Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ziya Kokarağaç

Üye
  • Toplam İleti

    57
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ziya Kokarağaç Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Bursa
  • Arabam:
    '18 Kuga 1.5 Tdci Titanium
  • Meslek:
    Hekim
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.218 profil görüntüleme

Ziya Kokarağaç's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

20

Toplam Beğeni

  1. android auto sürümünü güncelleyin. apkmirror. com sitesinden bulabilirsiniz.
  2. 15 ay biraz şüpheli 1 aya kadar müsamaha gösteriyor Ford. arayıp konuşun bence garanti durumu nedir devam edecek mi diye ona göre yetkili servise gidin. İlk bakıma gitmeme gibi bir durum olamaz ama güvenlik ve uzun ömürlülük için yıl olmasa da km dolunca bakımı bir şekilde yaptırmalısınız. (hadi en en çok 5 bin kadar geciktirmelisiniz.)
  3. İlk 1500 sakin kullanın dizelse çalıştırınca hareket etmeden, durunca stop etmeden 30-40 sn bekleyin. 1500 km olunca çıkın bir otobana tüm viteslerde tüm devirlerde hızlanın ve aynen geri yavaşlayın.(Kırmızılara gelmeden)
  4. Acaba Kuga'da kullanıp özellik açan/kapayan var mı ? Çalışır mı ?
  5. Öyle sıkılmasının bir diğer kötü yanı da yolda kalınca sökememek. Arkadaşımın c-max'inin lastik yarılmıştı. Sökülmedi bir türlü, en sonunda anahtarın ucunu kırdık. Mecbur yol yardımı aradık. Sonra da servis hediye etmişti yeni bijon anahtarını.
  6. Kapaklı bijonların kapağı hatalı tork uygulanması halinde, içerideki saplamaya zarar vermesin/çatlamasın diye son derece işlevsel bir nedenle bizim araçlara konduğunu duymuştum. (Nereden hatırlamıyorum, eski Focus'un her yaz kış değişiminde 2 bijon değiştirmekten bıkınca araştırmıştım.) Zaten tork ayarına falan bakan usta ben görmedim herkes alıyor aleti eline dandan ölümüne sıkıyor. Bir ara tüm kapaklar sağlamken elle sıkın diye dedim. 50 liralık lastik değişimine 70 fiyat çektiler kalsın dedim. 2 bijon almak daha ucuz. O nedenle kapaksız ile değiştirmenin hatalı olduğunu düşünüyorum. Benim çözümüm de lastikleri kendim değiştirmek o yüzden kışlıklar için yeni jant aldım, ayrı takımda takılı duracak. Evin önüne çeker söker takarım hem ustalarla muhattap olmam, sinirim bozulmaz.
  7. Sağolun hocam. Bu modelleri camda durmuyorken çok yer kaplıyor diye sevmiyorum bir de bir iki yıl içinde deforme olmaya başlıyorlar. Benim baktığım model katlanıp koltuk arkası cebe sığıyor ve yıllardır sıfır deformite ile kullanıyorum.
  8. hangi ürün hocam? miflonlu modellerde türkiye de uygun boyut bulamadım ben.
  9. Kendi aracıma aldıklarım : -paspas ve bagaj havuzu : 5 yıl önce aynı firmadan focus'uma almıştım onun yanında kalitesiz ama 50-100 liraya alınacak paspaslardan iyi yine de. hiç koku yapmadı. - anahtar kabı : fena değil. -ekran koruyucu : uygun boyutta kesip taktım en uygun fiyatlı böyle oldu. - bagaja ek göz : oldukça sağlam yapışıyor. - boşluklar için logolu plastik koruyucu: henüz gelmedi. - bagaja ağ: henüz gelmedi. - güneşlik: 150x70 olan var focustan kalan ama boyutu uygun değil. bu 190x90 aldım bizim araca aslında 160x90 lazım ama öyle bir ölçü yok. henüz gelmedi ürün ile ilgili yorum yapamam. - ön yan kapı camlarına film: llumar çektirdim. -haftasonuna randevu aldım kapı kollarının arkasına koruma filmi çektireceğim. (ojeli tırnaklar ve beyaz renk uzun vadede kötü bir ikili.) ayrıca bu aralar "detailing" 'e merak sardığımdan "grit guard", yıkama eldivenleri, uygulama pedleri, jant fırçaları, lastik fırçaları, mikrofiber bezler, kil eldiveni vs vs aracı düzgün yıkamak ve korumak adına yüklü bir alım yaptım. Titanyum donanım için başka bir şeye gerek var mı bilemiyorum. İlk aracımda oldukça fazla modifiye yaptığım için bıkmıştım. İkinci aracımda (focus) style donanımdı titanyuma benzesin diye ek yaptırdığım, aldığım ürünler mevcuttu. Bunda artık sadece koruma amaçlı uygulama yapıyorum.
  10. Yeni sattığım araç (aynı motor aynı yıl) 2 farklı eskpere girdi 88 ve 89 beygir olarak çıktı. nasıl olur ayda bir uzun yol yapıp 180 190 basıyorum 90 beygir ile mi çıktı dedim .o yetmez, genel şehir içi kısa mesafe ise normal dediler.
  11. Teşekkür ederim, uygun görünüyorlar, değerlendireceğim.
  12. Hızlı bir arama ile 215/65-16 410 TL , 235/55-17 520 TL civarına bulunabiliyor. (Nokian marka) Jant genişliği ve ET'yi hesaba katmamıştım o halde focus jantı olmaz. Çıkma kuga jantı veya oem jant gerekir.(Maliyet açısından) Sanırım en mantıklısı 17 kuga jantı bulmak. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
  13. Focus'tan Kuga'ya geçiş yapıyorum. ( Siparişini verdim ay sonuna kadar gelecek.) Lastik maliyeti ve sök-tak işlemlerinde jantın yıpranmaması için üzerinde gelecek 18" jantlara kışlık lastik almak istemiyorum. Onun yerine 17 ve hatta mümkünse 16" jant takımı alıp ona uygun kış lastikleri almayı düşünüyorum. Aracın kapı eşiğinde yazan ölçülere baktım 16" jant listede yok ama maliyet olarak daha avantajlı olacağı için ilk tercihim 16 olur. Zaten 5x108 bijon ölçüsü olduğu için focus'tan çıkma bir jant rahat bulabilirim diye düşünüyorum. Görüntüsünün kötü olması dışında bir sıkıntı yaşar mıyım ? Yorumlarınız ne olur ?
  14. Bijonları söküp WD-40 ı sıkın silin, sıkın silin. Aracın üstünde bence sakın yapmayın fren sistemine gelirse büyük sorun yaşarsınız.(frenler tutmaz.)
  15. Arabayı aldığım zamandan beri olan ortalamam. Şu ara da şehir içi 6.3 civarı ile gidiyorum. Araç bilgisayarı 0.2 kadar düşük gösteriyor hep. Bir de fullerken dikkat edip pompa atana kadar değil taşana kadar doldurmak gerekiyor. O da 0.3 e kadar bile oynuyor gözlemlerime göre.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.