Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 201511 yıl comment_311445 Makyajlı pardon torpilli C-Max karşınızda! Test Aracı: 30 km'de teslim alındı 300 km'ye yakın teslim edildi, 1.6 tdci 115 ps güce (270 Nm) sahip 6 ileri manuel vites bulunmakta. Bridgestone ER300 marka lastikler mevcut. 215/50 R17 Fabrika tüketim değerleri 5,4 - 4,0 - 4,5 lt + Sürüş + Tüketim + Konfor - Eşya gözü - Usb yeri - Pratiklik Aracı test etme fırsatı sunan ve otomobili tahsis eden @Kaan abiye ve beni yalnız bırakmayan @Engin abiye çok teşekkür ediyorum. İç Mekan Hem ön hem arka sıra geniş, baş ve diz mesafelerinde sorun bulunmuyor. Bu tür araçların en önemli noktası bana göre eşya gözleri C-max bu konuda başarılı diyebiliriz bence daha fazlasını sunabilirdi, şöyle ki; kapı cepleri çok geniş gayet yeterli konsol ortasında bardaklık yerleri de var ama daha farklı derin göz bulunmuyor yani içeceğiniz yanına bir paket koyacak yer yok. Teyp üzerinde ve kol dayama içinde yerler var ama bence bardaklık etrafında biraz daha olabilirdi buna ihtiyaç duydum çünkü. Ek olarak USB girişlerinin bir tanesi ön kısımda bulunmalıydı; kol dayama içinden çıkan kablo cam'a yetişmiyor.Çocuk izleme aynası, gözlük haznesi ve ruhsat vb gözleri tavan bölümünde yer alıyor.Kalite olarak sınıfına göre sorunsuz denilebilir, arka kapı üstleri focus gibi sert plastik içeriyor. Ses Aracı 30 km'de teslim aldım, yaklaşık 240 km kullandım. İçinde tek tıkırtı duymadım inanır mısınız bilemiyorum ama içi ev gibi, motor sesi de kesinlikle yok denecek kadar az var. Yol sesi ise doğru lastik ile gelmiyor şöyle ki tecrübelerime göre eski lastikler takılırsa örnek conti 2-3 ses var. Rüzgar sesi ise 125km/h itibarı ile kesinlikle rahatsız etmeyecek şekilde içeri gelmeye başlıyor. Konfor Tek kelime ile kusursuz denilebilecek düzeyde hem lastikler hem amortisör sessiz çalışıyor sadece çok sert kasis düşüşlerinde gürültü yapabiliyor geri kalan herşeyde çok iyi. Yola tok şekilde oturuyor darbeyi iyi emiyor. Zaten aracın içinde tıkırtı vb olmamasının sebebi de aracın karoserinde darbelerin hissedilmesinin az olmasıdır. Ne kadar sert araç o kadar tıkırtı cızırtı duyarsınız genel olarak Motor & Sürüş & Tüketim Bu ağırlık ve aerodinamiye sahip olmasına rağmen 1750dd sonrası gayet iyi ve yeterli seviyede hızlanıyor. Hızını aldıktan sonra da yolda bırakmayacak düzeyde hızlanabiliyor. Aracı zevkli ve normal sürerseniz eğer yani anormal hareketler yapmadan aracı zorlarsanız izini kesinlikle koruyor ve esp devreye girmeden bunu yapabiliyor. Frenler sorunsuz. Direksiyon hissi ise yeterli düzeyde biraz yapay sertlik katılmış ve yolu okumakta zorlanmıyor. Tüketim ise ortalama olarak 6.2 lt civarı diyebilirim, bunun içinde hem e-5 açıklığı hem trafiği hemde muhtelif şehir içi gezileri mevcut. Trafikli alanda sürüş yaparsanız minimum 7.5 lt. Güvenlik olarak ise arka kapılar bir düğme ile içeriden açılması engellenebiliyor olması güzel detay, pasif ve aktif güvelik elemanları zaten ortada anlatmaya gerek yok Kimisi için videolara bakabilirsiniz. Bazı diğer detaylar Otomobil içerden hantal hissi verse de kullanmaya başladığınızda bu algınız değişiyor, hem park etmeniz rahat hemde şehir içi kabiliyetlerde sorun yok bunun en büyük yardımcısı ise park sensörleri mutlaka alınması gereken opsiyon Trend versiyon için. Sync 2 hakkında oldukça fazla konuştuk hem Focus ile hem Mondeo ile bunlara bakabilirsiniz ama özet geçmek gerekirse; daha iyisi varken bunu istemiyorum SYNC 3 seneye hemen gelsin. Şaka bir yana kullanımı yeterli seviyede iyi bazen daha akıllı olmasını kesinlikle istiyorsunuz. Eski versiyona göre kullanımın kolay olduğunu ve göz yoran tuş yoğunluğunun olmamasını da eklemek isterim. Anahtarsız giriş sistemi, çok iyi Videoda bir çok kez anlattım. Videolar Önce Dış Mekan Çekimleri Şimdi iç mekan Videoda bahsettiğim gibi bu kol koyulan yerle bez olması sebebi ile kirlenmeye çok açık Her iki koltukta bel desteği ve yükseklik ayarı mevcut ve manuel Yetmez ama evet! Çıkarılıp, temizlenebilir olması güzel. Yeri gelmişken bu bombeli tasarım fiziksel tuşlar için ve dokunmatiğe erişmek için güzel ama dokunmatiğin alt kısmına dokunmak zorlaşmış. 2. sıra koltuklar tek tek yatabiliyor ve sökülebiliyor fakat düz zemin elde edilemiyor. 103 x 49 x 75-87 cm (e-b-y) Cici okul'dan , , , Şampiyonluk bizden kaçmaz Fıskiye ve Tekno Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 201511 yıl comment_311449 Çok güzel olmuş herşey.Fakat içerlediğim nokta ebeveyn aynası neden diğer Focus Fista gibi arabalara konmaz ki?Bu araçlar üreticinin gözünde çocuklu aile aracı sınıfına mı girmiyor.Hb e koymadın tamamda bari sedana koy dimi ama. Teybin şekli çok hoşuma gitti.Aynı şekilde kolçak ve bardak tutacaklarıda çok hoş olmuş.Sanırım bundan sonraki arabam cmax olcek.Klima tuşları karışık geldi bizim klimadan sonra .Haaa koltuklar çok rahat görünüyor umarım öyledir.Far anahtarı açıkcası bu arabaya göre basit kalmış.Focus 3 ünkü çok daha modern şekle sahip.Kolçaktaki usb girişlerinin açısı sanki birkaç usb kırdıktan sonra alışabileceğimizi gösteriyor.Ya da minnacık usb alınmalı.Bu arada klima nın üstünde kalorifer ızgarası değişik olmuş fakat nereyi soğutup ısıtacak bilemedim Göğüs kısmının dizeynı bence önceki kasalardan çok çok daha şık olmuş.Son bir ayrıntı da artık şu çakmak çıkışını koymaktan vazgeçilmeli direk usb dönüştürücüye geçilmeli düşüncesindeyim ben. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 201511 yıl comment_311450 Yakup öncelikle emeğine sağlık yine ilklerin sitesi helal sana Benim sana bir sorum olacak. 2015 ford focus u da detaylı test etmiş biri olarak 2015 ford focus ve c-max arasında lastik ve rüzgar sesleri kıyaslarsak hangisi daha sessizdir? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 201511 yıl comment_311458 Yakup sayesinde yarım saat kadar kullandım. Öncelikle teşekkürler. Birkaç gözlemimi aktarayım - Kullanım Focus kadar keyifli değil, daha düz, virajlarda kasada yatma haliyle fazla - Gidişi çekişi Focus'dan bir iki tık geride. - Sessizlik aynı sanırım - Ferahlığı güzel, üzerine normal araca binince acayip basık hissediliyor. - Cam tavan güzel ama çok şart değil gibi - Kapı içleri bej kumaş kısa sürede kirlenir deri olmalıydı - Ses sitemi yeterli - Bagaj Kapağı ayak hareketi ile açılma işi alışkanlık istiyor yerini bilmezsen olmuyor pek şart bir şey değil. - Rengini çıplak gözle çok sevmedim. Özellikle arkadan. Füme Focus da çok güzel, buna da yakışır sanıyorum. - Ön konsol acayip derecede derin. 80cm falandır herhalde. Mekan kullanımı için mühendislere madalya vermek lazım. Focus zaten saçmaydı burada kendilerini aşmışlar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 201511 yıl Yazar comment_311460 Yakup öncelikle emeğine sağlık yine ilklerin sitesi helal sana Benim sana bir sorum olacak. 2015 ford focus u da detaylı test etmiş biri olarak 2015 ford focus ve c-max arasında lastik ve rüzgar sesleri kıyaslarsak hangisi daha sessizdir? Teşekkürler, hepimize helali hoş olsun Aralarında fark yok denilebilir ama kesin konuşmak için aynı lastik ve yol ile denemek lazım bu da mümkün olmadı şimdiye kadar. Dediğim gibi aralarında bir fark bence yok olsa bile değersiz, genel olarak ise sınıfında sorunsuz bölümde bu konuda. Rüzgar sesinde ciddi ilerleme görüyorum tüm yeni Ford'larda. Gerçekten iyiler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 201511 yıl comment_311462 dışını beğenmedim. içerde zaten pek birşey yok. torpidonun üzerinde ki ışıklandırma güzel olmuş, ama bence bu sınıftaki bir araba için anlamsız. Videoyu henüz izlemedim ama tavandaki bagaj kısmına denk gelen, emniyet kemerinin arkasındaki kapaklı zımbırtı ne? Fiyatlandırma ise çok absürt olmuş. X paket 7450den 7205e düşmüş xenon gitmiş anahtarsız giriş gelmiş. 7 tane sensör altı üstü, el insaf. X pakete talep baya azalır bence. Haziran 25, 201511 yıl Ozan Kar tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 201511 yıl Yazar comment_311463 Ve akıllı bagaj eklenmiş x'e. Bence de x paket pahalı. Ama adaptif xenon o pakete dahil olsa çok pahalı olurdu bir de otosan bilerek bu şekil yapmış Focus'a benzesin diye hem alıcılar hem satıcılar kolay anlasın/anlatsın diye. O bölüm sabitlemek için, foto da misal köpek bölümü için kullanılmış. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 201511 yıl comment_311465 Ve akıllı bagaj eklenmiş x'e. Bence de x paket pahalı. Ama adaptif xenon o pakete dahil olsa çok pahalı olurdu bir de otosan bilerek bu şekil yapmış Focus'a benzesin diye hem alıcılar hem satıcılar kolay anlasın/anlatsın diye. O bölüm sabitlemek için, foto da misal köpek bölümü için kullanılmış. anahtarsız giriş içinde saymıştım bagajıda. altı üstü bi tane sensör işte o da Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 201511 yıl Yazar comment_311468 anahtarsız giriş içinde saymıştım bagajıda. altı üstü bi tane sensör işte o da Dediğim gibi bence de pahalı, hem ilk gördüğümde hem video da dedim ama şimdi kontrol ettim bu ikisi 700 Euro ve pound'muş 2-3 bin tl eder düz hesap (vergi şu bu derken ortalama yine böyle olsa), otosan öpmemiş belli ki, kendi pahalı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 201511 yıl comment_311479 Far anahtarı açıkcası bu arabaya göre basit kalmış....................şu çakmak çıkışını koymaktan vazgeçilmeli direk usb dönüştürücüye geçilmeli düşüncesindeyim ben. Far anahtarına ben de şaşırdım. Makyajda değiştirirler diye düşünmüştüm ama değişmemiş. Bu far anahtarı ile önceki kasa mondeo ile tanışmıştık. Fiestada da bu var yanlış bilmiyorsam. Amerikan c-max'da ilk çıktığından bu yana focus ile aynı anahtar kullanılıyor. Çakmak çıkışı, Avrupada standard 12V kapak ama Türkiyede Türkiye şartlarından dolayı otosan Sigara paketi ile getiriyor, dolayısı ile bizde hep çakmak var orada dışını beğenmedim. içerde zaten pek birşey yok. torpidonun üzerinde ki ışıklandırma güzel olmuş, ama bence bu sınıftaki bir araba için anlamsız. Dış tasarım, bence de daha agresif olmalıydı. Izgaranın biraz daha büyüyüp, biraz da içeri gömülmesi gerekiyor. C-max, aslında spor tasarımıyla sınıfında ön plana çıkan bir araç. Mondeo ve s-max'a verilen özen, focus ve c-max'a verilmemiş gibi oldu. Patron ben olaydım, focusu bile doğrudan ST tampon ile piyasaya sürerdim (Gerçi atıp tutuyorum ama, tasarımı yakıt tüketimi vs hedefleri de şekillendiriyor biraz, bu iki araç için de bunlar önemli kriterler..) Işıklandırma derken hangisinden bahsediyorsun Ozan. Torpidonun tam üzerindeki uzun ışıklandırma makyajsızda da var. Hatta fiesta da olması lazım, focus da yok mu ondan. Tavandaki ambiyans ise, sanırım bardaklıktaki ışıklandırmanın yerine geliyor. Makyajlıda bardaklık içinde led göremedim. Aracın şu anki fiyatı biraz pahalı, qashqai daha ucuza geliyor mesela (opsiyon fiyatlarını tekrardan değişmişler, demekki pazartesi yayınlanan yanlıştı). Döviz yukarı çıkmazsa, sonbahara doğru 3-5 düşer diye tahmin ediyorum.. Gündüz farı öbür kenara kadar uzasa iyi olurdu ama buna da şükür diyelim Farların yan kenarlarında kalan metalik ölü yüzey de sanırım Amerikanya için. Amerikan versiyonunda orayı sarıya boyayacaklar muhtemelen. Yakup'un çekimlerine hayran kaldım bu arada. Ambiyans aydınlatma fotoları da süper olmuş. Video için bir not düşeyim. Makyajsız versiyonda kol dayama kumaş değil de plastik. Kapı triminin üst kısmındaki malzemeye benziyor. Deri daha şık durmuş, hem de yumuşak.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 201511 yıl comment_311482 Abi çok güzel test olmuş eline sağlık... Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 201511 yıl comment_311485 bence de güzel test olmuş, eline sağlık üstad. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 201511 yıl comment_311498 Test güzel, arabanın modası geçti artık Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 201511 yıl comment_311504 Test güzel, arabanın modası geçti artık ... hayırdır? para'yı bulup helikopter'e mi geçtin Cengom? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 201511 yıl comment_311510 ... hayırdır? para'yı bulup helikopter'e mi geçtin Cengom? Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın