Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Uğur Akdaş

Üye
  • Toplam İleti

    194
  • Katılım

  • Son ziyaret

Uğur Akdaş tarafından yazılan her şey

  1. Sorun inşallah çözülmüştür, rot gibi duruyor ama kutuda boşluk varsa mafsaldan yada ön takımdaki başka birşeydende olabilir. Biraz ucu açık bir konu.
  2. Birkaç gün önce basınç hortumundan önceki turbo hortumu patladı. Bugün söktük değiştirdik ve o ara farkettim ki aynı yerler simsiyah olmuş, kurum basmıştı. Balata spreyiyle temizledim ama zaten temiz kalmıyor az da olsa kurumlanıyor. Baya duman problemimde oldu hatta tamponu simsiyah etmişti.
  3. Hocam terleme diyoruz buna, eksiltme yada kaçak değil. Muhtemelen uzun zamanda olmuştur. Bir motor yıkama yaptırıp sonrasında takibini yapabilirsiniz. Contalar zamanla birçok etmenden ötürü yıpranıyorlar sonuç bu oluyor.
  4. Bende de aynı sorun vardı. Sprey denedim birkaç hafta kalıcı oluyor, sonrasında yine aynı koku devam ediyor. Galiba Cem hocamın dediği gibi temizlik şart ?
  5. 0-100 olarak zaman fazla gibi ama siz devir tamamlayarak tam gaz gittiniz ve hala 15 sn ise performans düşük/problem var diyebiliriz. Sıcak motor boşta iken 0.7-0.8 lt civarı olmamalı tabi klima, sis farı gibi donanımlar kapalı ise. Sakin alt devirlerde kullanım, şehir içi trafikte dur-kalk, kısa mesafe sürüşleri vs. derken araç temizlik yapamayıp kurum atamayabiliyor. Bir temizlik gerekiyor olabilir.
  6. Hocam klima gazı dolumunda boyalı/renkli bir yağda katıyorlar ve bu sayede kaçak nerede varsa bulunabiliyor. Zaten kısa sürede çok eksilmişse kaçak vardır ama nerede olduğunu kesinleştirmeden paranızı boşa harcamayın derim. Şimdiden geçmiş olsun.
  7. Vites geçişleri ya da gaz verip çekince hissettiğiniz sarsıntı ve ses benim araçta da vardı. Şanzıman kulağını değiştirdik sesler ve sarsıntı kayboldu. Ön kısımda bu sese sebep olabilecek akslar var belki rot başları filan. Baktırmak lazım. İnşallah kısa sürede çözersiniz.
  8. Benim de arka tarafa zemine turşu suyu dökülmüştü. Kokuyu tahmin edebilirmisiniz bilmiyorum ? Kuaföre bıraktım zemin altındaki keçe gibi malzeme değişip zemin temizlendi. Bence kendim kurtulabileceğim bir şey değildi. Çok yoğun ve dayanılmaz durumdaydı ama bu kadar rahatsız edici değilse uğraşılabilir. Geçmiş olsun, bir an önce kurtulmanız dileğiyle..
  9. 16 değilde 17 daha mantıklı olabilir. 16 olursa ölçü farkı dış çap ve yanak kalınlığını etkileyeceğinden az da olsa hem km/h olarak farklılık hem de viraj ve fren performansı olarak olumsuzluklar olacaktır. Benim aklıma gelen bunlar oldu.
  10. Sigorta Generali 844 TL 5. Basamak Kasko Koru 1190 TL Anlamadığım önceki sene kazam vardı ve geçen sene kaskoyu daha bilindik firmalardan 1500-1600 TL gibi fiyatlar alıp yaptırmıştım. Bu sene cam hakkından ön cama taş geldi diye ön cam değişimi oldu(6 ay filan önce) yani bence hasarsız geçti ama aynı firmalar bu sene 2000 TL civarı fiyatlar verdi. Tramerde çıkmıyor sonuç olarak ama çözemedim.
  11. Benim aracımda da benzeri bir şey olmuştu, bakınca havalandırmadan olduğunu gördük. Ufak bir tadilatla halledildi. Onları da kontrol edin derim.
  12. Depo ağzında görünen metal kapağın biraz altında bir kapak daha var. Pompa yerine düzgün oturunca onuda açmış oluyor ve ikisi arasındaki mesafede tahliye gideri var. Yani düzgün oturmayıp alt kapak açılmayınca aradan tahliye ediyor. Sıkıntılı bir durum yok, pompacının hatasıdır.
  13. Motor sıcaklığına hiç dikkat etmedim ama hava 22 derece gözüküyor. İlk saniyeler yükselir dediğin gibi ama sadece o kadar sonra hemen düşmesi lazım, en azından ben aracımda öyle görüyorum.
  14. Değişmeyen ortalama tüketim ve hatalı diye düşünüyorum, değişense anlık tüketim ama yüksek görünüyor. Klima+sis farları vs. açık olsa bile anlık tüketim o kadar artmamalı bence.
  15. Basık akü dediğimiz yüksekliği kısa olan modellerden olacak. Benim tavsiyem bilindik markalardan olması.
  16. Koldan düğmesine basınca genelde pompanın sesi duyulur. Camları açıp dinleyin eğer çalışmıyorsa pompada arızalanmış olabilir. Ustanın önerilerini dinleyip olmazsa silecek suyu pompasına baktırın derim. Korumaya alıp çalışmamış olabilir ama kutup başı sökülünce bir şeylerin programlaması gidebiliyor. Benim de camlar gitmişti. Geçmiş olsun.
  17. Maddi olarak çok sıkıntı yoksa direk olarak Michelin ya da Conti derim. Conti PC 5 aldıysanız bence çok daha memnun kalırsınız. Genel olarak yorumlara katılıyorum, 20-25 bin km aralığında performansta düşüş başlıyor. Ben Turanza 001 taktım, şuan için memnunum ama 2-3 sezonda nolur görücez ?
  18. Ben 3 sezon kullandım ve 3. yaz sezonunda memnun kalmadım. Biraz şehir dışı bozuk yollarda filan gitmiş olmam da etkilidir ki fazla yıprandı ve kılcal çatlaklar çoğaldı. Sonrasında her sert frene tepkisi ABS açmak oluyor ve fren mesafesi artıyor, yaşta tutunması fazla bozulmamıştı ama kuruda baya bozuldu.
  19. Kalite olarak Sachs bir tık daha iyidir derler ustalar. Fiyatta az da olsa fazladır. Amortisör sökülünce birlikte çıkan ve haliyle yıpranmış olan diğer parçaları da değiştirin derim.
  20. Eğer EDS görüntüsü varsa onu önünüze koyarlar. Ceza makbuzu varsa ve iki memur birden imzalamışsa yine bir şey olmaz. Arkadaşların dediği gibi erken ödeyip en azından zarardan kar elde edin
  21. Hankook fikri benimde kafama baya yatmıştı ama birkaç yere sordum 205/55/16 91 V Prime 3 e 280-290 filan dediler. Bir ay filan önce 240 TL den Bridgestone Turanza aldım. Yanlış olabilir, iyi bilmediğim bir konu zaten benimde. Dediğin gibi üretim yeri önemli.
  22. Dunlop için birçok yerde satılan sahte mal diye birşey duymuştum. Aynı abimiz aslında çok kaliteli lastik demişti. Soru işaretlerini sevmem zaten o yüzden almamıştım.
  23. Tam orada turbo girişinde kısa olan ek parçanın içerisinde metal yüzük olmalı büzülmesin yıpranmasın diye vakumdan ötürü. Kelepçe sıkılıklarıda önemli. Bunlarda hata varsa egr dönüşü gelen sıcak hava + vakum derken kolay yıpranır.
  24. 2009 Focus 2 MCA Titanium için üst torpido denilen orta kısım üzerinden göstergelerin üzerine uzanan parça var mıdır ? Kapağın tırnağı kırıldı. Komplemi alınmalıdır ?
  25. 3 yaz sezonu boyunca yaklaşık 30.000-35.000 km civarı GY EGP kullandım ama özellikle geçen yaz tepkileri bozuldu. Fren mesafesi uzadı ve her sert frende ABS açmaya başladı. Geçenlerde kışlıkları çıkarıp Bridgestone Turanza aldım. Şimdilik gayet iyi ama tabi ki kısa zaman ve km de bunu söylüyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.