Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Yeni Focus -Silkme Sorunu


Guest Özcan B.

Soru

merhaba arkadaşlar. yenı focus 1.6 tdci 115hp style arac aldım henüz 1000 km deyım..fakat aracımda bi durum var bu bir sorun göstergesi midir yoksa her 0 km focus da olan birşey midir ben anlamadım.aracta hangi viteste oldugumdan ve gaza nasıl yüklendiğimden bagımsız olarak bazen sanki aracın yakıtı bitiyormus yada yakıt sistemınde bir tıkanıklık olupta gazda-devirde- bosluk yaparcasına anlık bi güçte bosalma oluyor.bir iki saniyelıgıne arac gazdan kesiliyor gıbı oluyor sanki yakıt biterken araca yeteri yakıt gitmedıgınde yaptıgı boşalma-silkme gibi..Aracı servise götürdük bilgisayara soktular ve bir arıza göremediler,daha sonra deneme sürüşüne çıktık aynı durumu yaparsa uzmanın durumu anlaması için,fakat nadiren yaptığı için deneme sırasında olay tekrarlamadı,sonuç olarak şu an bir çözüm bulamadım...focus 3 kullanıcılarından daha önce bu tarz bir durum-sorun-yasayan oldu mu.bu teknik bir sorun mudur,yoksa geçici bir durum mudur?

Özcan B. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

arkadaslar gecen hafta sonunda bu sorunla ilgili olarak bursa da bir ford servisine aracı götürdüm.Bu hatanın ve bir kaç hatanın( 1.viteste yıgılma-motorun silkerek vuruntulu çalısması-motorun normalden gürültülü çalısması-rolanti devrindeki istikrarsızlık) yazılımsal bı hata oldugunu ve bu hata için özel bir hata giderecek yazılımın mevcut olduğunu söylediler ve bu yazılımı uyguladılar.Yazılımdan önce ise 6.viteste olan silkme sorunu için enjektör yerlerinin değiştirilerek enjöktörlerin tersten okutuldugunu söyledıler.Yazılımdan sonra aractakı 6.viteste silkme sorununun kalktıgını söyledıler,bunu gelırken(bursa-esk) denedım 150 kmlık yolda rastlamadım inşallah sorun ortadan kalktı,ama tabi bunu bi süre takip edicem.Ayrıca rolantide aracımın devirsiz ve vuruntulu-gürültülü çalıstıgını onun da düzeldiğini söyledı,devirsiz calsıtıgının ben farkında deıldım ve farkını anlamadım fakat aracın sesi içeriden daha az duyulmaya basladı.Ayrıca 1.viteste silkeleme olayı da çözuldu artık arac 1.viteste gazdan ayagı cekıp tekrar 1.viteste gaza basmaya kalktıgımda arac öne birden yıgılmıyor.Bunun da enjöktörlerle alakalı oldugunu söyledı.1 viteste kalkıstan sonra ayagı gazdan cektıgımızde enjöktörlerını tümü yakıt püskürtmeyi kesıyor ve arac birden yıgılıyormus.ancak bu yazılımla enjöktörlerden biri yeterli yakıtı püskürtmeye devam ederek yıgılmayı önlüyormus.Ayrıca benım aracım 180 km hızı gecmıyordu,160 dan sonra hızlanma cok az ve cok uzun sürede oluyordu,bunu ben söylemeden bana bu araba 160 ı gecmez dedi,yeni yazılımdan sonra arac performansının arttıgını,kendi yaptıgı denemede 220 km hıza cıktıgını söyledi.Ben tabiki bunu denemedim ancak aractaki seriliğin ve hızın fark edilir derecede arttıgını farkettım,özellikle 4.viteste serilik farkedilir derecede artmış

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ford servisine aracı götürdüm

Bu yetkili bir servis mi?

Yoksa kendi geliştirdikleri bir program mı uyguluyorlar?

Eğer ikincisi ise garanti açısından ciddi sıkıntınız olur.

Eğer birincisi ise niye sadece onlar biliyor bu kadar detaylı bir sorunu ve çözümünü?

Geçmiş olsun, bana sanki fark etmeden chip tuning yaptırmışsınız gibi geldi :kıhkıh:

Cem Boneval tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu yetkili bir servis mi?

Yoksa kendi geliştirdikleri bir program mı uyguluyorlar?

Eğer ikincisi ise garanti açısından ciddi sıkıntınız olur.

Eğer birincisi ise niye sade onlar biliyor nu kadar detaylı bir sorunu ve çözümünü?

Geçmiş olsun, bana chip tuning yaptırmışsınız gibi geldi :kıhkıh:

Dediğiniz gibi olabilir ama bu sıkıntı için güncelleme var diye biliyorum. Belki o yapılmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

evet bursada yetkili servis hatta bursanın en büyük servisi.Yazılım arac bilgisayara takıldıgında sürümün eski oldugunu,xx..xx sürümünü yükleyiniz tarzında çıktıgını söyledi.O yazılım ise varolan sorunların yazılımsal çözümünü yapıyormuş.Ben servise enjöktör yerlerinin fabrika hatası olup nasıl yanlıs takıldıgını sordum,yanlıs olmadıgını,fabrika hatası olmadıgını,enjöktörlerin yerleri değiştiğinde daha verımlı oldugunu,perfornmansı artırıp yakıtta da tasarrfu sagladıgını söyledi.Fakat bu yazılım sanırım arac şasi nosuna yada belli parti araclara uygun oluyor.bendeki yüksek hızda silkme olayının da belli şasi nolarında mevcut bi sorun oldugunu daha önce söylemıstı.

Özcan B. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

enjöktör yerlerinin fabrika hatası olup nasıl yanlıs takıldıgını sordum,yanlıs olmadıgını,fabrika hatası olmadıgını,enjöktörlerin yerleri değiştiğinde daha verımlı oldugunu,perfornmansı artırıp yakıtta da tasarrfu sagladıgını söyledi.

Biri birisini yiyor ama kim kimi belli değil.

Yetkili servisten sorununuzun çözülmüş olmasına sevindim.

Demek ki neymiş servislere güvenecekmişiz...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

biri birini yiyor derken cem bey?servisler arasındaki söylem farklılıklarından mı bahsediyorsunuz.o zaten bambaşka bi sorun.eskişehir servisinde benım aracıma yazılım yükledıklerını söylemişlerdi,ancak bursada arac hiç yazılım yüklenmedıgını fabrıka cıkısı gibi durdugunu söyledi..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

tşkr ederim,henüz sorunu tamamen çözmüş gözüyle bakmıyorum.Çünkü olan silkme belli bir periyotta veya istikrarda olmuyor,ne zaman ne sıklıkla olacagı belli değil...yazılım yüklendıkten sonra şehirdısı 150 km yapabıldım,150 km de hiç yapmadı,bi süre daha denicem,eğer yapmazsa soruna çözulmüş olarak bakabilicem

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

biladerin önceki dizel focusunda ben sürerken oluyordu ama bazı arkadaşların yazdığı gibi sürücü alışkanlığı aslında diye düşünüyorum

bende. bilader hiç şikayet etmedi bana bu durumdan ama ben binince her vites arttırışımda araba titrer gibi yapıyordu..

önceki aracınız benznli miydi acaba. dizel focusta vites değiştirirken ayağınızı gazdan kesip debriyaja basmalısınız. vites büyütmek için gaza basıp

değiştirme anında ayanızı biraz erken çekmezseniz o hafif titremeyi yapıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aynı problem benim aracımda da var. araç ikinci vitese geçip, çok az gazla ilerlemeye çalıştığınızda kanguru gibi sekerek gitmeye çalışıyor. Bir de benim anlamadığım bir şey hız sabitleme ile giderken, hız sabitlemeyi devreden çıkarmadan hızlanmak için gaza bastığımda arabanın önce bir öne yığılıp sonra hızlandığını hissediyorum. Bence bizim arabanın debriyaj - şanzıman ikilisini yapan mühendislerin diplomasını elinden almak lazım. Bir araba yerinden bu kadar mı nazlanarak kalkar. 32000 km oldu, hala aracı kaldırırken gayet sıklıkla debriyajın kavrama noktasında aracı öne yığdırıyorum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.