Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Cihat A.

Üye
  • Toplam İleti

    370
  • Katılım

  • Son ziyaret

Cihat A. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    Focus Pi (π)
  • Meslek:
    memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

946 profil görüntüleme

Cihat A.'s Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

466

Toplam Beğeni

3

Forum Yanıtları

  1. Kumaşı rahat söküp takmak için çıkartmanızı öneririm Emniyet kemerleri çıkacak Alt kısmında şuan net hatırlamıyorum vida yerleri var biraz zor oluyor ama biraz kumaş kısmını kaldırarak görebilirsiniz. Onları gevşetince oturduğu yerden çıkıyor
  2. Çekecek alanlar dardı. Yapabildiğim kadarıyla yaptım dediğim gibi yapacak olanlara yardımcı olmaya çalışırım. umarım konu çalınmaz? edit: telefondan konuşarak yazdığımdan dolayı kelime hataları var. Kusura bakmayın merhabayı merahaba yazmış vida yı video yazmış gibi
  3. Cümleten merahabalar, koltuklar hakkında genel bilgi ile başlayayım. Ben ilk olarak kolay olsun diye arka koltuklardan başladım koltuklar videoları söktükten sonra kucağıma alıp eve çıkardım sonrasında bir tornavida yardımıyla arka tarafında takılı olan plastikleri ufak bir işçilikle yerlerinden çıkarttım sonrasında İçlerini açmaya başladığımda ufak halkalar gördüm bunları karga burnu vasıtasıyla yavaş yavaş açtım . Bunları çıkardıktan sonra orjinal kılıf boşa çıktı. Ön Koltuklar(ön alt) için ise İlk olarak vidalarını çıkarttıktan sonra kablo bağlı olan yerin orda bir vida var onu açıp koltukları ayırdım. yine aynı işlem gibi plastik takılıydı plastikleri takılı olan yerlerden çıkardım. Yine halkaları açtıktan sonra sırt kısmına geçtim Sırt kısmında kafalıkların takılı olduğu plasti yi çıkarttım biraz zorluyor ama çekersiniz geliyor ya da bütün koltuğu sökmeye yakın burada tırnakları var bunlara bastırarak çok rahat şekilde çekebilirsiniz sırt kısmında bir adet sağda bir adet solda uzun bir demir parçası mevcut. Bu demir parçalarını bastırarak yerinden çıkartıyorsunuz sonrasında yavaş yavaş çekerek alıyorsunuz bunun bir kanalı var bunu aldıktan Sonra yavaş yavaş yukarı kaldırırken üç tane halka ile daha karşılaşacaksınız bu halkaları da aynı yöntemle uçuyoruz arka tarafında plastikle geçirilmiş pot durmaması için yerler göreceksiniz. Bunları unutmamak için foto çekebilirsiniz. Koltuk sökme işlemi bittikten sonra ilk olarak ben ayağımla tepme suretiyle bir 45 dk 1 saat civarı tepeledim. Çıkan simsiyah bir kir vardı. 2 parça halinde makinede 30 derecede yıkandı. Ve ters işlemle taktım. sökme işlemi: 3 saat takma işlemi: 5 saat kadar sürdü. ancak ilk defa yapıyordum ancak mükemmel oldu. Hazır her yer açıkken halımıda yıkayıp güzelce temizledim(makinayla). ayrıca halkalarda kırılanlar olabilir. Çok fazla yamulanları düzeltmek zor olabilir. bunun yerine en küçük plastik kelepçeler var bunları kullanabilirsiniz dipnot: süngerle fazla haşır neşir olmayın parçalanabilir. dipnot 2 : tamamen kurumadan takınız ki kırışıklıklar kalmasın. dipnot 3 : halkaları çok fazla sıkmayın sıktığınız yer içeri doğru fazla girer. dipnot 4 : çıkardığınız parçaları nereden çıkardığınızı not edin yoksa 1 işi 2 yaparsınız herhangi bie sorunuz olursa cevaplarım.
  4. Sensör arızası ya da kablo arızası olabilir elektrikçi ya da servis halleder 30 dk da
  5. Ama benim oradaki parça tek ve bırakmıyor sağa sola itsemde başka bir çözüm varmı? @Yakup Çağatay
  6. An itibariyle başladım ancak gerçekten zor. Kancaları kesip yerine plastik kelepçe atmayı düşünüyorum ne dersiniz?
  7. İlk çıktığında sevilmemesi normal gibi. Bknz. Jetta köşeli tasarım. Şimdi millet bayılıyor. Farlar fena olmamış. Direksiyon değişmeliydi diye düşünüyorum. Sonuçta sen yenisin. Genel hatlarıyla fena değil ancak makyajlı hali çıkınca daha güzel olacaktır.
  8. 30 krş yemin ediyorum mucit bu?
  9. Detaya girdikçe sanki mantıksız olacak gibi. 200 küsür lira verip döşemecioğlundan direk kılıf mı alsak acaba
  10. Aslında ütünün buharı bile iş görür. Yada yıkanınca çok fazla sıkma programı uygulamamak lazım ki ıslakken asıp kurutmak lazım. Ya da kurutma makinasında nemli( ütü kuruluşu) çalıştırıp açtırmak lazım. Böylelikle kırışma problemi kalmaz. Ayrıca hafif nemlide takıp açıp camları güneşte kurutmasıda bir çözüm olacaktır diye düşünüyorum. en kötü kuru temizleme yaptırırım??
  11. Bencede okadar üstüne gitmeyin şehir içi aktif kullanmış olabilir. Birde işinde de kullanıyorsa olması doğal. Kılıf işi üstünü örtüyor sadece ayrıca oturduğunuz yerde ziyadesiyle toplanmaya başlıyor sökmesi daha mantıklı ama zor
  12. sökersem hepsini çeker gönderirim. bende palaska çizdi yırttı geçti. birde yıkamacı mahvetti detaylı temizlikte. ondan dolayı sökeceğim. yukarıda yazdığım gibi Ankara'da yağmur yağdı yağacak. haftaya yaparım muhtemel. yaparsam tek tek fotoğraflarla yolumu bulacağım. o zaman tek tek paylaşırım.
  13. Ben yapmışken hepsini yapayım diyorum ondan dolayı sökmek mantıklı geliyor. Geçenlerde şöför koltuğunda da ufak bir çizik oldu diktim ama hoş görüntü olmadı. Hem orayı tekrar dikip hemde hepsini sökeceğim muhtemel. Bugün ankara yağışlı görünüyor. Diğer hafta el atıp tek tek söküm ve fotoğraflama işi yapıp başlayacağım galiba. Ya da ankarada döşemecioğlunun kılıfları varmış ona yeni kılıf takrıracağım ama hangisi mantıklı karar veremiyorum.
  14. Merhabalar, geçen kuşum ile uzun bir yolculuğa çıktık. mecburen onuda yanımıza aldık. eşim kuşumun ilaçlı suyunu dökmeyi unuttuğu için arkada koltuğa su dökülüp her tarafta iz bıraktı. bende aklımda olan ancak yeltenemediğim bir fikir vardı.Koltukların orijinal kılıflarını sökmek ve yıkamak. focus 3 sökümü hakkında bir şey bulamadım. fikri ya da daha önce yapmış olan varsa yardımcı olabilir mi? Detaylı temizlik yaptırın ya da aspirin gibi malzemeler kullanın diyenler olacaktır illaki ancak. Daha önce foruma detaylı temizliğe verdiğimde başıma neler geldiği hakkında yazılar paylaşmıştım. Bu sefer kendim temizleyip kurutup takmak istiyorum. hem daha güzel, özel ve temiz olacağını düşünüyorum. nihayetinde satmayı düşünsem de hem benim için güzel bir deneyim hemde alacak kişi tertemiz binecektir. konuyu daha fazla uzatmadan şimdiden yardımlarınız teşekkür ederim.
  15. Cihat A.

    Oto Kokusu Tavsiyesi

    biraz zevk renk meselesi. kimyasal olayı %100000 haklı. ben araba temizlenince o da 10 seferde bir sefer sadece kavun kokusu sıkarım. ancak dediğim gibi zevk meselesi
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.