Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Volkan Bozkaya

Üye
  • Toplam İleti

    24
  • Katılım

  • Son ziyaret

Volkan Bozkaya Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    MANİSA
  • Arabam:
    '12 Focus TDCİ Titanium
  • Meslek:
    Öğretmen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Volkan Bozkaya's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

10

Toplam Beğeni

  1. Ford C-Max modelinin geleceğine ilişkin bazı güncel haberler daha, artık bu gelişmeler spekülatif olmaktan çıktı sanırım. Ek olarak forumda da bu konuda güncel bir bilgi akışı bulunmuyor. Başlığa tek güncel haber atan benim. Konuya dönecek olursak 2015 yılında makyajlanan güncel kasanın üzerine yeni bir yani 3. nesline ilişkin bir bilgi yok. Focus' un 4. neslinden sonra Kuga dahi yenilendi. https://carmedya.com/ford-c-max-ailesinin-uretimi-durduruluyor/ https://www.haberler.com/ford-c-max-ailesinin-uretimi-durduruluyor-11903558-haberi/ https://www.yenimodelarabalar.com/ford-c-max-uretimi-durdu-37008.html https://www.sabah.com.tr/galeri/otomobil/bu-araclara-elveda-diyoruz-uretimi-durduruluyor/3 https://www.yenimodelarabalar.com/ford-c-max-sahipleri-dikkat-artik-uretilmeyecek-36071.html
  2. Arkadaşlar Ford C-Max modelinin geleceğine ilişkin bazı güncel haberler... https://tr.motor1.com/news/260412/ford-uretim-durdurma-avrupa https://tr.motor1.com/news/296838/ford-c-max-uretim https://tr.motor1.com/news/228578/ford-uretimi-bitecek-modelleri-aciklayacak https://www.yenimodelarabalar.com/ford-c-max-ve-mondeo-modellerini-sonlandirabilir-34827.html
  3. Arkadaşlar dikkatimi çekti ForumDH'de güncel bir başlıkta Ford TR'nin yani sanırım Ford OTOSAN kastediliyor özellikle TDCİ üniteler için yanlış yağ önerdiği ile ilgili bir başlık var. Paylaşımlarına katılmasam da özet olarak şunu diyorlar; "Ford TR'nin Dizel Partikül Filitresine sahip Euro 5 ve 6 motorlarda WSS-M2C913-D standardına sahip bir yağ kullandırıyor. Bunun büyük bir hata olduğunu DPF'li olan bu Euro 5 ve 6 TDCİ ünitelerde mutlaka C sınıfı bir yağ kullanılması gerektiğinden" bahsediyorlar. Hatta bu konuda araç kullanma kılavuzunun ve yetkili servislerinin, e-maillerine yanıt veren Ford TR' nin hatalı olduğunu söylüyorlar. Linkini vereceğim başlıktaki görüşlere katılmamakla beraber konuyu sizlerin görüşlerine sunmak istedim. İlgili Başlık Linki : https://forum.donanimhaber.com/partikul-filtresi--129106537
  4. Yağlı sol motor takozundan bahsediyorsunuz değil mi Mehmet Bey ? --11 dakika sonra eklendi-- Dediğiniz gibi Cem bey Ford Periyodik Bakım Cetvelindeki "Ek Bakım 3 (Standart Bakım'a ek olarak)-(135,000 km / 4 yıl / 9 yıl hangisi önce dolarsa)" ibaresindeki 4/9 yıl konusunda bende anlam verebilmiş değilim. Bende bu arada ne olur ne olmaz diye yetkili servise aracımın belki triger kayışı değişmiştir diye sorgulattım. Ancak değişim yapılmamış. Servis 4-5 yıl veya 90.000 Km de değişmesi lazım dedi ve 1.500 TL fiyat verdi Life Kart varsa % 25 indirim varmış. Açıkçası forumda bu konu bolca tartışılmış. Birebir olmasa da yakın bir örnek, kardeşim 2009 yılında 0 aldığı ve şuanda 130.000 Km getirdiği CRDİ dizel aracının V kayışını dün yeniledi. Yani kayış değişim periyodunu geçmesine rağmen kopmadı. Bende sizin fikrinize katılarak şuanda bence oldukça sağlam durumda olduğunu tahmin ettiğim triger kayışını bekleteceğim. Hele bir 6. ılı tamamlasın 7. yıl dolaylarına gelsin o zaman devir daim pompası, soğutma sıvısı, V kayışı ve gergi rulmanı ile birlikte yenileriz. Ayrıca cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
  5. Cem Bey tekrar Merhaba. Hatırlarsanız motor yağları konusunda açılan farklı bir başlıkta yağ konusunda fikirlerinizi almıştım. Bugün aracımın yağ/filitre ve klima bakımını yaptırdım. Yedek parçaların tümü orijinal yağ olarak da Castrol Magnatec Start-Stop 5W-30 A5 tercih ettim. İşlemi Ford yetkili servisinden yeni ayrılmış 2 mekanik ustasının dükkanında yaptırdım. İşçiliklerinden gayet memnun kaldım. Ancak ustanın biri ve diğeri çelişkili bilgiler veriyor. Örneğin biri periyodik bakım aralığını 15.000 km de yaptır derken diğeri 10.000 km de yaptır diyor. Biri triger değişim zamanı gelmiş değiştirmen lazım derken diğer daha gerek yok bir süre daha kullanabilirsin diyor. Yukarıda da önceki paylaşımlarınızdan alıntı yaptım. 15.000 Km den önce aracı bakıma sokmak psikolojik olarak rahatlık sağlar ama masraf + kayda değer bir ömür artışı sağlamaz demişsiniz. Ben 10.000 Km ile 15.000 Km aralığında bütçemin ve zamanımı uygun oldu bir zaman bakım yaptırmayı sizinde görüşünüz doğrultusunda düşünüyorum. Örneğin 12.000 Km olabilir veya 13.000 km gibi. Ancak triger konusu biraz daha hassas. Aracım 2012 model ama Ford Etis'den kontrol ettiğimde aracımın imal Tarihi 16.08.2011 olarak görünüyor. Yani bugün 25.03.2017 itibariyle 5 Yıl 7 Ay olmuş. Sizde yukarıda triger kayışı için 6-8 yıl aralığı değişim için uygun demişsiniz. Bu arada aracımın km si 52.000 Km. Bende triger için acale etmeyip bir süre daha bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. Örneğin 1 yıl sonra 2018 yılında değiştirebilirim. Sizin bu konuda fikirlerinizi almak isterim.
  6. Verdiğiniz yanıtın yanı sıra, ilgi ve alakanız için de çok teşekkür ederim. Biraz titizlendiğim doğrudur Cem Bey ancak sizlerden bir şeyler öğrenmekte istiyorum ve bu yüzden biraz detaya iniyorum. Sayenizde birçok şey öğreniyoruz. Zeytin yağı konusunda pek titiz değilim markası güven versin fiyatı iyi olsun alıyorum
  7. Son bir soru daha, Sülfatlanmış kül,ağırlık % olarak 2 adet yağ... Mobil süper 3000 x1 fe 5w30 0,8 (WSSM2C913 D standarıdını karşılıyor) Castrol magnatec 5w30 a5 1,24 (WSSM2C913 D standarıdını karşılıyor) Bu aradaki Sülfatlanmış kül,ağırlık oranı DPF açısında dikkate alınmaya değecek bir fark mıdır? Eğer DPF sağlığı açısından faydalıysa -ki aracımı çoğunlukla şehir içinde kullanıyorum- Mobil'i yine WSSM2C913 D standarıdını da karşıladığından ötürü tercih edebilirim. Ek olarak Mobil' in bu yağı Castrol' e göre 20 TL gibi daha ucuz:) --55 dakika sonra eklendi-- Cem Bey sizin tercihiniz ne olurdu ? 1. Castrol magnatec 5w30 a5 1,24 (WSSM2C913 D standarıdını karşılıyor) 2. Mobil süper 3000 x1 fe 5w30 0,8 (WSSM2C913 D standarıdını karşılıyor)
  8. Arkadaşlar bu hafta sonu 2012 model Ford Focus 1.6 TDCİ (DPF'li Euro V motor) aracıma sizlerin alternatif bir tavsiyesiz olmazsa WSS-M2C913-D standardını karşılayan Castrol MAGNATEC Stop-Start 5W-30 A5 motor yağı almayı düşünüyorum. Aracımda DPF olmasına rağmen Ford'un WSS-M2C913-D standardını karşılaması vesilesi ile bu yağı tercih ediyorum. Zaten bu konuda bu başlıkta etraflıca tartışılmış. Bakımı yapacak ustamda Opet Fullmax 5W-30 tavsiye ediyor. Sizler ne dersiniz ?
  9. Aynen öyle olmuş. Bagaj kapağına giden kablo demetindeki şase kablosu neredeyse kopmus durumdaymış. kobloyu onardik. Sorun çözülmüş oldu. Cevplar için teşekkürler arkadaşlar..
  10. Arkadaşlar 2012 Titanium TDCI Sedan aracım var. Şöyle bir sorunum var. Bagaj kapağını yarımdan az araladığımda/açtığımda bagaj iç aydınlatması yanıyor. Ancak kapağı tam açtığımda bagaj kapağındaki beyaz led plaka aydinlatmasi ile beraber bagaj iç aydınlatma lambasıda sönüyor. Tam tersi bagajı kapatirkende kapağin kapanmasina yaridan az kala ikiside tekrar yaniyor. Yani bagaj iç aydınlatma ve plala lambasi birlikte yanıp birlikte sönüyor. Ben bagaj kapağı tam açikken bagaj iç aydinlatmasinin surekli yanmasini istiyorum. Bagaj plaka aydinlatması sönsede olur. Bunun bir ayarımı var arkadaşlar ? Yardımcı olabilir misiniz ?
  11. 06.10.2016 tarihinde 183.000 Km deki 2005 Model Ford Focus C-Max 1.6 TDCİ Ghia (Aytozu Gri) aracımı İzmir'deki yetkili bir Ford Bayine 31.000 TL'ye takasa vererek yine aynı bayiden 2. el olarak 56.000 TL ye 2012 model 46.750 Km de Ford Focus III 1.6 TDCİ Titanium+OP Lunar Sky (Kahverengi) Sedan araç aldım.
  12. Esasen haklısınız shellsmart kartım var. Suradan https://www.shellsmart.com/smart/collect_points?site=tr-tr baktığımda gördüm ki FuelSave 1,5 Puan V-Power Nito+ Dizel 3 puan veriyor. Buna dikkat etmemiştir. Teşekkür ederim o halde V-Power Nito+ Dizele devam:)
  13. Arkadaşlar yakıt konusunda bir sorum olacak. Hemen hemen tüm firmalarda 2 tür mazot var ve biri diğerinden 2 kuruş daha pahallı. Örnek verecek olursak Shell için FullSave Dizel ve V-Power+ gibi PO için Vmax ve Prodizel gibi. Şimdi bu yakıtların tümü Eurodizel ve en590 Standardını bildiğim kadarıyla karşılıyor. Ben önceki aracımda (2005 TDCİ C-MAX) genelde FullSave ve Vmax kullandım. Şimdiki aracım için (Focus MK3 TDCİ) Shell'den bir defa FullSave bir defada V-Power+ aldım. Ben net bir fark hissetmesem de sanki FullSave biraz daha uzun menzil sunuyor gibi geldi. Bu aracımda (Focus MK3 TDCİ) Shell FullSave kullansam olur mu ? Bazı arkadaşlar bu yakıtın kamyon dizeli olduğunu ifade ediyor:) ve genelde pompacılara da Eurodizel dediğince eli pahallı olana gidiyor. Diğer yani 2 kuruş ucuz olanı vermekte nazlanıyorlar. Ben Shell FullSave Dizel kullanmak istiyorum. Ne dersiniz ?
  14. Volkan Bozkaya

    teyp kodu

    Doğrusu Focus MK3'te ses sisteminin kodunun olmaması harika bir haber. Zira araçta böyle bir kod aramıştım ve bulamamıştım.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.