bir elm almak elbette daha mantıklı ama Yahya'nın dediği gibi çok daha uygun fiyatlara var.
    1 puan
  17. An itibarıyla Skoda Octavia'da 1.2 tsi satışını kaldırmış ve sadece 1.0 tsi satmaya başlamış görünüyor ve fiyatlarda ufak bir artışta olmuş, Ford elindeki güzelim 1.0 EB motorun satışını yıllar önce yapmaya başlamış ve üst üste ödüller kazanmış ve maça geçin 1-0'ı belki de 3-0 önde başlamış olmasına rağmen reklamını yapamaması galerilerde 1.0 tutmadı size 1.6 verelim biz denmesi ayrıca Türkiye de yağ konusunda serviste tekelcilik yapmış olması soğutma suyundan çıkan hortumun ilk başlarda üretim hatalı olması (kullananlar daha iyi biliyor bunları tabi) gibi sebeplerle 3-0 önde başladığı bu maçı 1.0 tsi karşısında zamanla kaybederse şaşırır mıyım ? Tabi ki de hayır Aslında şu an Ford'un ne kaybettiğinden ziyade kendi aracımla ben bu Octavia karşısında ne kaybedeceğim diye düşünüyorum bakalım 1.0 tsi ne kadar başarılı olacak bekliyoruz...
    1 puan
  18. Dağıtıp toplamayı sağlam yerde öğrendi adam.
    1 puan
  19. Mk3'ün tüm ayna camları bunlar abi. Yani bizim durumda sinyalli, katlanır, ısıtmalı ve ledli, kör nokta uyarısı yok. Diğerlerine de aşağıdan bakabilirsin.
    1 puan
  20. Cihazı saticiya geri yolladm... Fark vererek baska cihaz yolliycak simdi bana. Istanbul da bahcelievlerdeyim ya yakın olsaydm gelirdim
    1 puan
  21. Kaan bey çok teşekkür ediyorum. Detaylı ve ilgili yanıtınız içimi rahatlattı doğrusu. Ben arabasına titiz birisiyim. Evham yapıyorum 2 gündür. Conta yanması olsa araba zaten çekişten düşer, yağı suya karıştırır, suyu da yağa karıştırır, hararet yapar değil mi? Bu belirtiler yok. Sadece sabah ilk çalıştırmada rölantide biraz beyaz duman atıyor o da havalar soğuduğu için attığı su buharı sanırım. Hararet göstergesi şehir içi kullanımda bile 83 dereceyi geçmiyor. En iyisi suyu gözlemleyip devam etmek galiba. Tekrar teşekkür ederim.
    1 puan
  22. Haydaa benim arabada gümbürtüye gitti Daha yeni göstergem olmuş ne satması abi, hem Semih abinin araba 1 gün çalışsa 3 gün garajda sökülüyor, ne ara bineceğiz
    1 puan
  23. Zaten elm den açılınca arkayla beraber ısınıyor. Elm den aktif etmek yetiyor modüle gerek yok ısıtma için. Ben camı hatırlamıyorum. Ortasında plastikle braberbi şeyler vardı diye hatırlıyorum ama emin değilim. --0 dakika sonra eklendi-- Trend deyip geçme içinden TİT X çıkıyor.. Bknz. Örnek benim araba
    1 puan
  24. Bugüne kadar 3 farklı dizel focus 3 aracım oldu.(115ps hepsi) Ikisi sizin dediğiniz gibi vites bir üst vitese geçerken 2-3sn bekliyordu özellikle 3ten 4e geçerken.Ama ilk sahibi olduğum focus3 te böyle birsey yoktu hiç duraksama olmuyordu...Yalnız diğer duraksama olan focus3 lerimin vites geçişleri daha yumuşak ve daha iyiydi.
    1 puan
  25. Hocam bu bilgiyi ancak sızıncı şeylerle bilirsek bilebiliriz. Elde kalan mal ile orantılıdır kampanya. Her sene aynı şartlar olacak diye bir şart yok. Son 2 aydır zaten kampanya mevcut. 2017 yılında, 2016 modellerde (kaldıysa) indirim olur ama o kesin.
    1 puan
  26. Bu hesaba bakılacak olursa adamlar Amerika da bu telefonu ucuza bile satıyorlar. 292 dolar maliyet hesaplamış ama içerisinde ar-ge masrafları yok, çalışan o kadar kişinin maaşı yok, tesisin eskime ve enerji tüketim maliyeti yok, reklam maliyeti yok, ücretsiz yapılacak olan değişim onarım vb maliyet yok..... Bunlara rağmen parça maliyeti doğru hesaplandıysa tabi, satış fiyatının yarısı dediklerimi de dahil edip gerisini siz düşünün. Güzel ülkemde çiftçiden 50 kuruşa alınan domatesin kilosunu 5 liradan satanlar var.
    1 puan
  27. artık ders olmuştur, taş muhabbeti yapmazsınız diyordum ama yok... can çıkmadan huy çıkmıyor
    1 puan
  28. 2004-2005 gibi tartıştığımız hatırlıyorum. Ghia koltuk kılfı alsak taksak bizim kolekşına dedik, o zaman bi oha çekmiştik fiyatı görünce Yani bu hep böyle, koltuk kılıfı hep çok aşırı pahalı. Sonucu bu, nedenini ben de bilmiyorum. Otosanın 300'e sattığı bir şeyi servis 500'e satmazki. Genelde %20-25 civarı kar koyarlar. Çok zorlarsan sana %20 indirim yaparlar, ama yine de kar ederler (ayrı otosan indirimleri de oluyor)
    1 puan
  29. Ankara ya gelirsen döner ya da karadeniz pidesi abi. Ama içinden taş çıkar mı bilmem
    1 puan
  30. Benim serviste gördüğüm varillerin hepsi Castrol'du ama içlerinde ne var bilemeyiz tabi. Servis çalışanı varil'den eski Castrol yağ bidonuna dolduruyor, ordan da arabaya dolduruyordu.
    1 puan
  31. Bak bi örnek vereyim, mesela ön koltuğun sadece oturduğun kısmının kılıfı yani koltuğun tamamı değil sadece dış yüzeyi 5bin+ TL Ha nerden biliyorsun bunu dersen, benim eski perte çıkan arabanın expere gönderilen teklif parça listesinde gördüm. Bak tekrar ediyorum motor değil, turbo değil, kılıf! Kılıf la bildiğin kılıf! Ne kadar değerli Ford/Otosanın gözünde onlar epey bi değerli. Şöyle düşün benim arabanın motoru otosanda 30bin! TL, ama koltuklar motordan daha pahalı. Ford'a bir! Otosana iki! --0 dakika sonra eklendi-- Not: Sırt tarafı değil ha, sadece totonun değdiği kısım.
    1 puan
  32. Ford şu abartı saçma Vignale vs tadında modelleri hariç ne zaman koltuk yapabilmiş ki şimdi yapsın. --0 dakika sonra eklendi-- Çünkü sorsan dünyanın en zor işi koltuk yapmak...
    1 puan
  33. Eski ekran nasıldı hatırlamıyorum. Bu ilk taktığım hali, güncellemeler sonrası bluetooth simgesi varmı hatırlamıyorum ama pil ve çekim gücü var. syncle alakası yok.
    1 puan
  34. Cem Bey yanıtlarıniz için tekrar çok teşekkür ederim. Takozu fazla uzatmaya bırakmakmadan bugün orjinalini ford parçası satan bir arkadaşımdan 200 TL ye alıp 40 TL ye 20 dk. da montajını yaptırdım. Üzerinden çıkan takoz enkazdı ve neredeyse işlevsiz bir durumdaydı. Sonuç olarak titresimler özellikle de direksiyondakiler ortadan kalktı.
    1 puan
  35. Benimki kafa sallamaktan değiştiğinde kupkuru idi. Bu nedenle yağlı bir sistem olmadığını düşünmüştüm, yanılmışım. Ne güzel ki öğrenmenin yaşı yok. Buna Ford da uysa da habire patlayan abuk bir motor takozu kullanmasa... Sökün bakın, ciddi kirliyse değiştirin, değilse kalsın. Farklı yağlarla DPF yükünü düşürmek mümkün olsa da belli ki Ford rejenerasyon sisemine güveniyor ve yağ konusunda bu nedenle bir ayırıma gitmiyor, yani hayır özel bir mesaj aramanıza gerek yok. Bu kadar belirsiz bir tanımlama zaten ancak Otosan'a yakışır. Sehven yazılan 4 yıl bir sonraki baskıda kaldıracaklar. Ben 9 yılı baz alıyorum. Nokta...
    1 puan
  36. ilk resimdeki spor paket veya ST line herhalde etek metek var. ortalardaki mavi son kullanıcı versiyonu. Oralar çorba olmuş. Gözüm kamaştı bakarken.. VW ürünlerinden daha az heyecan verici , geleneksel ... Hep aynı şeyleri görmekten bıktık artık Ford.. Sadece yeni ızgara biraz alımlı o da geç kaldı. Hyundai Tuscon cılkını çıkarttı kaslı maço görünümün. Herkes çok heyecanlanmış ama beğenmeyen bir benim herhalde..Hele 130 falan deniyor, 130 nedir Allah aşkına ? Herhangi C türevi focusa o para verilir mi yavv. Bir yol tutuşu eyi diyorduk o da eyi ve önemli değilmiş ... Gidin VW skoda falan alın.. active info display yeter. Buna 130 vereceğime ranger dizel otomatik alırım arkayı kaparım oooohh misss..
    1 puan
  37. Çok hoş olmuş. Edgenin 1 boy küçüğü olmuş. Murat abi senden bi atraksiyon bekliyoruz artık
    1 puan
  38. Ayrım olsun diye değil Ozan'ın söylediği nedenden dolayı.
    1 puan
  39. şu an dönüşlerde ses yapana kadar kullanmaya devam edeceğim.çünkü ustam bana üzerindekiler bu haliyle yan sanayi akslardan iyidir demişti.onun için değiştirdiğimde orjinal takarım demiştim. ama yaptırırsam bu sayfaya fotolarını yüklerim ayrıca mailde atarım .iyi günler
    1 puan
  40. Hocam o bahsettiğin ses bende vites boşta olduğunda debriyajı tam kavrama noktasında tutunca geliyor. Ama vitesteyken öyle bir ses olmuyor. Ama nedenini merak ettim. Takipteyim.
    1 puan
  41. elm327 cihazının driverını yüklemekte sıkıntı yaşayan arkadaşlara yardımcı olacaktır. http://www.totalcardiagnostics.com/support/Knowledgebase/Article/View/1/0/how-to-install-elm327-usb-cable-on-windows-and-obd2-software
    1 puan
  42. Valla helal olsun ne diyim. En boşundan dacia duster alsam, land rover yaparmıyız Ozan
    1 puan
  43. Aynen bu aslında çok basit bir sistem..Direk tamamında aktif edilmeliydi.. edit: Biri indirsin ozan'ın lastiği
    1 puan
This leaderboard is set to Istanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.