Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl comment_407123 Avrupa basını Opel'in GM tarafından Mart ayının ilk haftasında PSA grubuna satılacağını bildiriyor. Bloomberg tahmini satış bedelinin 2 Milyar Avro düzeyinde olacağını duyurdu. PSA grubu 2016 yılındaki 51 Milyar cirosu ve 1,73 Milyar Avro net kârı ile böye bir yatırımı yapacak güce sahip. Özellikle Mokka ve Ampera ile ilgilendiği bilinen PSA grubunun birleşmeden sonra yıllık 1,5-2 Milyar Avro civarında tasarruf hedefi olduğu da yazılıyor. Peugeot CEO'su Tavares'in Merkel'e Rüsselsheim'da yerleşik Opel'in üretim, yatırım ve istihdam politikalarının özerk bir şekilde Almanya'da devam edeceğinin sözünü verdiği de iddia ediliyor. Tabii benzer koşullar kardeş üretici Vauxhall-İngiltere için de geçerli olacak. Birleşmeden sonra bir geçiş döneminin olacağı ve 2020 yılından önce operasyonel köklü değişikliklere gidilmeyeceği düşünülüyor. GM için zarar hanesinde yer alan Avrupa işletmeleri Opel ve Vauxhall için uzunca bir süredir PS grubu ile devir pazarlıklarının yapıldığı biliniyor idi. Ancak tüm güvence sözlerine rağmen Avrupa işletmeleri işçi çıkartma başta olmak üzere tasarruf tedbirlerinin kurbanı olma korkusunu yenememiş görünüyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl comment_407124 Peugeot tasarımcılarını işten çıkarsın bence.Opelin elemanları devralsın işi Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl comment_407133 Avrupa basını Opel'in GM tarafından Mart ayının ilk haftasında PSA grubuna satılacağını bildiriyor. Bloomberg tahmini satış bedelinin 2 Milyar Avro düzeyinde olacağını duyurdu. PSA grubu 2016 yılındaki 51 Milyar cirosu ve 1,73 Milyar Avro net kârı ile böye bir yatırımı yapacak güce sahip. Özellikle Mokka ve Ampera ile ilgilendiği bilinen PSA grubunun birleşmeden sonra yıllık 1,5-2 Milyar Avro civarında tasarruf hedefi olduğu da yazılıyor. Peugeot CEO'su Tavares'in Merkel'e Rüsselsheim'da yerleşik Opel'in üretim, yatırım ve istihdam politikalarının özerk bir şekilde Almanya'da devam edeceğinin sözünü verdiği de iddia ediliyor. Tabii benzer koşullar kardeş üretici Vauxhall-İngiltere için de geçerli olacak. Birleşmeden sonra bir geçiş döneminin olacağı ve 2020 yılından önce operasyonel köklü değişikliklere gidilmeyeceği düşünülüyor. GM için zarar hanesinde yer alan Avrupa işletmeleri Opel ve Vauxhall için uzunca bir süredir PS grubu ile devir pazarlıklarının yapıldığı biliniyor idi. Ancak tüm güvence sözlerine rağmen Avrupa işletmeleri işçi çıkartma başta olmak üzere tasarruf tedbirlerinin kurbanı olma korkusunu yenememiş görünüyor. Türkiye satın alsaydı saab işide yalan oldu? Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl comment_407139 Ortak platform çalışmaları vardı (pejo 2008 ve crossland x gibi). Ama satış olayını bilmiyordum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl comment_407143 Sevmediğim markayı daha da sevmediğim PSA grubu alacakmış. Hayırlı olsun. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 20179 yıl comment_407220 almanya opeli geri almak için herşeyi yapmaya hazırken gm'in opeli Fransızlara satması abdnin almanyaya iyi bir kazığı gibi görünüyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 20179 yıl Yazar comment_407252 Bir saat önce, Serkan erden yazdı: almanya opeli geri almak için herşeyi yapmaya hazırken Kim ne teklif vermiş acaba? Kamulaştırma mı düşünülmüş? Yani devlet mi alacakmış? Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 20179 yıl comment_407254 12 dakika önce, Cem Boneval yazdı: Kim ne teklif vermiş acaba? Kamulaştırma mı düşünülmüş? Yani devlet mi alacakmış? Daha önce de pek çok teklif gelmişti, hatta opelin tedarikçisi manta yukarıda bahsedilenden daha yüksek rakam verdi. Ama Merkel vermedi. Şimdi PSA 2020ye kadar üretim ve istihdamda değişiklik olmayacağını garanti ediyor. 2020den sonra fabrika kapatır işçi çıkarırız demeye getiriyor. Merkelin bunu da kabul etmesi mümkün değil bence.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 20179 yıl comment_407259 Hazır markalaşmış firma Türkiye olarak işe gireceksek burdan hızlı bir giriş yapılamazmıydı diye düşünmeden edemiyor insan. Ancak opel markasının seveni ne kadar var satış rakamları Türkiye' de nedir ne değildir hiç araştırmadım. PSA yerine bence daha mantıklı. Opel'de artık kağıtlaşmaya başlayacaktır. bakalım göreceğiz neler olacak... Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 20179 yıl Yazar comment_407267 Şimdi, Cihat A. yazdı: Hazır markalaşmış firma Türkiye olarak işe gireceksek burdan hızlı bir giriş yapılamazmıydı diye düşünmeden edemiyor insan. Ancak opel markasının seveni ne kadar var satış rakamları Türkiye' de nedir ne değildir hiç araştırmadım. PSA yerine bence daha mantıklı. Türkiye kendi otomobilini üretmek istiyor. Zarar eden bir bilinen bir Alman markasını niye satın alsın ki? Bu kadar bilinen bir marka ile halkı kandırma olasılığı çok düşük. Kaldı ki bu konjonktürde Fransızları beğenmeyen Merkel'in Türkiye'yi kabul etmesi ancak mülteci kartı oynanırsa olur. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 20179 yıl comment_407276 38 dakika önce, Cem Boneval yazdı: Kim ne teklif vermiş acaba? Kamulaştırma mı düşünülmüş? Yani devlet mi alacakmış? 2009-2010 krizinde batma noktasına gelen gm 'e, almanyadan (kim olduğunu tam bilemiyorum) opeli bize satın teklifi yapıldığını okumuştum, ancak o zamanlarda gm devlet desteği aldı, finans sorununu çözdü ve satış konusuda kapanmıştı. şahsen abd almanyanın otomotiv konusunda süper güç olmasını istemiyor. (aslında olacağı kadar olmuş) Şubat 24, 20179 yıl Serkan erden tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 20179 yıl comment_407279 Şimdi, Cem Boneval yazdı: Türkiye kendi otomobilini üretmek istiyor. Zarar eden bir bilinen bir Alman markasını niye satın alsın ki? Bu kadar bilinen bir marka ile halkı kandırma olasılığı çok düşük. Kaldı ki bu konjonktürde Fransızları beğenmeyen Merkel'in Türkiye'yi kabul etmesi ancak mülteci kartı oynanırsa olur. Cem hocam/abi, Halk kandırma amacı bana yanlış geldi. Umarım layıkıyla yapılır (çok inancım olmasa da). Zarar eden firma olayı ise aa artık bakın kendi yerli otomobilimiz, hemde opel dayanıklı araç mantığıyla olursa, satılma olasılığı çok yüksek olacaktır. Merkel olayında sonuna kadar haklısınız. saygılarımla, Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 3, 20179 yıl comment_408685 Ve satıldı. https://www.wsj.com/articles/peugeots-purchase-of-gms-opel-business-expected-to-be-announced-monday-1488565818 Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 3, 20179 yıl comment_408693 Bir saat önce, Yakup Çağatay yazdı: Ve satıldı. https://www.wsj.com/articles/peugeots-purchase-of-gms-opel-business-expected-to-be-announced-monday-1488565818 Fransızlar mı mundar edercek bu sefer... peh... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 4, 20179 yıl comment_408697 24.02.2017 - 13:11 tarihinde, Cem Boneval yazdı: Türkiye kendi otomobilini üretmek istiyor. Zarar eden bir bilinen bir Alman markasını niye satın alsın ki? Bu kadar bilinen bir marka ile halkı kandırma olasılığı çok düşük. Kaldı ki bu konjonktürde Fransızları beğenmeyen Merkel'in Türkiye'yi kabul etmesi ancak mülteci kartı oynanırsa olur. Bilinmeyen yeni bir marka ile kandırılmamız olasılığı kaç dersin? Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın