Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Aşkın K.

Üye
  • Toplam İleti

    191
  • Katılım

  • Son ziyaret

Aşkın K. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    15Focus Titanium 1.5 TDCi
  • Meslek:
    Elektronik Müh
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.547 profil görüntüleme

Aşkın K.'s Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well

Recent Badges

117

Toplam Beğeni

  1. Sadece fikir olsun diye söylüyorum, akü değişimi sonrası start stop bende de çalışmadı 3-5 gün acele etmedim sonrasında halen düzelmediği için nette biraz araştırdım (şuan tuşları hatırlamıyorum ama kolayca sizde bulabilirsiniz) akü resetleme yaptım. Yani bende ki olay şu şekilde olmuş; 1-Eski aküm azaldığında araç akü akım gerilim değerlerini takip ediyor ve eski akünün son zamanlarında start stop u iptal ediyor. 2-Yeni akü taktırdığım zaman ise aracın bazı özellikleri bunu algıladı ancak start stop için manuel reset ile tanımlamak gerekti ( daha üst sekment araçlarda PC ve program ile tanımlama isteyen bile var). 3- Resetleme sonrası tahmini 30 dk sonra start stop bende tekrar aktif oldu.
  2. Herkese merhaba youtube üzerinde "FORD SYNC 2 Ekrana Mirrorlink ve Video Player Yükleme İşlemi" başlıklı bir video var , android telefonlar için deneyen oldu mu acaba?
  3. Eşimde android ben de ios var, yoksa ikisiyle de mi oluyor ? yemin ederim İsviçre çakısı gibisin ?
  4. @Semih O. merhabalar, konuyu hortlatmış olacağım belki ama ekran yansıtma veya Mirror link konusunda bir gelişme oldu mu acaba?
  5. Cumartesi günü Başer Otoya ve kasko ile anlaşmalı özel servise gittim. Kasko kullanmadan kendim ödemek istiyorum maliyet analizi yapar mısınız dedim. Boya için ikiside yaklaşık 500-600TL rakam çıkarttılar. Ayna için ise ısararla kapak cam hariç diğer aksamın değişmesi gerektiği ve fiyatının 1000-1100 TL civarında olacağını belirttiler. Israrla motor aydınlatma ve bütün fonksiyonların sağlam olduğunu resimdeki kapaktaki sabitlemeler de kopma olduğunu belirttim ama takım olarak satıldığını söylediler. internette tek başına bu parça satılıyor (yaklaşık 50 TL) ben temin etsem size işçilik ödesem, sonuçta milli servet neden komple parça değişip geriye kalanı çöpe gitsin dediğimde, orayı söküp ayırmanın çooook zor olduğunu sökülse bile sonradan toplayamayabileceklerini söylediler. Bu duruma çok sinirlendim, sorunu biliyorum gerekirse komple değişecek parçayı da buldum ancak daha önce yapmadığım için nasıl değişeceğini bilmiyorum ve konu ile alakalı birimler ile yapılamaza getirmeye çalışıyor olayı. Aklıma @Serkan Karakoca geldi olayı anlattım bana usta lazım bilmiyorum bulamıyorum diyerek ve sağ olsun her zaman yaptığı gibi yardımcı oldu. Şaşmazda Çiğdem Fiber'e yönlendirdi Yasin ustayı bul demişti ancak yoktu fakat abisi adem usta da yardımcı oldu ve resimdeki parçalı sökmesi 5 dk sürmedi. Aldı kopan 3 adet sabitlemeyi yerine yapıştırdı tekrar 5 dk dan kısa bir sürede yerine taktı. Maliyet 50TL ve eline sağlık ustam, hepsi bu kadarmış. Bir sonraki müsait olduğumda göçük ve boya işini araştıracam, planım 500 TL altı ise cepten üstü ise kaskodan yaptırmak olacak. Her ne kadar hasarsızlık korumam olsa da kademem değişmese bile formüllerden dolayı poliçede seneye bir miktar oynama olacağını öğrendim sigortacımdan.
  6. Arakadaşlar merhaba, eşim otoparktan çıkarken aracın sol ön çamurluğu parktaki kolona sürtmüş. Birde ayna takılmış, ayna motorları aydınlatma dış kapak sağlam sadece ayna içerisindeki plastik aksam sabitlemelerinden birisi kırılmış galiba hafif bir hareket var. Yarın müsait olmadığımızdan araca cumartesi yetkli servise götürecem onarım mı değişim mi be diyorlar bakacam. Değişim derlerse bir tane de özel servis bulup göstermem gerekecek sanırım. Resimlere göre fikriniz ve Ankara için servis tavsiyeniz olursa lütfen belirtiniz.
  7. Cem Bey, balataları nereden temin ettiniz acaba, ben 2 hafta önce 2015 focus motorcraft ön balataları 190 TL ye aldım ER-OTO dan. Sizin ki 2014 focusa kadar yazıyor ama 2015 in fiyatının da sizin aldığınız yerde yine 150 TL ye yakın fiyattır diye düşünüyorum.
  8. Ben kendim değiştirecektim ön kısa far ampulü , yaz başındaki bakım sırasında onlar habersiz değiştirmişler, ücret karşılığında! Uyardım bir daha habersiz işlem yapılmaması için.
  9. Serviste balatalar için motorcraft 460+115 işçilik (ciddi indirim yaparlarmış! bu fiyattan inse ne olur) verdikleri için ve garantiye etkisi olmadığından onu kesinlikle dışarıda yaptıracağım. Erol oto motorcraft ön balata 190/ bosch 120/ Kale 95 fiyat verdi. (Kale yumuşaktır kendi aracıma da taktım tavsiye ederim dedi. Benim derdim Başer yüzde olarak iyi bir indirim yapmasına rağmen 60.000 bakımı için fiyatın halen yüksek olması.
  10. Oranı değil de , dışarıdan orjinal malzeme getirerek serviste hizmet almayı kastettim. --1 dakika sonra eklendi-- çok iyi fiyat ama uzatılmış garantiyi bozmak istemiyorum henüz yoksa için yanıyor ? arada bir de şeytan dürtüyor bişey olmaz diye ancak hepsi ya olursa garanti lazım olur diye kararsız kalıyorum.
  11. Herkese Merhaba, Ankara Başer Oto dan 60.000 bakımı için teklif aldım. Normal fiyat: 1.274 TL %15 iskonto uygularız dedi : 1.083 TL Focusclub indirimi dedim (%20 işçilik, %30 parça indirimi) : 915 TL Bakım yaptırdığınız servislerden güncel fiyat paylaşabilir misiniz? Mukayese yapacak kayıtlarımız biriksin.( Örnek olarak balatayı orjinal faturalı Motorcraft getirsem sizden o parça için sadece işçilik talep etsem olur mu diye sordum, orjinal de olsa dışarıdan getirilen hiçbir malzemenin hizmeti gerçekleştirmiyoruz dediler). @Doğan Kurban bey sanki siz daha önce Başer de bu şekilde bir işlem yaptırmıştınız değil mi? Fiyatlar çok yükselmiş.
  12. Merakla takipteyiz @Semih O. umarım screen mirroring olayını da çözersin.
  13. Önceki aracım focus 2 LPG liydi. 2. el 45000 km de aldım hemen LPG taktırdım Teleflex marka. yaklaşık 90.000 km yaptım ama hiç sorun yaşamadım. Biraz daha kullansam yaşamıydım bilmiyorum tabiki ama marka ve montaj şekli bir etken olabilir belki.
  14. @H. Cenk eşim otoparka inip kontrol etmiş, ampul yanmıyormuş. Değişim öncesi önce sigortayı kontrol ederim acaba atma falan var mı diye. 2004 focusumda farı sökmeden değiştirebiliyordum, ama far sökümü kolay görünüyor söküp değiştiririm artık. H7 osram nightbreaker unlimited ile lazer arasında n11 de 5 lira fiyat farkı var ancak ikisini de ne tekzen ne bauhaus ne de koçtaş online sitesinde göremedim umarım mağazalarında vardır. Arife yola çıkacağımdan araçta bende olmadığından dar zaman sıkışmış oldum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.