Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Erhan Karasu

Üye
  • Toplam İleti

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Erhan Karasu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İZMİR
  • Arabam:
    2012 C-Max SCTİ titaniumX
  • Meslek:
    esnaf
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Erhan Karasu's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. Bu gün aynı şeyi düşünmedim değil, benim araçta 2012 Cmax tit.x paket ve 82000 km'de. Kazası, değişeni yok. Bu haliyle ilan verip uygun fiyata vereyim gitsin diyordum. Zararın neresinden dönersen kardır mantığı mı gütmeli, yoksa gittiği yere kadar gitsin diyerek Ford Otosan'dan gelecek iyi haberi mi beklemeli bilemedim. Araştırmaya ve beklemeye devamm..
  2. Az önce aradım, 17 yıllık sigortacım %1 bile ihtimal yok diyor.
  3. Teşekkürler Çağlar bey, Kelimesi kelimesine aynı şey söylendi, hatta '' özelde ne yağ kullandılar,nasıl bakım yaptılar bilemeyiz'' dediler.Aslında yetkili servistekilerin yorumu doğru fakat ortada bariz(ve kronik) bir problem varken(soğutma suyu hortumu) ve hortumun durumu da ortadayken böyle bir savunma eksik ve yetersiz kalır diye düşünüyorum.
  4. İlk oraya sordum Ender bey, maalesef ellerinde bu motor yok.
  5. Bu sorun üzerine önceki yıllarda açılmış 16 sayfalık ve 12 sayfalık her iki konuyu da okudum Cem bey, maalesef soruna bir çözüm yok. Belki geçen zaman zarfında bir şeyler değişmiştir dedim fakat anlaşılan hala eski tas eski hamam devam.. --0 dakika sonra eklendi-- teşekkür ederim --5 dakika sonra eklendi-- Ülkemde yetkili servislerin biz araç sahiplerine ne kadar insafsızca faturalar çıkardığını siz de biliyorsunuzdur.Marka model pek fark etmiyor. Böyle de olunca garanti süresi dolan araçların %99'u dışarıdan servis hizmeti alıyor. Bakalım sonuç inşallah hayırlı olur.
  6. teşekkür ederim, siz de ucuz atlatmışsınız.
  7. 1.0 ecoboostlarla ilgili tsb yayınlanmış, fakat 1.6 motorlarla ilgili bilgi yok. Motorun yanma sebebi sorunlu hortumun kırılıp motoru soğutma sistemini devre dışı bırakması. O sebepten , bu hortum ile ilgili yayınlanmış bir tsb varsa motorun sıkıntısına temel teşkil eder ve Ford sorumluluk almak zorunda kalır. Gördüğüm kadarıyla da 1.0 araclardaki hortumla 1.6 araçlardaki hortum aynı.
  8. Selamlar arkadaşlar. Resimdeki kırık parça yüzünden aracım motor yaktı ve şimdi neredeyse bir araç parasına yeni motor yapılması gerekiyor. Aracım Cmax 2012 1.6 ecoboost tit.x paket. Cumartesi günü İzmir'den Çeşme'ye doğru yol alırken araç birden gaz kesmeye başladı, klima soğutmayı kesti ve ekranda akü ışığı yandı, hararete baktığımda sona dayanmıştı. Hemen sağa çekip stop ettim, kaputu açtığımda soğutma su haznesinin boş olduğunu gördüm. Yaklaşık 5 dakika fanın susmasını bekledim, durduktan sonra hazneye su ekledim ve kapağını kapattım. Marş yapıp motorun başına gelince haznenin bağlantı hortumlarından birinden su fışkırttığını gördüm ve tekrar motoru stop ettim. Sonrasında kaskodan çekici çağırıp aracı Ford Ustaeller özel servisine götürdüm. Sonuç; üst kapak ve alt blok onarılamaz derecede hasarlı ve dönmüş durumda. İçerideki aksamlarda da ciddi hasar var ve komple motor gerekiyor. Aracımın garantisi 2015 yılında bitti, fakat forumlardan araştırdığım kadarıyla ecoboost motorlarda soğutma suyu hortumu kırılması sonucu motor yakan birçok araç olmuş.Ve hatta Ford 1.0 ecoboost araçlarla ilgili bu hortumun değiştirilmesi için TSB yayınlamış. Şimdi karşımda iki seçenek var. Ya kendi imkanlarımla araca sıfır sandık motor değişimi yaptıracağım(maddi olarak çok sıkıntı verecek) ya da durumla ilgili Ford Otosan'ın sorumluluk üstlenmesini isteyeceğim. Aracım 2012 model ve 82000 km'de. Sizlere birkaç sorum olacak; 1- 1.6 Ecoboost motorlarda bu sorunla ilgili yayınlanmış bir TSB var mı? 2- Aramızda benzer veya aynı sorunları yaşayan arkadaşlar var mı? Var ise, sorunla ilgili nasıl bir sonuca ulaştılar?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.