Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Yeni Focus -Silkme Sorunu


Guest Özcan B.

Soru

merhaba arkadaşlar. yenı focus 1.6 tdci 115hp style arac aldım henüz 1000 km deyım..fakat aracımda bi durum var bu bir sorun göstergesi midir yoksa her 0 km focus da olan birşey midir ben anlamadım.aracta hangi viteste oldugumdan ve gaza nasıl yüklendiğimden bagımsız olarak bazen sanki aracın yakıtı bitiyormus yada yakıt sistemınde bir tıkanıklık olupta gazda-devirde- bosluk yaparcasına anlık bi güçte bosalma oluyor.bir iki saniyelıgıne arac gazdan kesiliyor gıbı oluyor sanki yakıt biterken araca yeteri yakıt gitmedıgınde yaptıgı boşalma-silkme gibi..Aracı servise götürdük bilgisayara soktular ve bir arıza göremediler,daha sonra deneme sürüşüne çıktık aynı durumu yaparsa uzmanın durumu anlaması için,fakat nadiren yaptığı için deneme sırasında olay tekrarlamadı,sonuç olarak şu an bir çözüm bulamadım...focus 3 kullanıcılarından daha önce bu tarz bir durum-sorun-yasayan oldu mu.bu teknik bir sorun mudur,yoksa geçici bir durum mudur?

Özcan B. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Birde havalar soğudu, olumsuz etkilemesini beklerdim. Ama bugünde silkeleme yok. :)

Şöyle de düşünülebilir, hava soğuduğu için motor daha zengin karışım kullanıyor ve yakıt akışı kesintisiz oluyor, en azından rölantiden yüke geçişte boşluk olmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu 1.vitesten 2.vitese geçerken fazla gaz vermeme yada düşük devirde olmasından kaynaklanan silkeleme sorunu dikkat ettigim kadarıyla 2011-2012 style plus ve 2012 titanium yani 115hp dizel motorlarda nedense hep başıma geldi. Sorunun ilk başlarda bende oldugunu sanıyordum herhalde alışamadım arabaya diyordum fakat şirket arabamın 2012 95hp lik trend modeli geldiğinde yaklasık 60bin km yaptım 15binde bir araba değiştirdim şuan 5. trend dizeli kullanıyorum ve nedense hiçbirinde titreme silkeleme olmadı vites geçişlerinde. Sonra inip tekrar sıfır alınmış 2012 titaniuma veya style'e bindiğimde yine silkeleme sorununun oldugunu bu durumun benden kaynaklanmadıgını anladım. kendi düşüncem titanium ve style de bu silkeleme sorunu var( Hatta yanımda birisi otururken bu silkelemenin benden kaynaklamnadıgını göstermek için hemen inip birde trendlerde gösteriyorum bak bunda silkeleme olmuyor diye.Millet yanlış anlıyor birde yanınıza oturan sizi tanımıyor ve ilk defa arabanıza biniyorsa tuhaf tuhaf korkulu gözlerle size bakıyor acaba araba sürmesini bilmiyormu diye :).. Şuan 1250kmde kendi titanium dizelde aldıgım günden beri alıştım silkeleme sorununa düşük devirde 1.vitesten 2.vitese geçerken silkelene silkelene gidiyorum :) ama yüksek devirde vites geçişinde olmuyor yaklaşık 10 tane arabada denedim hepsinde aynı sorun o yuzden alıstım artık bu duruma, Fakat nedense 11 tane trendi denedim trendde olmaması beni düşündürüyor. Trendler avisden kiralık fakat en düşük km'si 6bin kmde falan oluyor 15bin km ye kadar kullanıp geri veriyoruz, Yani kimsenin bu duruma anlam verememesi kadar dogal bir şey yok çünki tuhaf bir durum!...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Özellikle istanbulun sıkışık trafiğinde dur kalk yaptığınızda çok can sıkıcı bir hal alıyor.

Bu gidişle baskı balatayı elimize alırız gibi geliyor bana. Çünkü yokuşta kalkışta bu sorun yüzünden problem.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

1 ve 2. vitesteki silkme az da olsa bende de var ama asıl sorun 110 km de sabit giderken aracın 1 saniyeliğine gaz kesip yığılması...Yarına servis randevusu aldım bakalım ne diyecekler.

bu sorunda yokuş aşağı yokuş yukarı düz yol fark ediyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

2 hafta önce aracımı servise bıraktım 1. ve 2. viteste silkeleme 110km. civarı güçte kesilme şikayeti ile.

Toplamda 3 gün serviste kaldı araç, tüm yazılımı gözden geçti, Etisten kontrol ettiğimde aracın hemen hemen her modülü için güncelleme yapıldığını görüyorum.

 

Bilenler vardır; Eylül ekim gibi aynı şikayetler ile yine aracımı servise götürmüştüm ve sonrasında sorunun hallolduğunu düşünmüştüm ancak çok geçmeden sorunların devam ettiğini anlamıştım.

 

Şimdi bu 2 hafta süresince aracımı hergün kullandım, herhalde artık 110km. civarındaki güç kesilmesinin bittiğini söylemem yanlış olmaz, dün de 250k. civarı yol yaptım ve bunu hiç hissetmedi, daha önce 110 - 115 km civarı hızlanırken ayağını gazdan çekince bir kesikli koluyordu, çok kez denedim bunu hissetmedim.

 

1. ve 2. vitesteki silkeleme, bu 2 hafta içinde 2 kez oldu, sayısı azalmış gibi ama tamamen bittiğini söyleyemem bu nedenle.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

2 hafta önce aracımı servise bıraktım 1. ve 2. viteste silkeleme 110km. civarı güçte kesilme şikayeti ile. Toplamda 3 gün serviste kaldı araç, tüm yazılımı gözden geçti, Etisten kontrol ettiğimde aracın hemen hemen her modülü için güncelleme yapıldığını görüyorum. Bilenler vardır; Eylül ekim gibi aynı şikayetler ile yine aracımı servise götürmüştüm ve sonrasında sorunun hallolduğunu düşünmüştüm ancak çok geçmeden sorunların devam ettiğini anlamıştım. Şimdi bu 2 hafta süresince aracımı hergün kullandım, herhalde artık 110km. civarındaki güç kesilmesinin bittiğini söylemem yanlış olmaz, dün de 250k. civarı yol yaptım ve bunu hiç hissetmedi, daha önce 110 - 115 km civarı hızlanırken ayağını gazdan çekince bir kesikli koluyordu, çok kez denedim bunu hissetmedim. 1. ve 2. vitesteki silkeleme, bu 2 hafta içinde 2 kez oldu, sayısı azalmış gibi ama tamamen bittiğini söyleyemem bu nedenle.

110 km civarı olan kesiklik benim başımada geldi dün 2-3 defa bende bir baktıracam güncelleme için mi 3 gün kaldı araç
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ben bu kadar servis konaklama zorunluğu ile mağdur eden bir durumu çağdaş bir üreticiye pek yakıştıramıyorum.

Onbinlerce km test sürüşü yapılmasına rağmen fark edilmemiş olması ayrıca tuhaf. 

Allah beterinden saklasın diyelim yine de...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ben bu kadar servis konaklama zorunluğu ile mağdur eden bir durumu çağdaş bir üreticiye pek yakıştıramıyorum. Onbinlerce km test sürüşü yapılmasına rağmen fark edilmemiş olması ayrıca tuhaf. Allah beterinden saklasın diyelim yine de...

Aynen Cem abi 3 gün ne demek ya şimdi gidecem Servise usta başıyla bir görüşecem umarım en kısa sürede biter

ilk gün tespit için; diğer 2 gün işlemler ve testler. Servise geldim mazot filtresindendir dediler sabah gerekli olan yazılım güncellemelerini yapacaklar....
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aynen Cem abi 3 gün ne demek ya şimdi gidecem Servise usta başıyla bir görüşecem umarım en kısa sürede biter

Servise geldim mazot filtresindendir dediler sabah gerekli olan yazılım güncellemelerini yapacaklar....

serdar bey,bu sorunla ilgili konuyu ben açmıştım uzun zaman önce,ben çok uğrasmama,başka şehirlere servislere gitmeme ragmen sorunumu çözebilmiş değilim..Artık 1.ve2.vitesteki silkmelerden geçtim ama şu SAKİN kullanımda 120km sabıt hızda giderken olan 1-2sn lik silkme olayını çözemedım ve ilerisi için kafamı çok karısıtırıyor,çözülmezse satmayı dahi düşünüyorum.Sizden ricam aracı düzelltiklerını söylerlerse ne işlemler yaptıklarını kalem kalem yazdırıp(anlayamayacagımız teknık işlemler de olsa)bizimle paylasabılır mısınız..böylelıkle eger bir kişi bu sorunu çözerse en azından elımızdekı çözum bılgısıyle servıslere gıdebılırz..çünkü servisler bir iki guncelleme yapıp deneme sürüşü yapıyorlar ve bellı bır peryoda göre gerceklesmeyen durumu farkedemeden,denedik temiz diyip gönderıyorlar

Özcan B. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.