Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.6 Ecoboost Motor Yaktı

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Öncelikle geçmiş olsun.

Araç bakımlara yetkili servis dışında girdiyse ki girmiş, Otosan'ın masrafı karşılayacağını  düşünmüyorum.

''Yetkisiz kişilerce müdahale edilmiştir'' der geçer. Sanki  yağ bakımlarında  su kaçak testi, hortum basınç testi yaparmış  gibi izlenim verirler. Maalesef böyleler, hemen hemen her marka aynı izlenimi yapıyor, boşluğu bulduğu anda  kaçıyor olaydan.

Fakat ufakta olsa bir destek verirlerse (%30- %40 parça indirimi gibi) bence onarımı yetkili  serviste yaptırmakta yarar var.

Çıkma alınan motor ne kadar sağlıklı olur tartışma konusu.

• Yanıt 56
  • Görüntüleme 85,6k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Soğutma suyu seviyesi ve yağ sıcaklığı sensörü koymayan Ford yerin dibine batsın emi.

• Bakımlar için servise gitmiş olsaydınız ve tsb yayınlanmasına rağmen onlar bu parçayı değiştirmemiş olsaydılar kesinlikle sorumluluk onlara aitti.Şimdi tekrar şansınızı deneyin ama fazlada ümitlenmeyi

• Çağlar Sertan KASIMOĞLU
    Çağlar Sertan KASIMOĞLU

Sensör yuvalı bidonlar var FoMoCo'da. Ayrı bir kalıp maliyetine  gerek yok, hazır elindekini kullanabilir gayet güzel, tabi amaç kullanmak ise.   Sadece bir sensöre bağlı kalacaklarını zanne

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
41 dakika önce, Çağlar Sertan KASIMOĞLU yazdı:

Öncelikle geçmiş olsun.

Araç bakımlara yetkili servis dışında girdiyse ki girmiş, Otosan'ın masrafı karşılayacağını  düşünmüyorum.

''Yetkisiz kişilerce müdahale edilmiştir'' der geçer. Sanki  yağ bakımlarında  su kaçak testi, hortum basınç testi yaparmış  gibi izlenim verirler. Maalesef böyleler, hemen hemen her marka aynı izlenimi yapıyor, boşluğu bulduğu anda  kaçıyor olaydan.

Fakat ufakta olsa bir destek verirlerse (%30- %40 parça indirimi gibi) bence onarımı yetkili  serviste yaptırmakta yarar var.

Çıkma alınan motor ne kadar sağlıklı olur tartışma konusu.

Teşekkürler Çağlar bey,

Kelimesi kelimesine aynı şey söylendi, hatta '' özelde ne yağ kullandılar,nasıl bakım  yaptılar bilemeyiz'' dediler.Aslında yetkili servistekilerin yorumu doğru fakat ortada bariz(ve kronik) bir problem varken(soğutma suyu hortumu) ve hortumun durumu da ortadayken böyle bir savunma eksik ve yetersiz kalır diye düşünüyorum.

Yanıtlama zamanı:

boyle bır durumla karşılaşan arkadaşlar kaskolardan bi cevap gelmiyormu acaba lastik yarılmasını yaptıran arkadaş görmüştüm kaskodan    kasko firmaları   forda dava acıp alabilir parayı ne biliyim üzücü bi durum  tekrar geçmiş olsun  

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
27 dakika önce, Ender Şen yazdı:

boyle bır durumla karşılaşan arkadaşlar kaskolardan bi cevap gelmiyormu acaba lastik yarılmasını yaptıran arkadaş görmüştüm kaskodan    kasko firmaları   forda dava acıp alabilir parayı ne biliyim üzücü bi durum  tekrar geçmiş olsun  

Az önce aradım, 17 yıllık sigortacım  %1 bile ihtimal yok diyor.

Erhan Karasu tarafından düzenlendi
harf

Yanıtlama zamanı:

ozaman bu arıza olunca arabayı duvara hafifçe vurucaz kaskoyu aramadan once :)

Yanıtlama zamanı:

1 saat önce, Ozan Kar yazdı:
1 saat önce, Ender Şen yazdı:

ozaman bu arıza olunca arabayı duvara hafifçe vurucaz kaskoyu aramadan once :)

o kadar salak değiller, sizde dolandırıcı değilsinizdir umarım :) 

şahsileştirmemek lazım konuyu arkadaşlarla laflayarak çözüm arıyoruz yapıcı olmak lazım yoksa denilebilecek tek şey   koskoca ford un değer yargıları kalmamış hatasını kabul etmiyor ,öbür taraftan  birbirimizi tanımadan  bu tarz ithamlar yapmamamız  lazım yoksa hödükmüsünüz acaba? :) demem gibi olur oda patavatsızlık olur  hoş olmaz

Ender Şen tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

öncelikle geçmiş olsun,aynı olay iki ay önce bi akrabamın başına geldi,daha önce hortum falan kontrolüde yapılmıştı  ama yinede aynı olayı yaşadılar,servise  bıraktık ilk başta aracı ilk başta arızanın büyük olduğunu serviste tahmin etmemişti fakat sonra hasar büyükmüş Otosan sıfır motora 40 bin TL civari fiyat vermiş ama iyi niyet garantisi uygulayıp yarısını karşılatabiliriz belki dedi ilk başta,sonra servis çıkma motor vs. araştırdı bulamadı,Erol Oto var sponsorumuz onlari aradık sandık motora 8500 ,tüm motora da 13mü 15  bin TL.mi öyle bi fiyat vermişti...Baska bi parçacı bulduk onlarda hemen hemen aynı fiyatı verdiler ve servis bu şekilde tamir olursa sandık motor  ile herşey dahil işçilik ,ruhsat yenileme vs. 15 bin Tl yi bulacağını söyledi ve bizim akraba tamir ettirmedi  33 bin TL ye aracı o şekilde sattı.Arac C max titanium X paketti ve 90 bindeydi,aracı bu tarz hasarlı veya pert araç alımıyla uğraşan bir kişi aldı Kısacası 55 bin TL lik aracı 33e verdiler ben olsam tamir ettirir binerdim dedim ama onlar tekrar sorun yaşarsak diye güvenemediler.Sizede büyük geçmiş olsun en kısa masrafla çözersiniz inşallah

Yanıtlama zamanı:
2 saat önce, Ender Şen yazdı:

şahsileştirmemek lazım konuyu arkadaşlarla laflayarak çözüm arıyoruz yapıcı olmak lazım yoksa denilebilecek tek şey   koskoca ford un değer yargıları kalmamış hatasını kabul etmiyor ,öbür taraftan  birbirimizi tanımadan  bu tarz ithamlar yapmamamız  lazım yoksa hödükmüsünüz acaba? :) demem gibi olur oda patavatsızlık olur  hoş olmaz

öncelikle mesajın sonunda gülücük var, espiri yani. ha bunu yapan net kaskoyu dolandırmaya çalışır o ayrı.

Otosanın yaptığı tabi ki yanlış. Parçanın sorunlu olduğu belli, kronik. Geri çağırma yapıp tüm araçları baştan düzeltmesi lazım, bunu yapmıyorsa da sorun yaşayanları tamir etmesi lazım. ama sistemdeki açıkları kullanıyorlar işte. sadece otosan değil hepsi aynı.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
20 saat önce, çağlar çetinkaya yazdı:

öncelikle geçmiş olsun,aynı olay iki ay önce bi akrabamın başına geldi,daha önce hortum falan kontrolüde yapılmıştı  ama yinede aynı olayı yaşadılar,servise  bıraktık ilk başta aracı ilk başta arızanın büyük olduğunu serviste tahmin etmemişti fakat sonra hasar büyükmüş Otosan sıfır motora 40 bin TL civari fiyat vermiş ama iyi niyet garantisi uygulayıp yarısını karşılatabiliriz belki dedi ilk başta,sonra servis çıkma motor vs. araştırdı bulamadı,Erol Oto var sponsorumuz onlari aradık sandık motora 8500 ,tüm motora da 13mü 15  bin TL.mi öyle bi fiyat vermişti...Baska bi parçacı bulduk onlarda hemen hemen aynı fiyatı verdiler ve servis bu şekilde tamir olursa sandık motor  ile herşey dahil işçilik ,ruhsat yenileme vs. 15 bin Tl yi bulacağını söyledi ve bizim akraba tamir ettirmedi  33 bin TL ye aracı o şekilde sattı.Arac C max titanium X paketti ve 90 bindeydi,aracı bu tarz hasarlı veya pert araç alımıyla uğraşan bir kişi aldı Kısacası 55 bin TL lik aracı 33e verdiler ben olsam tamir ettirir binerdim dedim ama onlar tekrar sorun yaşarsak diye güvenemediler.Sizede büyük geçmiş olsun en kısa masrafla çözersiniz inşallah

Bu gün aynı şeyi düşünmedim değil, benim araçta 2012 Cmax tit.x paket ve 82000 km'de. Kazası, değişeni yok.  Bu haliyle ilan verip uygun fiyata vereyim gitsin diyordum. Zararın neresinden dönersen kardır mantığı mı gütmeli, yoksa gittiği yere kadar gitsin diyerek Ford Otosan'dan gelecek iyi haberi mi beklemeli bilemedim. Araştırmaya ve beklemeye devamm..

Yanıtlama zamanı:

Geçmiş olsun aynı motoru kullanıyorum focus Mk3 1.6 ecoboost 182ps haftada bir kaputu kaldırıp yağına suyuna bakmayı ihmaletmiyorum. Yazılımdan sonra bikaç tanıdığımızın turbo benzinli aracında da benzer durumdan yarım ve tam motor yaptırdılar

Yanıtlama zamanı:

Soğutma suyu seviyesi ve yağ sıcaklığı sensörü koymayan Ford yerin dibine batsın emi.

Servet Ö. tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.